Εκλογές 2012
από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 

Αλ. Τσίπρας: «Ιστορική στιγμή για την Αριστερά»

Συναντήθηκε με Φ. Κουβέλη, Ιωάννα Κοντούλη, Λούκα Κατσέλη - Την Τετάρτη συναντάται με τους Καμμένο, Βενιζέλο, Σαμαρά - Στη συνέχεια συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Αλ. Τσίπρας: «Ιστορική στιγμή για την Αριστερά»
Ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στη Βουλή, την Τρίτη, σε «διάλειμμα» στο γραφείο του στη Βουλή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας παρέλαβε τη διερευνητική εντολή στις 14:00 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης και ήδη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.

Την Τετάρτη ο κ. Αλέξης Τσίπρας συναντάται στις 17:00 με τον κ. Π. Καμμένο, στις 18:00 με τον κ. Ευ. Βενιζέλο και στις 19:00 με τον κ. Αν. Σαμαρά. Ακολούθως θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή και της Γραμματείας.


Η ανάθεση της διερευνητικής εντολής

«Σας κάλεσα για να σας αναθέσω διερευνητική εντολή. Η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΚΟ της ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για να του αναθέσει, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, τη δεύτερη κατά σειρά διερευνητική
εντολή. 

Δύο προϋποθέσεις έθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας για να καταλήξει θετικά, όπως είπε, η διερευνητική εντολή. Είπε συγκεκριμένα ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει θετικά «αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο, που δεν δίνει στο πρώτο κόμμα για κάθε μία ψήφο, μία δεύτερη δώρο ή αν είχαμε λίγες ψήφους παραπάνω». Ο λαός, πρόσθεσε, έτσι αποφάσισε, πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, στο πλαίσιο που όρισε ο ίδιος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του ευχήθηκε να πετύχει γιατί η χώρα, όπως είπε, έχει ανάγκη. Ο κ. Τσίπρας απήντησε «είναι μια ιστορική στιγμή για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα, αλλά και μεγάλη ευθύνη για μένα προσωπικά. Αν αναλογισθεί κανείς ότι ο προηγούμενος ηγέτης της Αριστεράς που έλαβε διερευνητική εντολή ήταν ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης».

«Δεν θα πετάξουμε την διερευνητική εντολή στο καλάθι των αχρήστων», έλεγαν μετ’ επιτάσεως παράγοντες της Κουμουνδούρου, νωρίτερα την Τρίτη. Μαζί με τη συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία φαίνεται, πάντως, να ενεργοποιείται και το σενάριο της νέας προσφυγής στις κάλπες, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι περιορίζονται τα περιθώρια κυβερνητικών συγκλίσεων και συνευρέσεων με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ικανής να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Θετική η Λούκα Κατσέλη στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την ευρύτερη Αριστερά

Θετική σε συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε η πρόεδρος του κόμματος, Λούκα Κατσέλη, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η Κοινωνική Συμφωνία είναι υπέρ της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου και θέλει να συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς για μια προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη.

Η κυρία Κατσέλη τόνισε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες γι' αυτό, και ότι χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα να γίνουν πράξη. Είπε ακόμη ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Κοινωνικής Συμφωνίας και ότι στη συνέχεια θα υπάρξει επίσημη δήλωση του κόμματος.

«Η πολιτική του Μνημονίου μπορεί και πρέπει να ανατραπεί», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι «η πολιτική της λιτότητας δεν αποτελεί λύση».

Οικολόγοι - Πράσινοι: «Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε μόνο πίσω από ένα αντιμνημονιακό πλαίσιο»

Στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,για το σχηματισμό κυβέρνησης συναντήθηκε με την Ιωάννα Κοντούλη των Οικολόγων Πράσινων.

Η Ιωάννα Κοντούλη, μετά τη συνάντηση, ξεκαθάρισε ότι η οριακή απουσία των Οικολόγων από τη Βουλή δεν τους επιτρέπει να επηρεάσουν τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε μόνο πίσω από ένα αντιμνημονιακό πλαίσιο», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κρίση.

Σημείωσε τέλος ότι οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων δε λένε μόνο «όχι» στο Μνημόνιο αλλά προσφέρουν «τον οδικό χάρτη» για να βγούμε από την κρίση και παράλληλα προστατεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο Περισσός απάντησε στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος συνάντησης αφού όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει σύγκλιση θέσεων και προγράμματος.

Οι επόμενες συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Με τον  Πάνο Καμμένο θα συναντηθεί την Τετάρτη στις 17:00, με τον Ευ. Βενιζέλο στις 18:00 και με τον Αντώνη Σαμαρά στις 19:00. Νωρίτερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων (10:00), με τα επιμελητήρια (11:30) και με τους πρυτάνεις (13:30).

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το ναυάγιο των προσπαθειών του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να βρει αποδέκτες η πρότασή του περί κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε και επέστρεψε αυθημερόν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, επιβεβαίωσε τη δυσκολία εξεύρεσης κοινού τόπου, καθώς η προϋπόθεση που τίθεται εκ του (εκλογικού) αποτελέσματος και δεν αρνείται κανένα κόμμα -ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠαΣοΚ, ούτε η ΔΗΜΑΡ-, να συμμετέχει δηλαδή απαραιτήτως στο όποιο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη -και ουσιαστικός νικητής των εκλογών-, δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η προεκλογική δέσμευση για κυβέρνηση συνεργασίας με πυρήνα την Αριστερά, παραμένει στο επίκεντρο των μετεκλογικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής και ως εκ τούτου οριοθετεί τα περιθώρια των όποιων κινήσεων σύγκλισης ένθεν κακείθεν. Κατά την πολύωρη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην Κουμουνδούρου σε επίπεδο στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας κτλ. αποφασίστηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει στις πολιτικές δυνάμεις εντός αλλά και εκτός Βουλής, καθώς και στους κοινωνικούς φορείς της χώρας, την πρότασή του για κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία θα περιλαμβάνει την καταγγελία του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, καθώς και την λήψη ορισμένων πρώτων μέτρων όπως η αποκατάσταση των αδικιών σε μισθούς και συντάξεις, μη εφαρμογής του μέτρου της μετενέργειας, ελάφρυνσης των βαρών για τους δανειολήπτες κλπ.

Στη βάση αυτής της πρότασης θα επιδιώξει τις επαφές του με τα κόμματα ο κ. Τσίπρας πρωτίστως με το ΚΚΕ και την ΔΗΜ.ΑΡ και ακολούθως με τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ, αλλά και τους Ανεξάρτητους Ελληνες του κ. Π. Καμμένου. Ωστόσο, σε πρωϊνή εκπομπή ο Παναγιώτης Μεντρέκας σημείωσε ότι το ΚΚΕ θ' αρνηθεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ενδέχεται να μην χρειαστεί καν να γίνουν συναντήσεις εφόσον από τις επικοινωνίες που θα γίνουν δεν προκύψει σύγκλιση απόψεων επί της κεντρικής πρότασης που θα κομίσει ο κ. Τσίπρας προς τα κόμματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνει μάλιστα και κόμματα εκτός Βουλής, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε ένα επίπεδο πολιτικού συμβολισμού όσον αφορά το περιεχόμενο και την εμβέλεια της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για αριστερή διακυβέρνηση του τόπου. Επίσης, έχει αποφασιστεί το περιεχόμενο της πρότασης αυτής να συζητηθεί και με κοινωνικούς φορείς μεταξύ των οποίων η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΒΕΕ κ.ά. πιθανόν την Τετάρτη στη Βουλή.   

Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν προϋποθέσεις συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας επί της συγκεκριμένης ατζέντας, θα ενημερωθεί σχετικώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «και θα πάμε στην Βουλή να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης», όπως αναφέρουν παράγοντες της Κουμουνδούρου. Στην αντίθετη, ωστόσο, περίπτωση, θα επιστραφεί η διερευνητική εντολή στον κ. Παπούλια (το πιθανότερο την δεύτερη ημέρα), ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία με την επίδοση της τρίτης και τελευταίας εντολής στο τρίτο κατά σειρά κόμμα, το ΠαΣοΚ.

«Ζητήσαμε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς, προκειμένου να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Αυτό που ζητήσαμε το εννοούσαμε και το εννοούμε», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεών του. Ενώ επί της ουσίας αποσαφήνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με δυνάμεις που οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις τους στο Μνημόνιο «δεν αποτελούν σωτηρία, αλλά τραγωδία για το λαό και τον τόπο». Υπό το σκεπτικό αυτό και με δεδομένη την αρνητική στάση του ΚΚΕ, το οποίο δεν πρόκειται να προσέλθει σε καμία συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται από στελέχη της Κουμουνδούρου δύσκολο -αν όχι ανέφικτο- το να καταστεί δυνατή η υλοποίηση της κεντρικής πρότασής του, ενώ όπως αναφέρουν σχετικώς με το ενδεχόμενο νέων εκλογών, «ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί -και συνηγορεί υπέρ του ενδεχόμενου νέας προσφυγής στις κάλπες εντός του Ιουνίου- το ότι από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς του κ. Φ. Κουβέλη η πρόταση που προβάλλεται για υπέρβαση του κυβερνητικού αδιεξόδου που έχει προκύψει αφορά μια κυβέρνηση ευρύτερης δυνατής αποδοχής (δηλαδή με ΝΔ, ΠαΣοΚ και οπωσδήποτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και με επικεφαλής πρόσωπο ευρείας αποδοχής), κάτι όμως που προσκρούει στην άρνηση του κ. Τσίπρα να συνεργαστεί με τα κόμματα που υπέγραψαν το μνημόνιο και δέσμευσαν τη χώρα, αν και τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠαΣοΚ εμφανίζονται να αποδέχονται την ιδέα μιας κυβέρνησης συνεργασίας (και με τον ΣΥΡΙΖΑ) η οποία θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τη νέα τάση που διαμορφώνεται με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα για προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, υπό τον απαράβατο όρο της παραμονής μας στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Αλλωστε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, στη σχετική πρόταση που απηύθυνε ήδη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έχει συμπεριλάβει και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜ.ΑΡ και έχει αποδεχθεί ακόμη και να μην συμπεριληφθεί σε αυτήν κανένα στέλεχος του ΠαΣοΚ. Ωστόσο, το μίνιμουμ των στόχων που έχει θέσει (επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2015 κτλ.) αποτέλεσε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠαΣοΚ το οποίο κρίθηκε εκλογικώς, όπως σημειώνουν με νόημα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας στην φράση του κ. Τσίπρα σχετικά με το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο του μνημονίου, ότι «δεν θα επαναφέρουμε τώρα από το παράθυρο, αυτό που έδιωξε χθες από την πόρτα ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του»Εκλογές 2012 περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ....καυτή πατάτα της διερευνητικής εντολής 
Διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης λαμβάνει ο Αλ. Τσίπρας 
Ο Τσίπρας απέρριψε την πρόταση Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας 
Αλ. Τσίπρας: «Να πάρουν πίσω τις δεσμεύσεις τους οι Σαμαράς - Βενιζέλος» 
Μίκης Θεοδωράκης: Στηρίζω την προσπάθεια Τσίπρα να κάνει κυβέρνηση 
Σκληρό μήνυμα Σαμαρά στον Τσίπρα  
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η συνάντηση με τον Τσίπρα θα είναι ουσιαστική» 
BBC: «Απειλή για τη χρηματοδότηση των χρεωμένων κρατών ο ΣΥΡΙΖΑ» 
Αλ. Τσίπρας: προς αποστολή οι επιστολές σε Μπαρόζο, Ρομπάι, Ντράγκι 
Αλ. Τσίπρας: «Πρέπει να μπει τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα» 
 
 
σχόλια (186)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  τσίπρα | 10/05/2012 02:02
  Τσίπρα, είσαι νούμερο! ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΜΕ! ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ!
  anti-syriza
  απάντηση71
   
   
  Εντέλει αυτό δεν είναι κράτος, είναι: | 09/05/2012 20:45
  ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ.
  Νίτσε
  απάντηση114
   
   
  Μια απάντηση . | 09/05/2012 19:13
  Εγώ σε σχέση με άλλους δεν παρακαλάω αλλά απαιτώ από τον κ .Τσιπρα να μου πει εάν αληθεύει ότι στο πρόγραμμα τους έχουνε ως προτέρημα την επανένωση των λαθρομεταναστών με της οικογένειες τους που θα φέρουνε στην Ελλάδα , και εάν όχι να το διαψεύσουνε επίσημα , και μη μου κανένας ότι δεν διαβάζουνε αυτά που γράφουμε εδώ .
  W.Q
  απάντηση156
   
   
   
  Foreign investors: WE love Tsipras!!!! | 09/05/2012 18:01
  Παρακαλώ επιτρέψτε το Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός, σε λίγες εβδομάδες όταν η Ελλάδα θα γίνει Albania, εμείς οι ξένοι επενδυτές και Έλληνες του εξωτερικού με ευρώ θα είμαστε σε θέση να αγοράσουμε τους γιους σας, τις κόρες σας και την περιουσία σας με φιστίκια (= δραχμές)
  Dear Greece
  απάντηση148
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Μα.. ποιας "Αριστεράς"? Σας προκαλώ! | 09/05/2012 17:58
  Παρακαλώ πολύ να μου πείτε κ. Τσίπρα, σε τι ακριβώς έγκειται ο "αριστερός" σας λόγος, για τον οποίο σας ψήφισαν στις εκλογές αυτές! Πείτε μου τι άλλο εκτός από την -κοινή με τον ακροδεξιό Καμμένο- αντιμνημονιακή σας ρητορική αναδείξατε σε αυτή τη πολιτική αναμέτρηση , που να σας "σηματοδοτεί" "αριστερό", εσάς και το κόμμα σας? Το ότι οι μπαχαλάκηδες (πρώην)Πασόκοι σας προτίμησαν (όπως οι αντίστοιχοι της Ν.Δ τον Καμμένο) δεν σας νομιμοποιεί να μιλάτε εξ' ονόματος της Αριστεράς! Ο λόγος σας είναι λόγος εθνικιστικός (τάχαμου "αντιμνημονιακός") και ασυνάρτητος. Αντε να τον πω και αριστερίστικο, μέχρις εκεί! Τολμήστε να μιλήσετε πραγματικά "αριστερά" στο κοινό σας και τα ξαναλέμε. Χωρίς να πέρνω λοιπόν θέση, σας προκαλώ: Tι έχετε να μας πείτε για τη FYROM? Τι έχετε να μας πείτε για τους Μετανάστες? Τι έχετε να μας πείτε για τους ΄"αιώνιους φοιτητές" και το "άσυλο"? Τι έχετε να μας πείτε -το πάω μακρυά?- για τη νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων?- Τι θα κάνετε -εδώ και τώρα όμως- με τον ολοσχερή διαχωρισμό πολιτείας και εκκλησίας? Ποιά η γνώμη σας για τον διαχωρισμό μεταξύ σκληρών και μή ναρκωτικών? Πως ακριβώς θα επιβάλετε τάξη στην ασυδοσία του Δημοσίου και θα συμβάλετε στην εξυγίανσή του? Εμπρός λοιπόν, τι στο διάολο ΄"Αριστερά" μου τσαμπουνάτε, όταν σας ακούω και νομιζω πως ακουω τον Καμμένο και τα αστέρια του? Αντε λοιπόν, δείχτε μας πραγματικά ποιός είστε, να δούμε αν όσοι σας ψηφίζουν γνωρίζουν τι ψηφίζουν, και τότε ίσως σας κατατάξω στην «Αριστερά» εσας και τους ψηφοφόρους σας , μπορεί να σας παραδεχτώ κιόλας, ανοιχτό είναι μέχρι και το να σας δώσω και εγώ τη ψήφο μου ! Μέχρι τότε, να το γνωρίζετε πως η επίκληση της «Αριστεράς» από μέρους σας, είναι ύβρις στους αγώνες που η παράταξη αυτή έκανε σε άλλες εποχές, πριν οι καταλήψεις σχολίων και σχολών στις οποίες εντρυφήσατε, γαλουχήσουν το θολό σας οπουρτουνίστικο και τελικά αντιδραστικό και επικίνδυνο πολιτικό λόγο!
  Ph.J
  απάντηση146
   
   
  Από κράχτης κυβερνήτης | 09/05/2012 17:20
  Η Kούβα περικλιεται από θαλασσα αλλά κατάφερε να αποκτήσει εχθρούς σ'ολον τον κόσμο. H Ελλάδα προς το παρών έχει ως εχθρούς μόνον της γειτονικές τις χώρες. Με τον Τσίπρα Όλη η Ευρώπη θα γίνει εχθρός μας. Από κράχτης κυβερνήτης δεν γίνεσαι. Και συνεχίσει το κράξιμο. Βεβεως όταν η καρακάξα λαλεί μόνον κρα κρα ακούγεται.
  Kostas
  απάντηση129
   
   
  μπερδεμα | 09/05/2012 15:22
  δεν ξέρω... ίσως ακόμα να ακούμε ακόμα μια φορά το λεφτά υπαρχουν αυτή την φορά από την αριστερά ο χρόνος θα δείξει ...αν δεν υπαρχουν και βγούμε απο την ευρωζωνη για ενα πράγμα είμαι σίγουρος στο γιωργο έπεσαν γιαούρτια στον αλεξη θα πέσουν σφαίρες ...ο θεός μαζί μας αν και δεν πιστεύω...
  μελλοντολογος
  απάντηση156
   
   
  Οι Σωτήρες εν δράση | 09/05/2012 15:02
  Νομίζουν λοιπόν ότι ακόμα και τώρα μπορούν να δουλεύουν όλοι μαζί τον Ελληνικό Λαό. Αφού παιχθεί το θέατρο των δήθεν προσπαθειών για σχηματισμό κυβέρνησης καταλήγουμε: Εντολή Βενιζέλος, συμφωνεί με το ισοδύναμο Κουβέλη, ο κουβέλης στηρίζει κυβέρνηση Βενιζέλου διότι πληροί τις Βασικές του προεκλογικές δεσμεύσεις, προοδευτική κατεύθυνση και ισοδύναμα μέτρα. Σαμαράς ναι σε Βενιζέλο διότι σαν υπεύθυνο κόμμα δεν αφήνει ακυβέρνητη την Ελλάδα, στο κάτω κάτω, έμαθε ποια να σκύβει.
  Σιόρος
  απάντηση23
   
   
  Ναι οντως.. | 09/05/2012 14:52
  Ναι οντως ηταν μια ιστορικη στιγμη που ομως Αλεξη μου καταφερες στην στιγμη να την μετατρεψεις σε ανεκδοτο! Πως λεμε 15 λεπτα δημοσιοτητας? Ε, ετσι και εσυ ειχες το 3ημερο της δικης σου δημοσιοτητας. Να την χαρεις γιατι δεν θα την ξαναεχεις.
  Σπυρος
  απάντηση178
   
   
  όταν ο κόσμος καίγεται.. | 09/05/2012 13:33
  ..και ο Σαμαράς δίνει πίσω τη διερευνητική εντολή σε 5 ώρες, ο Αλέξης θέλει να συναντήθεί με τα κόμματα που δεν μπήκαν και με τους κοινωνικούς εταίρους, λες και αυτοί θα του δώσουν έδρες. Κύριε Τσίπρα, ο Ελληνικός λαός είναι σε αγωνία, δεν το πιάσατε; Θα περιμενουμε εσάς να παίξετε το προεκλογικό σας παιχνίδι μέχρι να πείτε "α, δε βγαίνει κυβέρνηση", πράγμα που και ένα παιδί δημοτικού καταλαβαίνει; Απλά μαθηματικά. Εν τω μεταξύ, τα στελέχη σας έχουν ξεχυθεί και λένε τη μια αρλούμπα μετά την άλλη. Αν ήσασταν έξυπνος, θα καταλαβαίνετε ότι αυτό εξοργίζει αρκετούς από όσους σας ψήφισαν, με μοναδική παντιέρα το όχι στο μνημόνιο. Πρώτη φορά συμφώνησα ΚΑΙ με τις δηλώσεις Σαμαρά, ΚΑΙ με της Αλέκας (ήμουν σε καθεστώς σοκ, δε μου έχει ξανασυμβεί). Για το Πασοκ δεν έχω ιδέα τι παιχνίδι παίζει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σοβαροί αριστεροί ψήφισαν (ή θα έπρεπε να έχουν ψηφίσει) Κουβέλη - φαίνεται άνθρωπος με σύναιση και η μόνη μου ελπίδα για σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης. Παρόλο που το κόμμα που ψήφισα δεν μπήκε στη Βουλή, αισθάνομαι όλο και καλύτερα για την επιλογή μου. Τουλάχιστον δεν αισθάνομαι προδομένη από τζάμπα "σωτήρες".
  BM
  απάντηση189
   
   
  Φανταστείτε το σκηνικό | 09/05/2012 13:19
  Ας υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας πατάει τη μπανανόφλουδα και δέχεται να λάβει ψήφο ανοχής από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χωρίς εκ μέρους τους δεσμεύσεις και αναίρεση υπογραφής. Πάει λοιπόν στις Βρυξέλλες, έχοντας στη βαλίτσα τη δική του δέσμευση απέναντι στο λαό: ακύρωση μνημονίου/δανειακής σύμβασης και αναδιαπραγμάτευση σε νέα βάση. Οι "εταίροι" και οι λοιποί "φίλοι και σύμμαχοι" (Θεός να τους κάνει) που γνωρίζουν ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ελέγχουν τις 149 έδρες του κοινοβουλίου και παραμένουν δεσμευμένοι στο μνημόνιο με τις υπογραφές τους, πώς λέτε να αντιδράσουν; Με ποια διαπραγματευτική ισχύ θα πάει στη σφηκοφωλιά; Αγνοήστε για λίγο τις τσαχπινιές των γαλαζοπράσινων και των ΜΜΕ τους και σκεφτείτε το ...
  Αντιγκέμπελς
  απάντηση139
   
   
   
  "Θανασάκης ο πολιτευόμενος" Το ρετάλι του ΠΑΣΟΚ. | 09/05/2012 13:13
  Μετα την μέγα προσπάθεια του παρατρεχάμενου του Βενιζέλου Θανασάκη να αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ και βλέποντας ότι οι κόποι του δεν έπιασαν ο Θανασάκης έχει πλεον λαλίσει εντελώς. Μιλάει ο ανιστόρητος για βραχεία ημερομηνιά λήξης των κομμουνιστών. Και για να δειτε πόσο άσχετος είναι θεωρεί κομμουνιστές όλους αυτούς που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο έχει αποκυρήξει τον κομμουνισμό εδώ και δεκαετίες. Εκτός από αφελής και ραγιάς ο Θανασάκης είναι και άσχετος αλλά και ανιστόρητος. Κουράγιο Θανασάκη. Καταλαβαίνω πάντως γιατί οι κομμουνιστές (που δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως) σού κάθονται στο μάτι. Γιατί ήταν οι μόνοι που κάλεσαν τον λαό να απορρίψει την πολιτική όλων των αστικών κομμάτων και να ανοίξει ο λαός τον δρόμο για την εργατική λαική εξουσία.
  Θανασάκης ο πρασινοχαλβάς
  απάντηση1214
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δεν θα δουμε καλο σε αυτον τον τοπο... | 09/05/2012 12:03
  Ειχανε δεν ειχανε οι αριστερουληλες ολοι μαζι σαν αιωνιοι βολευτες που ειναι,μας ριξανε και παλι στα νυχια του ΠαΣοΚ-ΝΔ (α.ε).Επιβεβαιωνοντας και επισημα πια τον πραγματικο"ρυθμιστικο"τους ρολο.
  Eνα απο τα κορο'ι'δα ψηφοφορος!
  απάντηση711
   
   
   
  Τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Στέγη Κόμματων, Κινήσεων, Ομάδων και Ανέντακτων, με διαφορετικές απόψεις, και πολιτικές επιδίωξες, της πολυδιασπασμένης Αριστεράς. | 09/05/2012 11:53
  1 ΣΥΝ η μεγαλύτερη «συνιστώσα» 2 ΑΚΟΑ η Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά του ΚΚΕ 3 ΔΗΚΚΙ Δημοκρατικό, Πατριωτικό, Κοινωνικό, Πολιτικό Κίνημα 4 ΔΕΑ Διεθνιστική Εργατική Αριστερά 5 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ εναντίον της παγκοσμιοποίησης, του νεοφιλελευθερισμού, της πολιτικής της Ε.Ε. 6 ΚΕΔΑ Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς 7 ΟΜΑΔΑ ΡΟΖΑ αυτενέργεια και άμεση δημοκρατία, στο πρότυπο των σταλινικών κομμάτων 8 ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ Πρόκειται για το «2ο κύμα 9 ΞΕΚΙΝΗΜΑ «όχι» στο ΝΑΤΟ, στον ευρωστρατό, στο ΔΝΤ κ.α. 10 ΚΟΚΚΙΝΟ, πανελλαδικό δίκτυο μαχόμενων πρωτοβουλιών 11 ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ Ελλάδας 12 ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ Αριστεροί, Τροτσκιστές, μαοϊκοί, πρώην στελέχη του ΚΚΕ, και του ΚΚΕ ες, ΤΕΛΟΣ οι μπαχαλάκηδες κουκουλοφόροι αναρχικοί, συμπαθούντες, κλπ κλπ κλπ Προσέξατε ότι ο Τσιπρας διαβάζει τους λόγους που του γράφουν, δεν εχει δικαίωμα να μιλά από στήθους, ενώ στα ΜΜΕ οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν σημαντική διγλωσσία . Πόση ζωή μπορούν να έχουν τα μπουλούκια που θέλουν να τους αναθέσουμε τη διακυβέρνηση της Χώρας. Σίγουρα υπάρχει βραχεία ημερομηνία λήξεως, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ,
  Θανασάκης ο πολιτευόμενος
  απάντηση2319
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Σε αυτόν που λέγεται XENOS | 09/05/2012 11:41
  Εσύ φίλε μην χαίρεσαι και τόσο πολύ.. και εμείς είμασταν κάποτε ευτυχισμένοι και σίγουροι όπως ίσως αισθάνεσαι και εσύ τώρα. Ομως επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, κράτα το μίσος σου Κλέφτη σλάβε, γιατί θα σου χρειαστεί.. Οπως αποδεικνύεται αυτό που συμβαίνει στη χώρα μου και στις άλλες μεσογειακές χώρες δεν είναι παρά η αρχή της κατρακύλας.. που όταν σας πάρει και εσάς μπάλα, θα καταλάβεις ότι καταλαβαίνουν τώρα η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία... Η ευρωζώνη δεν είναι παράδεισος για τα φτωχά και μικρά κράτη.. Και επειδή είμαι πολύ νέα, φυσιολογικά θα πρέπει να ζω για να δω και την δική σου κατάντια κάποια στιγμή...
  Lena
  απάντηση74
   
   
  ιστορική στιγμή | 09/05/2012 11:39
  ο Τσίμπλας αφού κόλλησε τα γραμματόσημα στις επιστολές προς Ευρωπαίους, κουράστηκε το παλληκάρι κ είπε να πιεί κ ένα ποτηράκι νερό......και στις επόμενες εκλογές σε βλέπω στα παλιά μονοψήφια ποσοστά σου...το κακό είναι ότι θα μας μείνει κ πάλι αμανάτη η συμμορία του ΝΔΠΑΣΟΚΟΚΚΕ....κάτι φρέσκο μακρυά από την πολιτική αλητεία που ζούμε δεν μπορει να εμφανιστει να εξαφανίσει όλους τους πολιτικούς αλητοκαιροσκόπους ???
  ante geia Alex
  απάντηση1916
   
   
   
  Δικαιολογίες τα περί εκλογικού νόμου | 09/05/2012 11:37
  Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μιλάμε θεωρητικά και ποτέ δεν κάνουμε τον κόπο έστω και να κάνουμε μια απλή πρόσθεση για να δούμε τί λέει η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών. Γι' αυτό και οι πολιτικοί μας έχουν μάθε να μας λένε ένα σωρό μπαρούφες, γιατί ξέρουν ότι κανείς δεν θα κάνει τον κόπο να επαληθεύσει τις ψευτιές τους. Με πραγματικό θράσος, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι φταίει το καλπονοθευτικό σύστημα που δεν τον αφήνει να κυβερνήσει, τη στιγμή που με αυτό το σύστημα το κόμμα του πήρε 2 έδρες... παραπάνω από αυτές που δικαιούται βάσει του αποτελέσματος με σύστημα απλής αναλογικής (εκτός αν την έχει ξεχάσει την απλή αναλογική και θεωρεί ότι θα έπρεπε να υπάρχει μόνοι εφ' όσον τον ευνοεί!) Αν υπήρχε, λοιπόν, η απλή αναλογική που ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας, οι έδρες θα κατανέμονταν ως εξής: ΝΔ 57, ΣΥΡΙΖΑ 50, ΠΑΣΟΚ 40, Ανεξ. Έλληνες 32, ΚΚΕ 25, Χρ. Αυγή 21, ΔΗΜΑΡ 18, Οικ. Πράσινοι 9, Λ.Α.Ο.Σ. 9, Δημ. Συμμαχία 8, Δημιουργία ξανά 6, Δράση 5, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4, Κοιν. Συμφωνία 3, ΟΧΙ, 3, Δεν πληρώνω 3, Ένωση Κεντρώων 2, Σ. Εθν. Ενότητας 2, Κόμμα Πειρατών 2, Κοινωνία 1. Από πού βγαίνει λοιπόν ότι το εκλογικό σύστημα δεν τον αφήνει να κυβερνήσει; Με ποιον θα συμμαχούσε για να βγάλει τους 151; Με τη Χρυσή Αυγή; Με το Λεβέντη; Με τον Καρατζαφέρη; Αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν. Η επιτυχία του ήταν πολύ μεγάλη, αλλά το να προσπαθεί να μας πείσει ότι το κόμμα που πήρε σκάρτο 17% πρέπει να κυβερνήσει με τους δικούς του όρους, είναι αμετροέπεια και αλαζονεία πρώτου μεγέθους.
  ΠΦ
  απάντηση144
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Από κράχτης εθνοπατέρας | 09/05/2012 11:36
  Ο Τσίπρας, Από κράχτης εθνοπατέρας πολύ απίθανον. Μας πουλάει σάπια φρούτα σε κόκκινες σακκούλες.
  Kostas
  απάντηση1913
   
   
  Ο Τσίπρας, Άλλος ένας εθνοπατέρας | 09/05/2012 11:32
  Ο Τσίπρας, Άλλος ένας εθνοπατέρας που θα προσθέσει ως εχθρούς της Ελλάδος ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν μας αρκούν μόνον ως εχθροί οι γειτονικές χώρες.
  Kostas
  απάντηση1310