Το εκλογικό αποτέλεσμα και η ανατροπή των συσχετισμών προκαλεί όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο «σφαγή» κορυφαίων στελεχών. Το ΠαΣοΚ υποεκπροσωπείται πλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ η ΝΔ διασώζεται λόγω του εκλογικού νόμου και το μπόνους των 50 έδρων.

Νέα Δημοκρατία

Στην Α’ Αθηνών η ΝΔ βγάζει οκτώ βουλευτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται για τους: Δ.Αβραμόπουλο, Νικ.Κακλαμάνη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Νότη Μηταράκη, Προκόπη Παυλόπουλο, Φωτεινή Πιπιλή και Ανδρέα Ψυχάρη.

Στη Β’ Αθηνών εκλέγονται οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Σοφία Βούλτεψη, Αδ.Γεωργιάδης, Γερ.Γιακουμάτος, Άννα Καραμανλή, Ευ.Μεϊμαράκης, Κυρ.Μητσοτάκης, Αργ.Ντινόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Αικ.Παπακώστα, Βύρων Πολύδωρας, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης.

ΣΥΡΙΖΑ

Στην Α’ Αθηνών εκλέγονται οι Νίκος Βούτσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλ.Τσίπρας, ενώ στη Β’ Αθηνών οι: Όλγα Βαλαβάνη, Ρένα Δούρου, Γιάννης Δραγασάκης, Παν.Κουρουμπλής, Δημ.Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Δημ.Στρατούλης, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλωτός.

ΠΑΣΟΚ

Στην Α’ Αθηνών εκλέγεται μόνο ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στη Β’ Αθηνών εκλέγονται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μίμης Ανδρουλάκης, Απ.Κακλαμάνης και Μιχ.Χρυσοχοΐδης. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν κορυφαία στελέχη όπως οι Α.Δρέττα, Μ.Αποστολάκη, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Χρ.Πρωτόπαπας και Γ.Ραγκούσης. Προς το παρόν, μένουν, επίσης εκτός οι Δημ.Ρέππας και Π.Ευθυμίου.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στην Α’ Αθηνών εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά και στη Β’ Αθηνών οι: Ιωάννης Δημαράς, Πάνος Καμμένος, Βασ.Καπερνάρος, Π.Κοντογιαννίδης, Γιάννης Μανώλης.

ΚΚΕ

Στην Α’ Αθηνών εκλέγεται η Λιάνα Κανέλλη και στη Β΄Αθηνών εκλέγονται οι: Χρ.Κατσώτης, Λίνα Κροκίδη, Αλ.Παπαρήγα και Σπ.Χαλβατζής.

Δημοκρατική Αριστερά

Από τη Δημοκρατική Αριστερά εκλέγονται οι: Ιωάννης Πανούσης (Α’ Αθηνών), Οδυσσέας Βουδούρης (Β’ Αθηνών), Φ.Κουβέλης (Β’Αθηνών), Γρ.Ψαριανός (Β’ Αθηνών).

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται οι: Ν.Μιχαλολιάκος (Α’ Αθηνών), Ιωάννης Βουλδής (Α’ Αθηνών), Γιώργος Γερμενής (Β’ Αθηνών), Ελένη Ζαρούλια (Β’ Αθηνών).

Στον Πειραιά

Από τη ΝΔ στην Α’ Πειραιώς εκλέγεται ο Κωνστ. Αρβανιτόπουλος και στη Β’ Πειραιώς ο Ιωάννης Τραγάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Θ.Δρίτσας (Α’ Πειραιώς), Ευγενία Βαμβακά (Β’ Πειραιώς), Παν.Λαφαζάνης (Β’ Πειραιώς).

Από το ΠαΣοΚ εκλέγεται μόνο ο Δημ.Λιντζέρης (Β’Πειραιώς).

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγονται οι Ιωάννης Κουράκος (Β’ Πειραιώς) και ο Παν.Μελάς (Α’ Πειραιώς).

Από το ΚΚΕ η Ελπίδα Παντελάκη (Α’ Πειραιώς) και η Διαμάντω Μανωλάκου (Β’ Πειραιώς).

Από τη Δημοκρατική Αριστερά εκλέγονται οι Μαρία Ρεπούση (Α’ Πειραιώς) και η Μαρία Γιαννακάκη (Β’ Πειραιώς)

Από τη Χρυσή Αυγή οι Ν.Κουζηλος, Ιωάννης Λαγός.

Υπόλοιπο Αττικής

Στο Υπόλοιπο Αττικής εκλέγονται κατ’ αλφαβητική σειρά οι: Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ), Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γ.Βλάχος (ΝΔ), Μάκης Βορίδης (ΝΔ), Ιωάννης Γκιόκας (ΚΚΕ), Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή), Γεωργία Μαρτίνου (ΝΔ), Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Θ.Μπούρας (ΝΔ), Βασ.Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠαΣοΚ).

Σε άλλες περιφέρειες

Η μέχρι τώρα εικόνα σε άλλες περιφέρειες της χώρας έχει ως εξής:

Στην Α’ Θεσσαλονίκης από το ΠαΣοΚ μάχη δίνουν οι Γ.Μαγκριώτης, Ε.Καϊλή και Χρύσα Αράπογλου, ωστόσο, αν κρατήσει την έδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα εκλεγεί κανείς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι Τ.Κουράκης, Δ.Χαραλαμπίδου, Γ.Αμανατίδης και Γ.Θεοδωρόπουλος.

Στη ΔΗΜΑΡ προηγείται η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης οι έδρες μοιράζονται μεταξύ όλων των κομμάτων που μπαίνουν στο Κοινοβούλιο. Από τη ΝΔ προηγείται ο Θ.Καράογλου και ακολουθεί ο Σ.Αναστασιάδης. Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Ε.Αμμανατίδου. Στο ΠαΣοΚ μάχη δίνουν οι Γ.Αρβανιτίδης και Χάρης Τσιόκας. Στο ΚΚΕ μπροστά η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Απ.Χαρουπάκης και στη ΔΗΜΑΡ η Κ.Μάρκου.

Μόλις μία έδρα λαμβάνει το ΠαΣοΚ στην Αχαΐα, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς σταυρό.

Χωρίς έδρα μένει το ΠαΣοΚ στην Κέρκυρα, όπου ήταν υποψήφια η Άντζελα Γκερέκου, στην Καστοριά όπου επί χρόνια εκλέγονταν ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, στην Κορινθία με τον Πάνο Μπεγλίτη και στη Λέσβο με τον Νίκο Σηφουνάκη.

Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις διάφορες περιφέρειες:

Στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από τα καταμετρημένα μέχρι τώρα ψηφοδέλτια εκλέγουν από έναν βουλευτή: Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, από τη ΝΔ ο Αλέξανδρος Κοντός και από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτριος Σαλτούρος.

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, στον Έβρο, δυο έδρες παίρνει η ΝΔ και από μία το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ειδικότερα, βουλευτές εκλέγονται: Από την ΝΔ οι Κυριάκος Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ντόλιος και από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Στο νομό Κιλκίς εκλέγονται, με τη ΝΔ ο Γιώργος Γεωργαντάς, με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και με το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

Χωρίς έδρα μένει το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, όπου ήταν υποψήφια η Άντζελα Γκερέκου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τον Στέφανο Σαμοίλη, ενώ την έδρα του ΚΚΕ κερδισε ο Μπάμπης Χαραλάμπους. Σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση ψήφων στη ΝΔ με τον Νίκο Δένδια να προηγείται ελάχιστους σταυρούς από τον Στέφανο Γκίκα.

Στη μονοεδρική περιφέρεια Λευκάδας την έδρα κερδίζει η ΝΔ, ενώ στην μονοεδρική της Κεφαλληνίας-Ιθάκης κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Στη Ζάκυνθο κερδίζει την έδρα η ΝΔ και ο Διονύσης Γάσπαρος.

Τρεις βουλευτές εκλέγει η ΝΔ στις Σέρρες και είναι οι Μενέλαος Βλάχβεης, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης. Με το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεταο Μάρκος Μπόλαρης, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, με τη Χρυσή Αυγή ο Νικήτας Σιώης και με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Ευάγγελος Φωτίου.

Στο νομό Πιερίας εκλέγονται με τη ΝΔ οι Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης, ενώ με τους Ανεξάρτητους ‘Ελληνες ο Ευγένιος Παπαδόπουλος.

Στην Πέλλα εκλέγονται με τη ΝΔ οι Γιώργος Καρασμάνης, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, με το ΠΑΣΟΚ η Θεοδώρα Τζάκρη και με τους Ανεξάρτητους ‘Ελληνες ο Αθανάσιος Γραμματικόπουλος.

Στην Κοζάνη την έδρα της ΝΔ φαίνετα να καταλαμβάνει ο Γιώργος Κασαπίδης, ενώ του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προηγείται η Ραχήλ Μακρή και από το ΚΚΕ ο Κώστας Σταμπολίδης. Από τη Δημοκρατική Αριστερά τις περισσότερες ψήφους συγκεντρώνει η Θεοδώρα Τσικαρδάνη.

Στη Φλώρινα την έδρα της ΝΔ φαίνεται να κερδίζει ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαμαράς.

Στην Καστοριά για την έδρα της ΝΔ προηγείται η Μαρία Αντωνίου και για την έδρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Συμεών Κουμπάνης.

Στα Γρεβενά έχουν καταμετρηθεί οι σταυροί στα 82 από τα 129 εκλογικά τμήματα και βάσει των στοιχείων αυτών στη ΝΔ προηγείται ο Τιμολέων Κοψαχείλης.

Στη Χαλκιδική εκλέγονται με τη ΝΔ ο Ευθύμιος Καρανάσιος, με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αικατερίνη Ιγγλέζη και με το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Δριβελέγκας.

Στο νομό της Λάρισας κατατάσσεται μέχρι στιγμής πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη ΝΔ φαίνεται να εκλέγονται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Χρήστος Κέλλας. Από το ΠΑΣΟΚ ο Φίλιππος Σαχινίδης, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ηρώ Διώτη, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Χρήστος Ζώης, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Θωμάς Ψύρρας και από τη Χρυσή Αυγή ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Στο νομό Μαγνησίας εκλέγονται από τη ΝΔ ο Θανάσης Νάκος, από το ΚΚΕ ο Απόστολος Νάνος, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Παρίσης Μουτσινάς, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και από τη Χρυσή Αυγή ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Τρία νέα πρόσωπα καταλαμβάνουν βουλευτική έδρα στο νομό Ηράκλειου. Πρόκειται για τον Μάξιμο Σενετάκη από τη ΝΔ, τον Νότη Μαριά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Μανώλη Συντιχάκη από το ΚΚΕ.

Με βάση και τα επίσημα αποτελέσματα στο 99,44% στο νομό Ηρακλείου, εκλέγονται:

Με τη ΝΔ οι βουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μάξιμος Σενετάκης και Γιώργος Δεικτάκης.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, με το ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Γιάννης Μιχαλογιαννάκης, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς και με το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντιχάκης.

Στο νομό Λασιθίου, με καταμετρημένο το 84,48%, προηγούνται αισθητά από τους συνυποψήφιους τους και επανεκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης και από τη ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο νομό Ρεθύμνου εκλέγεται εκ νέου από το ΠΑΣΟΚ ο Μανώλης Όθωνας και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Ξάνθος

Ανατροπή πολιτικού σκηνικού υπήρξε και στα Δωδεκάνησα αφού το ΠΑΣΟΚ σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του σε πανελλήνιο επίπεδο, με 37 ποσοστιαίες μονάδες. Από 54% που είχε στις εκλογές του 2009 έφτασε στο 17,04% και είναι το τρίτο κόμμα στο νομό μετά τη Νέα Δημοκρατία και τους ‘Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το κόμμα του κ. Καμμένου κατέγραψε ποσοστό 17,9% το οποίο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία με 18,5%. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ που κατέγραψε ποσοστό 11,3%, που όμως δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται:

Με τη Νέα Δημοκρατία τρεις βουλευτές. Είναι τρία νέα πρόσωπα και συγκεκριμένα ο δικηγόρος Βασίλης Υψηλάντης, ο πανεπιστημιακός Μάνος Κόνσολας και ο οικονομολόγος Γιάννης Παππάς.

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μίκα Ιατρίδη (που είχε διαγραφεί από την ΝΔ επειδή δεν είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο).

Για το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιώργος Νικητιάδης παλεύουν ακόμα για την έδρα, με διαφορά ελάχιστων ψήφων μεταξύ τους.