Την έξοδο στους έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν… υπάκουσαν στην εντολή «εγέρθητι», κατά την είσοδο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα ξενοδοχείου του Σταθμού Λαρίσης, δίπλα στα γραφεία της οργάνωσης, όπου τους είχε καλέσει για τις πρώτες δηλώσεις, έδειξαν στελέχη του κόμματος και μάλιστα κακήν κακώς.

«Γιατί μας τραβάτε;», αντέδρασαν ξαφνιασμένοι κάποιοι δημοσιογράφοι. «Δεν σηκωθήκατε την ώρα που έμπαινε ο αρχηγός μας», τους απάντησε αυστηρά στέλεχος του κόμματος. «Μα, εμείς είμαστε δημοσιογράφοι, όχι μέλη της Χρυσής Αυγής για να σηκωθούμε», ανταπάντησαν, ζητώντας εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Ν. Μιχαλολιάκο, που είχε εν τω μεταξύ εισέλθει στην αίθουσα. Αλλά η αντίδρασή του ήταν η ίδια: «Καλά σας λένε», τους είπε, κάνοντας με το χέρι του τη χαρακτηριστική κίνηση, που σημαίνει «περάστε έξω».

Οι δηλώσεις έγιναν, τελικά, μόνον ενώπιον των δημοσιογράφων των ξένων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι τις μετέφεραν κατά την έξοδό τους στους έλληνες συναδέλφους τους, που περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο.

Γύρω στις 9 το βράδι της Κυριακής οπαδοί και μέλη της «Χρυσής Αυγής» παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της οργάνωσης, ενώ παράλληλα προγραμμάτιζαν και πορεία.

Οι πανηγυρισμοί για το εκλογικό αποτέλεσμα, συνοδεύονται από πυροβολισμούς με πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων και πυροτεχνήματα.

Το σύνθημα «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ», είναι αυτό που επαναλαμβάνεται συχνότερα. Η εικόνα συμπληρωνόταν με τα κορναρίσματα διερχομένων αυτοκινήτων, πολλά από τα οποία ταξί, αν και οι εκφράσεις του προσώπου αρκετών οδηγών που προσπαθούσαν να διασχίσουν το δρόμο, δεν επιβεβαιώναν τους πανηγυρικούς ήχους των κλάξον τους…