Εκλογές 2012
από metereologos.gr
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
 

Exit Poll της ΚΑΠΑ Research από το ΒΗΜΑ.gr στις 19:00

Οι εκλογές στο BHMA.gr, στο ΒΗΜΑ FM και στην TV
Exit Poll της ΚΑΠΑ Research από το ΒΗΜΑ.gr στις 19:00
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οι εκλογές της Κυριακής 6 Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Χωρίς αμφιβολία οι πολίτες, αφού ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα είναι κολλημένοι στις τηλεοπτικές οθόνες, στα ραδιόφωνα και το Διαδίκτυο παρακολουθώντας τις εξελίξεις όπως αυτές θα διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

BHMA.gr

Οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούν να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία μέσα από την ιστοσελίδα του Βήματος.

Με το κλείσιμο της κάλπης θα δοθεί EXIT Poll της ΚΑΠΑ Research.

Με εκτενή ρεπορτάζ από τα εκλογικά κέντρα και τα επιτελεία των κομμάτων οι επισκέπτες στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος θα μπορούν να ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν λεπτό προς λεπτό. Επίσης θα μπορούν να παρακολουθούν τα εκλογικά αποτελέσματα όπως θα μπαίνουν στο σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών.

ΒΗΜΑ FM

Ο ΒΗΜΑ FM 99,5 έχει προγραμματίσει για την βραδιά της 6ης  Μαΐου την πιο ολοκληρωμένη μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων με δημοσιογραφική πληρότητα, εγκυρότητα αλλά και χιούμορ. Από τις 06:00 οι δημοσιογράφοι του σταθμού θα μεταδίδουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω από τις κάλπες και τα γραφεία των κομμάτων, με ρεπορτάζ και όλες τις πληροφορίες για τις εξελίξεις.

Στις 18:00 ξεκινά μια μαραθώνια εκπομπή στην οποία εκτός από το δημοσιογραφικό δυναμικό του ΒΗΜΑ FM θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ καθώς και όλο το επιτελείο των διαδικτυακών πυλών tovima.gr, in.gr kai tanea.gr.

Ανταποκριτές σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας θα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τη ροή των αποτελεσμάτων από την Περιφέρεια.

Ταυτόχρονα, η δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού Arte, Μάγια Φιλιπποπούλου , θα μεταδίδει από το Παρίσι όλες τις εξελίξεις των κρίσιμων γαλλικών εκλογών.

Στα μικρόφωνα του σταθμού θα εναλλάσσονται οι δημοσιογράφοι Βασίλης Χιώτης, Νότης Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαχρήστος, Βασίλης Αδαμόπουλος, Σωτήρης Ξενάκης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Γιώργος Κακούσης, Αιμίλιος Περδικάρης, Μάκης Προβατάς, Αφροδίτη Γραμμέλη, Κατερίνα Δράκου και Ευτυχία Φράγκου, οι οποίοι θα μεταφέρουν στους ακροατές όλες τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα.

Ο ΒΗΜΑ FM έχει εξασφαλίσει την συνεργασία πέντε εταιρειών δημοσκοπήσεων προκειμένου να μεταδώσει με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια την πρόβλεψη του αποτελέσματος μέσω του exit poll.

Όταν το εκλογικό αποτέλεσμα οριστικοποιηθεί, θα ακολουθήσει ανάλυση των νέων πολιτικών συσχετισμών και των εξελίξεων της επόμενη ημέρας με τη βοήθεια συνταγματολόγων και ειδικών αναλυτών.

Ο ΒΗΜΑ FM θα ολοκληρώσει την κάλυψη των εκλογών με μία ολονύκτια ραδιοφωνική εκπομπή η οποία θα δέχεται μηνύματα ακροατών και θα μεταδίδει μέσα από το σύστημα της Singular Logic τα αποτελέσματα που οι ίδιοι θα επιθυμούν, σε οποιαδήποτε περιοχή της Επικράτειας, ακόμα και ανά εκλογικό τμήμα!   

-------------------------------------

Ενας οδηγός για την κάλυψη των εκλογών από την TV.

MEGA

H κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας στο Mega θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί. Η έναρξη θα γίνει στις 07.00 με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, με την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Στις 10.00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης στην έκτακτη εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012 - Η ώρα της κάλπης» με ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ από τα γραφεία των κομμάτων και συζητήσεις με προσωπικότητες από όλους τους χώρους θα μεταφέρουν το κλίμα από τα στρατηγεία των κομμάτων και παρουσιάζουν τις προβλέψεις για τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Στις 14.00 θα μεταδοθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με τον Σωτήρη Δανέζη ενώ στις 18.15 αρχίζει η μεγάλη τηλεοπτική εκλογική βραδιά με την εκπομπή «MEGA Εκλογές 2012-Η ώρα της κάλπης». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη συντονίστρια της εκπομπής, μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα μεταδίδουν, λεπτό προς λεπτό, τη ροή των αποτελεσμάτων, ενώ θα συζητούν με προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, αλλά και της δημόσιας ζωής, για τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Στις 19.00 ο ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την ασφαλή μέθοδο των exit polls. Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΑΝΤ1

Στο κανάλι του Αμαρουσίου ο Γιώργος Παπαδάκης, μαζί με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν την εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1». Από τις 07: 00 το πρωί θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις από μεγάλες πόλεις και εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και από τα εκλογικά κέντρα που θα ψηφίσουν οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές. Στις 18:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης θα πάρει η Μαρία Χούκλη, με τη μαραθώνια εκπομπή «Εκλογές 2012, οι Έλληνες αποφασίζουν». Μαζί της ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλλης και το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού. Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα ακολουθήσει η εντυπωσιακή απεικόνιση των Exit Poll της METRON ANALYSIS. Τα αποτελέσματα θα αναλύσει ο Στράτος Φαναράς, ενώ παράλληλα οι ρεπόρτερς του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών.

ALPHA

Με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από εκλογικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα, τα στρατηγεία και τους χώρους συνάθροισης των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα του Alpha θα μεταφέρει στους τηλεθεατές τις εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί καθώς θα διαμορφώνεται το νέο πολιτικό σκηνικό. Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου, τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου, Έφη Αλεβίζου, καθώς και τον Γιάννη Ντάσκα θα βρίσκονται από τις 18: 00 έως τις 24:00, στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Alpha για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών. Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μarc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης.

ΣΚΑΪ

Από τις 06.00 ο Γιώργος Αυτιάς παρακολουθεί την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Στις 10.00 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Σπύρος Μάλλης και η Λίδα Μπόλα με συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα και την ψηφοφορία σε όλη την Ελλάδα. Από τις 12.30 έως τις 15.30 ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου συνεχίζουν τον εκλογικό μαραθώνιο. Μαζί τους η Εύα Αντωνοπούλου. Αμέσως μετά η Πόπη Τσαπανίδου με τους προσκεκλημένους της κάνουν την πρώτη αποτίμηση της ημέρας. Στις 18.30 αρχίζει η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Στο στούντιο ο εκλογικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής θα δώσει και πάλι όπως το 2009 τα πρώτα έγκυρα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα, έγκυρα ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων. Τα αποτελέσματα, οι εκτιμήσεις, οι αναλύσεις, οι πληροφορίες μόνο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στο στούντιο σχολιάζουν: Αλέξης Παπαχελάς, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Κατερίνα Ακριβοπούλου.

STAR

Διαφορετική προσέγγιση επιχειρεί το Star το οποίο περιορίζει την ενημέρωση για την εκλογική διαδικασία σε ένα διευρυμένο δελτίο ειδήσεων το οποίο, στο μεγαλύτερο μέρος του, θα περιλαμβάνει την ενημέρωση για την πορεία των εθνικών εκλογών και τα αποτελέσματα και θα ξεκινά στις 18.50. Παρουσιάζουν ο Παναγιώτης Στάθης και ο Θοδωρής Δρακάκης. Σχολιάζει ο Σταμάτης Μαλέλλης με καλεσμένους από τους χώρους της πολιτικής και της δημοσιογραφίας ενώ το δημοσιογραφικό επιτελείο του Star θα μεταδίδει από τα στρατηγεία των κομμάτων και από το Ζάππειο Μέγαρο.

 

NET

Από τις 06.00 της Κυριακής 6 Μαΐου, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και σκηνοθέτες, θα καλύψουν με απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα και όλη την περιφέρεια την εκλογική αναμέτρηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η ΝΕΤ θα ενημερώνει συνεχώς τους τηλεθεατές, σε συνεργασία με την ΕΤ3 και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Η ενημέρωση  θα αρχίσει  από τις 06:00  το πρωί, με τον  Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη στην «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Αμέσως μετά, από τις 10:00 και έως τις 12.00,  η  Μαρία Σαράφογλου, θα μεταφέρει ό,τι  «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ», από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στις 12.00 θα μεταδοθεί ωριαίο δελτίο ειδήσεων με όλη την εκλογική δραστηριότητα. Μετά το τέλος του δελτίου, στις 13.00, τη σκυτάλη θα παραλάβουν ο Γιάννης Σκάλκος και ο Τάκης Σαράντης, οι οποίοι θα την παραδώσουν στις 15.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ .

Ο μαραθώνιος της εκλογικής βραδιάς  θα αρχίσει στις 18:00 με την Έλλη Στάη. Μαζί της στο στούντιο θα βρίσκονται ο Γιάννης Πολίτης και ο Νίκος Φελέκης. Πολιτικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι και άνθρωποι από όλους τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς τομείς, θα ερμηνεύουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

Στις 19.00 ο εκλογικός αναλυτής – Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ALCO Κώστας Παναγόπουλος, θα παρουσιάσει στη ΝΕΤ την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, μέσα από τη μέθοδο του exit poll, ενώ αναμένεται ότι μετά τις  21:00 θα μεταδοθεί και η πρώτη σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, μέσω του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης που εφαρμόζει η εταιρεία Singular Logic.

Το μήνυμα της κάλπης για την επόμενη μέρα, θα σχολιάζουν από το στούντιο υπουργοί, στελέχη κομμάτων, αναλυτές και γνωστοί δημοσιογράφοι. Μέχρι το πρωί, η ΝΕΤ θα μεταδίδει κάρτες με όλα τα αποτελέσματα. Το δίκτυο ανταποκριτών της ΕΡΤ, θα μεταφέρει παράλληλα τον αντίκτυπο από τα πρώτα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.

  Εκλογές 2012 περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (7)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Endiaferon tha ine monon ena pragma. | 06/05/2012 17:51
  Aschetos posa komata tha bun stin vuli. Pii tha schima tisun kyvernisi. Pii borun na schimatisun kyvernisi. Mnimoniaki mazi me tus antimnimoniakus den borun. To katalavate? Giati tha evaze o Scheuble tus ypolipus na ypograpsun ke avti. Opote ti syzitame? Dystychos avrio den ine katholu ali mera. Ine idia mera- i mnimoniaki. Avti i panukla den tha mas afisi!I dangana ton trapezon den tha mas afisi apo ta dontia tis. To skiniko ine poly kala schediasmeno ke ta kukia ek ton proteron metrimena. Ade ke esis pu xerete apo metrima, psaxte to na dite!!!!
  bludicka
  απάντηση00
   
   
   
  Φατε στη μαπα... | 06/05/2012 03:04
  Οσοι θελατε εκλογες εδω και τωρα, φατε στη μαπα τον Σαμαρα. Καλή 'ορεξη.
  West
  απάντηση1212
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Με αφορμή τις εκλογές | 04/05/2012 20:32
  Μερικά ΑΞΙΩΜΑΤΑ που θα πρέπει να λάβουν υπ όψιν οι συμπατριώτες μου ψηφοφόροι την Κυριακή . 1. Η οικονομική χρεοκοπία αυτού του κράτους είναι η σωτηρία μας. 2.Αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία (τα πέντε κόμματα της βουλής) μπορούν να μας σώσουν??? Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ Τότε γιατί μας έφθασαν ως εδώ . Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ τότε οφείλουμε να τα καταστρέψουμε. 3.Όσο και αν ακούγεται περίεργο στους πολλούς, η Αμερικάνικη πρεσβεία ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ κατά το δοκούν τις ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ στην Ελλάδα, εδώ και πενήντα χρόνια . 4.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΩΝΙΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ Σκεφτείτε ποιους θα θανατώσετε πρώτους με την ψήφο σας. Προτεινόμενοι σειρά 1ος Γύρος Πασοκ/ΚΚΕ 2ος Γύρος ΝΔ /ΛΑΟΣ 3ος Γύρος Λοιπούς.
  A.G
  απάντηση1029
   
   
  μαλιστα | 04/05/2012 16:16
  Τελικα ολα τα καναλια(ακομα κ η ΝΕΤ) θα εχουν exit poll. Οταν πριν ενα μηνα ντεμεκ κλαιγοντουσαν οτι δε θα εχουν.. Δε βγαινει το δαχτυλο απο βαζο με το μελι..
  Scrooge
  απάντηση207
   
   
  Εξιτ Πολς - Κίνδυνος νοθείας στις εκλογές | 04/05/2012 16:13
  Φέτος τα έξιτ πολς θα γίνουν από μία μόνο εταιρεία πληρωμένη από 5 ομιλους ΜΜΕ. Η δικαιολογία προς το παρόν είναι το κόστος (125000Ε συνολικά..) το οποίο τα οδηγησε στο να μην κάνουν ξεχωριστά εξιτ πολς για τις πιο σημαντικές εκλογές εδω κ 40 χρονια.. // Πολύ βολικό αν θέλουν να δείξουν συνέπεια μεταξύ των πειραγμένων αποτελεσμάτων και των έξιτ πολς. // Ας έχουμε το νου μας και ας ψάξουμε αν θα υπάρχουν εξωτερικοί παρατηρητές.
  Γιώργος Π
  απάντηση1419
   
   
  Ειμαστε ηδη νικητες | 04/05/2012 15:10
  Ετσι και αλλιως οι δυναμεις της εθνικής καμμενης αντιστασης δεν χρειαζόμαστε κανάλια , παιρνουμε πληροφορίες απο το υπερπέραν κατευθείαν
  ο Τσιπροβλάκας
  απάντηση1111