Την ψήφο του ελληνικού λαού για αριστερή κυβερνητική πλειοψηφία ζήτησε από την Πάτρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως «ο λαός έχει πια συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, βήμα προς βήμα, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο μνημόνιο. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι «το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου είναι ή μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, ή μνημόνιο ή Αριστερά», τόνισε.

Μιλώντας στην πλατεία Γεωργίου το βράδυ της Τετάρτης, ο Αλ.Τσίπρας υπογράμμισε: «απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα, στους ανέργους, στους νέους, σε όσους ακόμη προβληματίζονται για την ψήφο τους, σε όσους αδιαφορούν και τους λέμε: Μην αφήσετε τους άλλους να μιλήσουν για σας. Μιλήστε εσείς. Μην τους εκχωρήσετε την ιδιότητα του πολίτη». Και συμπλήρωσε: «Αυτήν την ιδιότητα δεν μπορούν ούτε να σας την αφαιρέσουν ούτε να σας την κλέψουν, όπως σας έκλεψαν τις δουλειές, τους μισθούς και τα όνειρα».

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους ο Αλέξης Τσίπρας τους κάλεσε να ανοίξουν το δρόμο, στο νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς, σε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής, καθώς και σε μια νέα κυβέρνηση που θα βάζει τις ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας πάνω από τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των δανειστών.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Αντώνη Σαμαρά. Οπως ανέφερε «το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου επέλεξε τους λίγους προνομιούχους, που διευρύνουν τον πλούτο και τα προνόμιά τους με το Μνημόνιο, και εγκατέλειψε τους πολλούς και μη προνομιούχους». Οπως πρόσθεσε «δεν τους εγκατέλειψε απλώς, αλλά πρώτα τους βύθισε στη φτώχεια και μετά τους άφησε στο έλεος της τρόικας».

Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «κατέρρευσε η δημαγωγία του», ενώ τον κατηγόρησε ότι «τάζει χάντρες με καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» όταν «η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, μόλις προχθές, προειδοποίησε ότι η ύφεση στην Ευρώπη θα καθυστερήσει την αύξηση της απασχόλησης και ότι πριν από το 2016, δεν θα επιστρέψει η απασχόληση στο προ κρίσης επίπεδο».

Νωρίτερα, ο Αλ.Τσίπρας είχε βρεθεί στο Αίγιο, όπουεπισκέφθηκε αρχικά την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και ενημερώθηκε από τα μέλη της διοίκησης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΕΒΟ, όπου μιλώντας στους εργαζομένους τόνισε ότι «η ΕΒΟ μπορεί να αποτελέσει την ελληνική επιχείρηση που θα καλύπτει και την εθνική ασφάλεια, αλλά και δεν θα επιτρέπει να υπάρχουν μίζες και διαπλοκές με το πρόσχημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων».

Επίσης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής σημείωσε: «Να αναλογιστούμε την κρισιμότητα της ψήφου, ώστε να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πορεία προς την δυστυχία του ελληνικού λαού. Δώστε ψήφο στην Αριστερά για να δημιουργηθεί αριστερή κυβερνητική πλειοψηφία».

Κατόπιν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του κόμματος στο Αίγιο, περπάτησε στο κέντρο της πόλης μαζί με υποψηφίους βουλευτές και συνομίλησε με πολίτες.