Με μαχητικά συνθήματα και έντονη την παρουσία της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

Μπροστά από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του κόμματος, στην Πανεπιστημίου, συγκεντρώθηκαν νέοι, εργαζόμενοι, αγωνιστές του κινήματος και των τοπικών και κλαδικών επιτροπών από όλο το λεκανοπέδιο.

«Το δίλημμα «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί» είναι παραπλανητικό» είπε ο κεντρικός ομιλητής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης, επειδή, όπως είπε, «διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις με βάση τη στάση τους απέναντι στα μέτρα της κρίσης και όχι με βάση τη στάση τους απέναντι στις αιτίες τους», ζητώντας έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ γιατί «με τους δυνάστες σου δεν διαπραγματεύεσαι».

Είπε ακόμη ότι «με την απαλλαγή μας από τους διεθνείς τοκογλύφους, δηλαδή με την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, μπορούν να βρεθούν χρήματα για τις αναγκαίες εισαγωγές μας, όπως επίσης από τις κοινωνικοποιήσεις, την επαναφορά του κλεμμένου πλούτου από τα χέρια των εκμεταλλευτών σε εκείνα των παραγωγών του, τη λαϊκή αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας που μας κατέστρεψε η ΕΕ».

Ο ομιλητής επανέλαβε την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή δράση όλης της Αριστεράς και απευθυνόμενος στους πολίτες «με την ιδιότητα του αγωνιστή και όχι του πολιτικού», ζήτησε «υπερνικώντας μια θρησκευτικού, οπαδικού τύπου αντίληψη περί πολιτικής και τη φοβερή δύναμη της συνήθειας» να κάνουν και στην κάλπη ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ και υποψήφιος του κόμματος στη Β΄Αθήνας και η Αλέκα Ζορμπαλά, δικηγόρος και υποψήφια στην Α΄Αθήνας.