Κάλεσμα προς τους αριστερούς πολίτες, τους κομμουνιστές, τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οικολόγους και όσους θέλουν να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στη χώρα, να στηρίξουν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον σχηματισμό μίας αριστερής κυβέρνησης, απηύθυνε με τη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή στην Ελλάδα, το φάντασμα μιάς κυβέρνησης της αριστεράς», είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει πανικό στην εγχώρια διαπλοκή και το κατεστημένο, που οργανώσουν τις δυνάμεις τους, συκοφαντούν και λοιδορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε, αυτό το όνειρο να μην γίνει πραγματικότητα .Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα το καταφέρουν, καθώς όπως είπε, τα μηνύματα που παίρνει από όλη την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από θετικά .

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε παράλληλα την απόλυτη ικανοποίησή του γιατί η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς όπως είπε η πρότασή του για μία κυβέρνηση της αριστεράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Επιδιώξαμε αυτή την εξέλιξη , είπε ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση για κυβέρνηση της αριστεράς βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα, όπως είπε έχει περιγράψει και τα βήματα που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και ακύρωση του Μνημονίου, για να ανατραπεί η πορεία καταστροφής της χώρας.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις του για το θέμα των συνεργασιών και ειδικότερα με τους«Ανεξάρτητους Έλληνες» του κ. Καμμένου, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι το πολιτικό κατεστημένο και η διαπλοκή έχουν πανικοβληθεί από την προοπτική μιάς νίκης της αριστεράς και έχουν φθάσει σε σημείο να λένε ότι θα συνεργαστούμε με δυνάμεις με τις οποίες μας χωρίζει προγραμματικό και ιδεολογικό χάσμα και ούτε λίγο, ούτε πολύ, λένε ότι χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στον Στάλιν και τον Χίτλερ, μας έχουν αποκαλέσει τρομοκράτες και κουκουλοφόρους και μας κατηγορούν και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση της αριστεράς, είπε ο κ.Τσίπρας, θα είναι μιά προοδευτική κυβέρνηση, θα βασίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για χιτλερική οργάνωση που κινείται στα όρια της νομιμότητας, κατηγόρησε το ΠαΣΟοΚ και τη ΝΔ ότι με την πολιτική τους οδήγησαν στην άνοδό της , και το πολιτικό κατεστημένο ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ παραβιάσει τις αρχές του, ενώ το κατεστημένο είναι αυτό που μπορεί και να θέλει την είσοδό της στη βουλή για να στηρίξει την θεωρία της ενίσχυσης των άκρων. Στην ερώτηση αν θα δεχθεί ψήφο από την Χρυσή Αυγή στην βουλή, απάντησε ότι δεν πρέπει να εκχυδαΐζεται η συζήτηση. Μάλιστα έδωσε το λόγο για μιά σύντομη παρέμβαση τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Μανόλη Γλέζο ο οποίος σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν φοβήθηκε στην κατοχή τους Ναζί , δεν θα τους φοβηθεί τώρα.

Όπως είπε ο κ Τσίπρας ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλο το λαό, ανεξάρτητα από την πολιτική και ιδεολογική τους καταγωγή και τους υπογραμμίζει ότι η μόνη δυνατότητα αποτροπής αυτής της πορείας της χώρας, είναι να δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης της αριστεράς , η οποία μπορεί να εγγυηθεί το κοινωνικό κράτος και να αποτρέψει λαϊκή λεηλασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ , θέλει να ενώσει το λαό σε έναν δίκαιο αγώνα και αυτά που μας χωρίζουν με όσους στο παρελθόν ψήφιζαν άλλα κόμματα, είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν, είπε ο κ. Τσίπρας. Επιπροσθέτως, σημείωσε δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο η αριστερά να πέτυχε επιμένοντας στη διαίρεσή της. Από την διαίρεση της αριστεράς, επωφελείται το κατεστημένο και η διαπλοκή, είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ , είπε ο κ. Τσίπρας τους γυρίζουν μπούμερανγκ , γιατί δεν πείθουν κανέναν πιά. Στην ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται από το ΚΚΕ για συμφωνίες των συνδικαλιστών του με την εργοδοσία για μειώσεις μισθών ο κ. Τσίπρας αντεπιτέθηκε λέγοντας οι δυνάμεις του κόμματός του είναι δυνάμεις αντίστασης και όπως είπε το τι μπορεί να έχει συμβεί σε επιμέρους θέματα δεν είναι κριτήριο για τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ως παράδειγμα την στάση του ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές στην Καισαριανή, όπου αποφάσισε να ψηφίσει λευκό παρά να στηρίξει αριστερό υποψήφιο. Σήμερα, είπε ο κ.Τσίπρας κρίνεται το μέλλον του τόπου και η πορεία καταστροφής δεν μπορεί να ανατραπεί χωρίς κυβέρνηση της αριστεράς.

Σημαντικό σταθμό για τις εξελίξεις, αλλά και κριτήριο ψήφου θεωρεί ο κ. Τσίπρας την αναθεώρηση του Συντάγματος καθώς η νέα βουλή θα είναι αναθεωρητική. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ ότι θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα της χώρας σε Σύνταγμα των πιστωτών και ανακοίνωσε ότι την επομένη των εκλογών θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και θα ζητήσει από το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους οικολόγους και όλες γενικά τις προοδευτικές δυνάμεις και με τη συμμετοχή συνταγματολόγων , να συγκροτηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για ένα Σύνταγμα που θα βαθύνει τη Δημοκρατία, που θα διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων . Υπό το πρίσμα αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας από τη σύνθεση της βουλής θα κριθούν πολλά και η ψήφος όλων των Ελλήνων θα βαρύνει στο τι Σύνταγμα θα έχουμε.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι αν το ΠαΣοΚ και η ΝΔ δεν συγκεντρώσουν 151 ψήφους θα βρεθούν σε τροχιά διάλυσης και η επόμενη ημέρα θα είναι μία διαφορετική ημέρα για τη χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεχείς καταγγελίες του για την διαπλοκή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στη χώρα , πέραν της Τρόικα υπάρχει ένα τρίγωνο της αμαρτίας που αν δεν το σταματήσουμε δεν θα τα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι, πρόσθεσε, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, οι τράπεζες και τα ΜΜΕ, όχι όλα. Οι κυβερνήσεις, στηρίζουν τους τραπεζίτες με 200 δις αθροιστικά, οι τραπεζίτες δίνουν δάνεια σε συγκεκριμένα ΜΜΕ για να επιβιώσουν τη στιγμή που η αγορά είναι σε κρίση και αυτά τα ΜΜΕ προσπαθούν να στηρίξουν με τη σειρά τους τις κυβερνήσεις. Εμείς, είπε ο κ.Τσίπρας, δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα γιατί δεν μας έχει κανείς στο τσεπάκι του, γιατί αντλούμε δύναμη από το λαό.

Έρχεται η ώρα της κρίσης και του λαού για να επιβάλει δημοκρατία και κανόνες και ακόμη και τα ιδιωτικά ΜΜΕ που κατέχουν δημόσια συχνότητα και πρέπει να ελέγχονται για τον πλουραλισμό τους και την αντικειμενικότητά τους, είπε ο κ.Τσίπρας.