Μήνυμα αισιοδοξίας για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ενισχύοντας και αυτός ως υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών την προσπάθεια συσπείρωσης που κάνει το κόμμα και ο πρόεδρός του κ. Αντ. Σαμαράς.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό μπορεί να μας ξαναδώσει ελπίδα» τόνισε καταχειροκροτούμενος ο κ. Ψυχάρης στην κεντρική του προεκλογική ομιλία σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής.

Ο κ. Ψυχάρης, παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων και της ηχηρής και δυναμικής εμφάνισης νεολαίων της ΟΝΝΕΔ, υπογράμμισε ότι το σχέδιο που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο αποδεικνύει ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι για την ανάκαμψη και για την προκοπή.

Τον κ. Ψυχάρη προλόγισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής κ. Μ. Βορίδης που ανέφερε ότι ο τόπος χρειάζεται νέους, ικανούς και άφθαρτους υποψηφίους.

«Χρειάζεται και ιδεολογικά ταγμένους στην υπεράσπιση της πατρίδας. Ο Ανδρέας Ψυχάρης είναι ένας από αυτούς» είπε ο κ. Βορίδης εκθειάζοντας την υποψηφιότητα του μέχρι πρότινος διπλωματικού συμβούλου του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Ψυχάρης, παρουσία του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Δ. Σιούφα, του παλαίμαχου πολιτικού και πρώην υπουργού κ. Ι. Βαρβιτσιώτη, των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή, κκ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου, Π. Παναγιωτόπουλου, του πρώην υφυπουργού κ. Ι. Βαληνάκη, του στενού συνεργάτη του τέως Πρωθυπουργού, κ. Ευ. Αντώναρου, του πρώην υφυπουργού κ. Αδ. Γεωργιάδη και άλλων πολλών σημείωσε, εν μέσω χειροκροτημάτων, ότι επέλεξε το δύσκολο δρόμο να αφήσει την καριέρα του, να παλέψει με τον χρόνο, να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία του κόσμου για την πολιτική και τους πολιτικούς.

«Να προσπαθήσω να πείσω όσους με έβλεπαν απλά ως γιο του Σταύρου Ψυχάρη και όχι ως τον Ανδρέα Ψυχάρη. Επέλεξα τελικά να δώσω τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Να διεκδικήσω τον σταυρό των Αθηναίων. Σήμερα, λοιπόν, αφήνω πίσω μου τη σταδιοδρομία μου ως διπλωμάτης για να προσφέρω τις δυνάμεις μου στον πιο κρίσιμο αγώνα που δίνει η Πατρίδα μου» είπε με έμφαση.
Ο κ. Ψυχάρης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, περιοχή που πολιτεύεται και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις με έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου, κ. α.

«Βλέπω τους Αθηναίους να φοβούνται να βγουν ένα περίπατο γύρω από το σπίτι τους. Η Αθήνα μας χάλασε… Η ζωή μας χειροτέρεψε… Γι’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική. Γιατί πιστεύω ότι μπορούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Πιστεύω ειλικρινά ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν. Μόνο όμως αν υπάρξει επιτέλους μια κυβέρνηση που θα ασχολείται με την καθημερινότητα του πολίτη κι όχι απλώς με την οικονομία» τόνισε και έριξε τα καρφιά του, συνεχίζοντας: «Ας πάνε λοιπόν να ζήσουν στις γειτονιές της Αθήνας που έχουν μετατραπεί σε γκέτο όλοι αυτοί που τα λένε και μετά ας μας κάνουν μαθήματα προοδευτικότητας. Δεν αντέχω να βλέπω άλλο την Αθήνα μας να μαραζώνει. Να σβήνει».

Ενδιαφέρον είχε και η επιχειρηματολογία του κ. Ψυχάρη για τον τρόπο που θα σταματήσουν οι πορείες και οι διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης που την μαραζώνουν οικονομικά, τουριστικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά. Πρότεινε να παραμείνει η Βουλή στο ιστορικό κτίριο του Συντάγματος μόνο για τις πανηγυρικές συνεδριάσεις και να συνεδριάζει σε ένα σύγχρονο κτίριο εκτός του κέντρου της Αθήνας και το ίδιο να εφαρμοστεί και για το πρωθυπουργικό γραφείο.

Παράλληλα, πρότεινε να μπει τέλος στα πάσης φύσεως εισπρακτικά χαράτσια και διευκρίνισε πως πρέπει να εξαιρεθεί από τα χαράτσια αυτά η πρώτη κατοικία, ώστε να μην πληρώνει ο πολίτης για το σπίτι που μένει. Να μεριμνήσει η Πολιτεία για να «κουρευτούν» τα στεγαστικά δάνεια, εφόσον τα νοικοκυριά δεν μπορούν αποδεδειγμένα να ανταποκριθούν εξαιτίας της βίαιης μείωσης των μισθών και των συντάξεων και να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί τα δύο τελευταία χρόνια με όλους τους τρόπους.