Η κυρία Ελένη Πέτα, τραγουδίστρια, δεν συνηθίζει να παίρνει πολλά κιλά, το πιο παχουλό που έχει δει ο καθρέφτης της είναι συν τρία κιλά, τα οποία αυτομάτως φροντίζει και χάνει. «Αγαπώ πολύ τα γλυκά, για τον λόγο αυτό αποφεύγω να τα βάζω στο σπίτι _ αν μπουν, είναι σίγουρο ότι θα καταναλωθούν!» λέει. «Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να τρώει μία ολόκληρη πάστα. Θα πάρω μία μαύρη 100% σοκολάτα και κάθε μέρα μπορεί να κόβω από ένα μικρό κομματάκι. Δεν το κάνω όμως από εμμονή για το βάρος και γενικά για την εμφάνιση. Απλώς χτυπάει καμπανάκι όταν εξοκείλω…».

Ως εκ τούτου, δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι θυμάται τον εαυτό της από μικρή στα αθλητικά βάσανα _ βόλεϊ, μπάσκετ _, ενώ τα τελευταία χρόνια κάνει πιο σοφιστικέ επιλογές, όπως yoga, αλλά και τένις και γυμναστική, ακόμη και στο σπίτι.

«Μολονότι δεν είμαι κοιλιόδουλη, τρώω για να ζω, δεν ζω για να τρώω, εντούτοις τρελαίνομαι για ζυμαρικά, αγαπώ μάλιστα ιδιαίτερα τα κανελόνια» σημειώνει η ίδια, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν πηγαίνει έξω για φαγητό στα τυφλά.

«Οχι, δεν απέκτησα την έννοια όταν ακολούθησα τον δρόμο της μουσικής, πάντα πίστευα άλλωστε ότι δεν παίζει ρόλο μόνον η εμφάνιση, υπάρχει ένας συνδυασμός παραγόντων που καθιστά τον άλλο ελκυστικό. Απλώς, από μικρή πίστευα και ακολουθούσα το αρχαιοελληνικό: παν μέτρον άριστον».