Ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης «χρησιμοποιεί» τα κιλά του στους κωμικούς ρόλους που υποδύεται, αλλά δεν εξαρτά το αποτέλεσμα της δουλειάς του από αυτά. Πριν από δύο – δυόμισι χρόνια ζύγιζε περί τα 20 κιλά λιγότερο! Δεν πουλάει _ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει _ το σώμα του, κατά συνέπεια το επάγγελμα τον βοηθάει στο να μη διακατέχεται από μόνιμη υστερία για το βάρος του.

«Η μπίρα είναι αυτή που κάνει τη ζημιά» προσθέτει ο ίδιος ως προς τις… παρεκκλίσεις. «Και οι μεζέδες, τα τσιπουροειδή και τα μπιροειδή εν γένει. Δεν μπορώ βεβαίως να αρνηθώ ότι μαγειρεύω, απλή κουζίνα, έχω μανία με τις πατροπαράδοτες γεύσεις, γιουβέτσι _ που είναι και το αγαπημένο μου _, μουσακά, γιουβαρλάκια. Το σίγουρο είναι ότι δεν πειραματίζομαι, παστίτσιο με σος καραμέλας και τέτοια…».

Ο κ. Χαϊκάλης φιλάει σταυρό ότι με το γυμναστήριο έχει πάρει διαζύγιο, δηλώνει ωστόσο ότι πολύ θα ήθελε να έχει σχέση μαζί του. Απλώς, λόγω χρόνου, «δεν του κάθεται».

«Κακά τα ψέματα, τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή αρχίζουν από “π”, ή θα είναι πανάκριβα ή θα είναι πρόστυχα ή θα είναι παχυντικά. Το δικό μου βάσανο είναι η τελευταία κατηγορία».