«Προσέχω τι τρώω μόνο την αγωνιστική περίοδο και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, το καλοκαίρι είμαι πρότυπο προς αποφυγήν!» λέει ο πολίστας Αντώνης Βλοντάκης. «Μπαίνω σε διαδικασία κορεσμού του junk food, καταναλώνω σουβλάκια και πίτσες, χάμπουργκερ και χοτ ντογκ, ό,τι έχει περισσότερες από 2.000 θερμίδες στη μερίδα. Και βεβαίως, γυμνάζομαι ελάχιστα ως και καθόλου».

Ο ίδιος εξηγεί ότι το φαγητό και το καθισιό χωρίς όριο τον βοηθούν να χαλαρώσει σώμα και μυαλό από τα «πρέπει» που τον συνοδεύουν στη δουλειά του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για κακές θερμίδες, βλαβερά λιπαρά, αλλά η ανάγκη για μη πειθαρχία βαραίνει περισσότερο στη ζυγαριά. Βαραίνει άλλωστε και ο ίδιος κατά 10 – 15 κιλά τους μήνες του θέρους, για να τα χάσει σε διάστημα μόλις δύο μηνών αφότου μπει στο νερό με αγωνιστική διάθεση.

«Τώρα με τη ζέστη δεν μπορώ να αντισταθώ στο ψωμί και τη χωριάτικη σαλάτα, βουτάω κατά κανόνα στο ζουμάκι» εξομολογείται ο ίδιος. «Διαχρονικός πειρασμός είναι πάντως για μένα και τα φρέσκα φασολάκια, μου αρέσουν τα λαδερά».