Στη ΓΑΔΑ προσήχθη πριν από λίγο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, μετά το μπαράζ «παρεμβάσεων» της αναρχικής ομάδας.

Η πλέον πρόσφατη ενέργεια του Ρουβίκωνα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια. Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη και ηγετικό στέλεχός της που είναι ιδιαίτερα ενεργό στα social media σχολίασε ότι «και ο άγιος φοβέρα θέλει».

Η εισβολή του Ρουβίκωνα στον Αγιο Νικόλαο σημειώθηκε στις 9 το πρωί της Κυριακής όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων διέκοψαν τη θεία λειτουργία φωνάζοντας συνθήματα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, η προσαγωγή αποσκοπεί στο να τεθούν ερωτήσεις στο συγκεκριμένο μέλος του Ρουβίκωνα καθώς η χθεσινή ενέργεια έχει αυτεπάγγελτο χαρακτήρα με βάση το άρθρο 200 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά σε διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων. Διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τον προσαχθέντα ο οποίος εξετάζεται λόγω του ρόλου του στη συλλογικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα ξέσπασε κόντρα μεταξύ του Ρουβίκωνα και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την «παρέμβαση» στην πρεσβεία του Ιράν.

Η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε ότι θα στείλει στον Ρουβίκωνα το λογαριασμό για τις ζημιές της τελευταίας ενέργειας, για να απαντήσει το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από «παρακολούθηση» έξω από την βρετανική πρεσβεία.

Ο ίδιος υποστήριξε, δε, ότι όσο και αν τον παρακολουθεί η Ασφάλεια, εκείνος μπορεί να ξεφύγει σε μόλις 13 λεπτά.