Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικρίνοντας την Κριστίν Μπλάζι Φορντ, τη γυναίκα που κατηγορεί τον υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική επίθεση, ότι περίμενε χρόνια για να το καταγγείλει, προκάλεσε θύελλα στο Twitter με το hashtag #WhyIDidntReport (γιατί δεν το κατήγγειλα) να γίνεται viral στις ΗΠΑ.

Αργά το απόγευμα το hashtag αυτό ήταν πρώτο στο αμερικανικό Twitter χάρη στα χιλιάδες tweets που αναρτήθηκαν χρησιμοποιώντας αυτή τη λέξη- κλειδί.

Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι μαρτυρίες γυναικών που αποκάλυπταν ότι και εκείνες, όπως η Κριστίν Μπλάζι Φορντ, έμειναν για καιρό σιωπηλές μετά την σεξουαλική κακοποίηση ή την παρενόχληση που υπέστησαν.

Μεταξύ των αναρτήσεων, όπως και στην περίπτωση του #MeToo, υπήρχαν και καταγγελίες από γνωστές προσωπικότητες, όπως οι ηθοποιοί Άσλεϊ Τζαντ και Αλίσα Μιλάνο.

Η Μιλάνο μάλιστα ήταν αυτή που ξεκίνησε το hashtag χθες το μεσημέρι, απαντώντας στο tweet του Τραμπ στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι «αν οι επιθέσεις ήταν τόσο σοβαρές όσο ισχυρίζεται η κυρία Φορντ, θα είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη είτε εκείνη είτε οι γονείς της που την αγαπούν».

«Δέχθηκα σεξουαλική επίθεση δύο φορές, μία φορά όταν ήμουν έφηβη. Ποτέ δεν το κατήγγειλα στην αστυνομία και χρειάστηκα 30 χρόνια για να το πω στους γονείς μου. Αν και άλλα θύματα σεξουαλικής επίθεσης θέλουν να προσθέσουν σε αυτή τη μαρτυρία, κάντε το ποστάροντας», έγραψε η Αλίσα Μιλάνο προτείνοντας και το hashtag #WhyIDidntReport.

Η Άσλεϊ Τζαντ απάντησε λίγο αργότερα και διηγήθηκε πώς το περιβάλλον της απέρριψε τις καταγγελίες της ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση και στη συνέχεια έπεσε θύμα βιασμού.

Η Φορντ κατηγορεί τον δικαστή Μπρετ Κάβανο ότι της επιτέθηκε το 1982, όταν ακόμη και οι δυο τους ήταν έφηβοι.