Στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε μια ακόμα επίθεση του υπουργού απέναντι στους δημοσιογράφους που τον «ενοχλούν».

Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί συνέχεια των διώξεων εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ με σκοπό τη «φίμωση» του Τύπου και τον περιορισμό της ελευθερίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αστυνομικοί είχαν αναζητήσει τους δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου» στα γραφεία της εφημερίδας, τα οποία όμως ήταν κλειστά. Ακολούθως, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, από όπου τους παρέπεμψαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου πλέον, οι τρεις δημοσιογράφοι έδωσαν αποτυπώματα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.

Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ, ο εκδότης του «Φιλελεύθερου», Θανάσης Μαυρίδης τόνισε: «Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη… Μόρια».

«Αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απ ευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για συλληφθούν» πρόσθεσε.