Στην καταγγελία ότι αστυνομικοί με πολιτικά εμφανίστηκαν στα γραφεία του liberal.gr και του «Φιλελεύθερου» αναζητώντας δημοσιογράφους και στελέχη της εφημερίδας προέβη η εν λόγω ιστοσελίδα μετά από μήνυση, όπως αναφέρει, που υπέβαλε εναντίον τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η σύλληψη αφορά τους: Εκδότη Θανάση Μαυρίδη, τον διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια, τον διευθυντή Σύνταξης Βασίλη Γεώργα, την αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού και τον δημοσιογράφο Γαβριήλ Σερέτη.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι με βάση τα πρόσωπα που αναζητούνται από την αστυνομία, η μήνυση Καμμένου αφορά το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής με τίτλο «Ανήθικο πάρτι».

«Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στα γραφεία του liberal.gr με πολιτικά λέγοντας ότι αναζητούν δημοσιογράφους της εφημερίδας, χωρίς όμως να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς αρχικά να ενημερώσουν ποιους αφορά το ένταλμα, παρότι ερωτήθηκαν, καθώς και από ποιον προέρχεται η μήνυση και για ποιο λόγο» σημειώνει ο Φιλελεύθερος, σημειώνοντας πως ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία της εφημερίδας δεν λειτουργούν το Σαββάτο και αποχώρησαν.

«Το γεγονός ότι η μήνυση προέρχεται από ένα υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα δείχνει ότι η κατάσταση ως προς την ενημέρωση του Τύπου παρουσιάζει σημεία που προβληματίζουν πολιτικούς και πολίτες» σχολιάζει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της, κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία καταδεικνύει την επιλογή της μηνυτήριας αναφοράς και του αυτοφώρου για ό,τι γράφεται στον Τύπο».