Για τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, εξαπολύοντας επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Η ΝΔ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το Σκοπιανό. Προειδοποίησε ότι, αν ο κ. Καμμένος δώσει το στυλό στον κ. Κοτζιά, θα υπάρχουν τετελεσμένα τα οποία είναι δύσκολα αναστρέψιμα» επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε, «σήμερα λέμε ότι αν αυτή συμφωνία κυρωθεί από τη Βουλή, όπως υπερηφάνως εξαγγέλλει ο κ. Κοτζιάς, τότε οι δυνατότητες να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα η χώρα μας θα είναι πάρα πολύ λίγες».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στη διαφορετική στάση που τηρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό, υπογράμμισε πως «είναι μια κυβέρνηση που διαφωνεί σε ένα μείζον εθνικό θέμα. Δεν έχει κανένα άλλο συνεκτικό κρίκο έκτος από τις καρέκλες της εξουσίας, εναλλάσσει βουλευτές σε υπουργικές θέσεις για να πάρει την ψήφο τους στη Βουλή» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική κατά του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να οδηγήσει σε ακραία πόλωση ενόψει εκλογών. «Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, δεν θα είμαστε σε ήρεμα νερά, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, και γι’ αυτό η απεγνωσμένη της προσπάθεια να άρει τα δικά της μέτρα που δεν υπήρχαν στο τρίτο μνημόνιο και τα έβαλε με την υπογραφή της εκ των υστέρων. Οι ΚΟ αντιλαμβάνονται ότι οι εκλογές έρχονται νωρίτερα και μπαίνουν θέση μάχης» σχολίασε.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «οι πολίτες γυρνάνε την πλάτη στον τοξικό διχασμό που επιδιώκει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».