Ραγδαίες είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, που επί περίπου οκτώ μήνες απασχολεί το πανελλήνιο. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας Αγρινίου, πρότεινε την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος αγνώστων δραστών, έχοντας προφανώς ισχυρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, το διάστημα που είχε στα χέρια του τον φάκελο της υπόθεσης.

Πρόκειται σίγουρα για μία εξέλιξη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις και τα όσα διέρρεε από την πρώτη στιγμή η τοπική αστυνομία, η οποία επέμενε για αυτοχειρία της 44χρονης μητέρας. Η υπόθεση πλέον περνά στον Ανακριτή Αγρινίου, ο οποίος θα πρέπει αξιοποιώντας το μέχρι τώρα υλικό, καλώντας ενδεχομένως από την πλευρά του ο ίδιος σε νέες καταθέσεις όσους φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το αποτέλεσμα των ερευνών του θα το διαβιβάσει στον Εισαγγελέα ο οποίος έχει προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων κατά αγνώστων. Οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Εισαγγελέα Αγρινίου να «ανοίγει» επί της ουσίας μία υπόθεση που αρκετοί θεωρούσαν ότι ο φάκελός της έχει κλείσει.

Κλιμάκιο ερευνητών, δικηγόρων και πραγματογνωμόνων ακολούθησε τη διαδρομή από την Κατοχή έως την παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας. Πεπεισμένος πως η άτυχη 44χρονη παρασύρθηκε σε ραντεβού θανάτου δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας.  Ο τραγικός θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη, τον περασμένο Ιανουάριο,  στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας από την Κατοχή Οινιάδων αγωνίζεται για να αποδείξει πως ο θάνατος της 44χρονης προήλθε από εγκληματική ενέργεια υποστηρίζοντας  ότι υπήρξε σχέδιο από τον ή τους δολοφόνους  και μοιραίο ραντεβού στην Τριχωνίδα. «Καταλήγουμε πως κάποιο γνωστό πρόσωπο από τον περίγυρο της-δεν φωτογραφίζω κανέναν- την παρέσυρε στη λίμνη» δήλωσε ο δικηγόρος Β. Ταουξής.

Ακολούθησαν την τελευταία διαδρομή

Στο σημείο της λίμνης που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα νέα-η τελευταία- αυτοψία κλιμακίου ερευνητών, πραγματογνωμόνων και δικηγόρων που όρισε η οικογένεια.

Ακολούθησαν τη διαδρομή που έκανε η Ειρήνη την ημέρα του θανάτου της, ξεκινώντας από την Κατοχή και καταλήγοντας στην παραλία της Τριχωνίδας. Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο σταμάτησε και στο Αιτωλικό, στο βενζινάδικο που προμηθεύτηκε πετρέλαιο η 44χρονη, στο κατάστημα που πήρε καφέ αλλά και στο κατάστημα που είχε αγοράσει γλυκά.

Η οικογένεια, οι δικηγόροι και οι ερευνητές, σύμφωνα με τον κ. Ταουξή, ωστόσο είναι πεπεισμένοι πως δεν πρόκειται για αυτοχειρία αλλά για  μια καλοστημένη προσπάθεια να κρυφτεί μια ιδιαζόντως ειδεχθή πράξη.

Ο κ. Ταουξής ερωτήθηκε για τη σκοπιμότητα ή μη μιας εκταφής και απάντησε τα εξής: «Είναι κάτι το οποίο έχει γίνει σε περιπτώσεις  όπου ο θάνατος δεν ήταν εξακριβωμένο από ποια αιτία επήλθε. Εν προκειμένω  ξέρουμε ότι επήλθε από ασφυξία από τον καπνό μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό που πρέπει να ερευνηθεί και να απαντηθεί είναι υπό ποίες συνθήκες μπήκε η φωτιά. Ποιοι άλλοι ήταν μαζί της εκείνο το χρονικό σημείο. Αν ασκήθηκε βία. Όπως και αν εκείνη προσπάθησε να ξεφύγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο».