Στις 17 Απριλίου 2019 μετατίθεται η δίκη του Κώστα Πάσσαρη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς αναβλήθηκε σήμερα για πολλοστή φορά, 18,5 χρόνια από τότε που σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο κατά τη μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. 

Η αναβολή αποδίδεται στη γραφειοκρατία όσον αφορά την προσωρινή παράδοσή του από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας όπου κρατείται, στις  ελληνικές δικαστικές  αρχές.

Στις 21 Αυγούστου 2018, το Γραφείο της Ρουμανίας στη Eurojust απέστειλε email προς τις ελληνικές αρχές, ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες για την παράδοση του κακοποιού, πχ. το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει  στην Ελλάδα, εγγυήσεις ότι θα επιστραφεί στη Ρουμανία στο τέλος του συμφωνημένου χρόνου, αλλά και ότι τα έξοδα μεταφοράς του προς και από τη Ρουμανία θα καταβληθούν από την Ελλάδα. 

Δύο ημέρες μετά, η ελληνική πλευρά απάντησε, ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια το απαιτούμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει στη χώρα μας. Στα τέλη Αυγούστου, πάντως, σύμφωνα  με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία,  η Εισαγγελία Εφετών απάντησε ότι η ελληνική πλευρά είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τα έξοδα.

Έκτοτε, η Ρουμανία δεν έχει δώσει στίγμα. 

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να λογοδοτήσει, πλην όμως είναι πλέον προφανής ο κίνδυνος απάλειψης των αποδεικτικών στοιχείων, τόσα χρόνια μετά.