Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ για τη «μοναδική Μακεδονία» αναφέρεται η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι αυτές είναι οι επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών» τονίζει χαρακτηριστικά η ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να τις αποτρέψει με κάθε τρόπο.

Από την Πειραιώς βάλουν και εναντίον του κυβερνητικού σχήματος, τονίζοντας πως οι κ. Τσίπρας και Καμμένος αρκούνται στην ανανέωση της συνεργασίας τους, προκειμένου να συνεχίσουν να κυβερνούν τη χώρα.

«Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;» υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται, πως ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ δήλωσε, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, ότι «το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο».