Προβάδισμα 9,5% για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να φτάνει στις 9,5 μονάδες

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου καταγράφει μια ακόμα δημοσκόπηση, με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να φτάνει στο 9,5%.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, που διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2018, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 31,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 7%, το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5% ολοκληρώνει τα κόμματα που «μπαίνουν» στη Βουλή.

Ακολουθούν, Ένωση Κεντρώων και Ελληνική Λύση με 2%, ενώ 1,5% συγκεντρώνουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα ποσοστό 11% δηλώνει αναποφάσιστο ή αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ 5,5% των ερωτηθέντων απάντησε πως η επιλογή του θα ήταν «λευκό / άκυρο ή αποχή».

Διψήφιο είναι το προβάδισμα που καταγράφει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34%, έναντι 24% του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έκρινε αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης στα σημαντικότερα γεγονότα του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του Ιουλίου από την κυβέρνηση, ένα ποσοστό 72% την αξιολογεί αρνητικά (Μάλλον / Σίγουρα), την ώρα που μόλις το 17% την αξιολογεί θετικά (Μάλλον / Σίγουρα).

Στο μεγάλο θέμα, πολιτικού ενδιαφέροντος, τη Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔΜ, το 60% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά (Μάλλον / Σίγουρα) τους χειρισμούς της κυβέρνησης, με ένα ποσοστό 28% να κρίνει θετικά (Μάλλον / Σίγουρα).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.