Ένα πλήρες πακέτο προτάσεων στην ενημέρωση αλλά και στην ψυχαγωγία έχει ετοιμάσει και για αυτή τη χρονιά ο ΣΚΑΙ με στόχο να κερδίσει την πρωτιά στους πίνακες της Nielsen για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το «άνοιγμα» αυτού του πακέτου έγινε το βράδυ της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία εκπροσώπων των media και της διαφημιστικής αγοράς. 
Με ενα σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του σταθμού κ. Γιάννης Αλαφούζος υποδέχτηκε τους παρευρισκόμενους. Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος, κυρία Εύη Κουτσαυτάκη αναφέρθηκε στο νέο λογότυπο του σταθμού και την γενικότερη αλλαγή των ident που ήδη βλέπουμε στις οθόνες μας τις τελευταίες ημέρες αλλά και στο γεγονός ότι έχουν στα χέρια τους την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια. Σημείωσε δε ότι ο σταθμός θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία που εχει χαράξει το τελευταίο διάστημα. «Αυτή η στρατηγική, σε συνδυασμό με την υπεροπλία του ΣΚΑΪ στα ψυχαγωγικά shows και reality της prime time ζώνης, μας έφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση της τηλεθέασης. Φέτος, συνεχίζουμε στον ίδιο επιτυχημένο δρόμο, μπαίνοντας με σταθερά και αποφασιστικά βήματα και στη μυθοπλασία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τηλεοπτικές σειρές που θα ξεχωρίσουν, θα συζητηθούν και θα αγαπηθούν. Δεν μας ενδιαφέρει η ποσότητα, μας ενδιαφέρει η ποιότητα και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι και εδώ θα κάνουμε την διαφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κουτσαυτάκη.
Το πρόγραμμα 
 
Μπορεί, λοιπόν, η συνεργασία του σταθμού με τον τούρκο παραγωγό, Ατζούν Ιλιτζαλί να άλλαξε κατά το ήμισυ το πρόγραμμα του σταθμού όμως στην ενημέρωση η σφραγίδα του ΣΚΑΪ παραμένει ισχυρή, ξεκινά από τις 06.00 με τους Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου στο «Σήμερα», οι οποίοι φροντίζουν για δεύτερη χρονιά για την πρωινή ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού. Οι «Αταίριαστοι» Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος συνεχίζουν να σχολιάζουν την επικαιρότητα παρέα με τους πολιτικούς καλεσμένους τους νωρίτερα από ότι τους είχαμε συνηθίσει, αφού μετακόμισαν στις 10.00 όμως από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου η εκπομπή τους θα τελειώνει μισή ώρα νωρίτερα καθώς θα δίνει σκυτάλη στις 11.30 στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή «Μαζί σου». 
 
Ισχυρή θέση στο πρόγραμμα του σταθμού κατέχουν τα δελτία ειδήσεων. Μαζί με το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΙ η Εύα Αντωνοπούλου και η Σία Κοσιώνη μεταδίδουν καθημερινά τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας στις 14.00 και στις 19.45 αντίστοιχα.
 
Τα σαββατοκύριακα η ενημέρωση ξεκινά με τον Γιώργο Αυτιά και το «Καλημέρα», συνεχίζει με το «Σαββατοκυριακο με δραση» που από φέτος παρουσιάζουν από κοινού οι  Σπύρος Μάλλης και Μαρία Βούσουλα και καταλήγει στον Τάκη Χατζή και στην εκπομπή «Ακραίως». Για την αθλητική ενημέρωση των τηλεθεατών συνεχίζει η εκπομπή «Goal χωρίς σύνορα.  Ωστόσο από το πρόγραμμα του σταθμού φετος θα απουσιάζουν οι ενδιαφέρουσες «Ιστορίες».
 
Στο κομμάτι της ψυχαγωγίας το πρόγραμμα του ΣΚΑΙ περιλαμβάνει το reality μόδας «My stylerocks», το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» το οποίο κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 21.00 με κριτές τους Μαρία ΜπακοδήμουΓιώργο Καπουτζίδη και Σάκη Τανιμανίδη και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή και Δευτέρα. Την Τετάρτη 03 Οκτωβρίου οι Κωστής ΜαραβέγιαςΠάνος ΜουζουράκηςΈλενα Παπαρίζου και Σάκης Ρουβάς κάθονται για 3η χρονιά στις κόκκινες καρέκλες του «The voice of Greece». Την παρουσίαση του μουσικού διαγωνισμού αναλαμβάνει o Γιώργος Καπουτζίδης και στα παρασκήνια θα βρίσκεται η Λάουρα Νάργες. Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00. 
 
Τα Σαββατοκύριακα συνεχίζουν οι εκπομπές «OOH LA LA» με τη Σάσα Σταμάτη, «DOT.» με τους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο, «Στην υγειά μας ρε παιδία» με το Σπύρο Παπαδόπουλο και οι «Γλυκές αλχημείες» με το Στέλιο Παρλιάρο. Τα στελέχη του σταθμού ετοιμάζουν και μια νέα εκπομπή μαγειρικής, μετά την αποχώρηση του Ακη Πετρετζίκη, την οποία θα παρουσιάζουν οι Δημήτρης Σκαρμούτσος και Ηλίας Φουντούλης.Σύμφωνα με το κανάλι οι δύο σεφ «θα προσκαλούν και άλλους φίλους να μαγειρέψουν, να δοκιμάσουν γεύσεις, να συζητήσουν για προϊόντα και συνταγές, να γίνουν όλοι μια παρέα. Κι όλο αυτό όχι με αυστηρές chef ποδιές και επαγγελματικά εργαλεία. Αλλά χαλαρά και με διάθεση να σπάσουν τους κανόνες και τα πρωτόκολλα». 
 
Φέτος ο ΣΚΑΙ αποφάσισε να επενδύσει στη μυθοπλασία μέσα από την καθημερινή σειρά «Οσο έχω εσένα». Όπως ανέφερε ο διευθυντής προγράμματος του ΣΚΑΙ, Λοΐζος Ξενόπουλος, «η σειρά δεν είναι μια αποσπασματική επιλογή, ένα προγραμματικό συμπλήρωμα. Είναι μια απόφαση στρατηγική για επένδυση και στη μυθοπλασία» αποκαλύπτοντας πως ήδη εχουν καταλήξει στις σειρές που θα εντάξουν στο πρόγραμμά από τη νέα χρονιά, μάλιστα ηδη εχουν μπει τα «θεμέλια» για μια μεγάλη παραγωγή σειράς εποχής, ενώ προϊδέασε τους παρευρισκόμενους ότι κάποια στιγμή μπορει να δούμε από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ μια πρωτότυπη παραγωγή ντοκιμαντέρ.
 
Όσον αφορά τη σειρά «Όσο έχω εσένα», θα προβάλλεται πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, στις 18.45, ενώ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Το σενάριο είναι της Ρένα Ρίγγα και η σκηνοθεσία του  Στέφανου Μπλάτσου. Πρωταγωνιστούν οι Υρώ ΜανέΕλένη ΚρίταΚώστας ΚόκλαςΔημήτρης ΚουρούμπαληςΕυγενία ΣαμαράΝικόλας ΜπράβοςΜαρία ΚωνσταντάκηΚωνσταντίνα ΚλαψινούΓιάννης ΧατζηγεωργίουΠαναγιώτης ΚαρμάτηςΧρήστος ΣπανόςΕιρήνη ΒαλατσούΚατερίνα ΠαπασιδέρηΆρης Σιάμπης.
 
Για το δεύτερο μισό της σεζόν ο ΣΚΑΙ έχει προγραμματίσει την τρίτη σεζόν του Survivor, το οποίο θα γυριστεί και πάλι στον Άγιο Δομίνικο. Για το 2019 έχει τοποθετηθεί η δεύτερη σεζόν του Power of love με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπακοδήμου. 
 
Από το πρόγραμμα του σταθμού δεν θα λείπουν οι ξένες ταινίες και σειρές.