Σετιέν: Γνωρίζουμε τις αρετές του Ολυμπιακού, αλλά δεν θα παραιτηθούμε

Ο προπονητής της Μπέτις χαρακτήρισε σπουδαία ομάδα τους Πειραιώτες, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League

Τεράστια ομάδα χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο προπονητής της Μπέτις Κίκε Σετιέν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την 1η αγωνιστική του Europa League.

Ο τεχνικος της ισπανικής ομάδας τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θυμίζουν σε αρκετά πράγματα την Μπαρτσελονα, ενώ έχρισε φαβορί για την πρόκριση Μίλαν και Ολυμπιακό.

Για την κατάκτηση του γηπέδου: «Μόλις επόπτευσα τον αγωνιστικό χώρο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι. Οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Υπάρχει ένας χώρος που μας έχουν ορίσει ότι εκεί θα κάνουμε την προπόνηση. Το χορτάρι είναι πολύ ψηλό. Σίγουρα πρέπει να κουρευτεί και οι υπεύθυνοι να το ποτίσουν κιόλας. Ελπίζουμε ότι θα γίνουν όλα αυτά. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε όπως και να ‘χει. Θα είναι για εμάς σημαντικό να είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος».

Κατά πόσο θα υπάρξει rotation: «Θα υπάρξουν αλλαγές, θα μπουν νέοι παίκτες στην ενδεκάδα και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πρέπει να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα πράγματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι όσοι παίξουν, θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους».

«Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που αρέσκεται να ελέγχει τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Αυτό μπορεί να παίξει έναν ρόλο υπέρ της Μπέτις;» ήταν η ερώτηση που έγινε στον ισπανό προπονητή, ο οποίος απάντησε: «Μιλάμε για μία ομάδα που έχει κερδίσει όλους τους αγώνες στο πρωτάθλημα, είναι ιστορική, με εμπειρία και με καλούς παίκτες. Σε γενικές γραμμές την χαρακτηρίζουμε ως μία μεγάλη ομάδα. Εμείς δεν θα παραιτηθούμε από το παιχνίδι που πάντα κάνουμε, θα έχουμε διάφορες εναλλακτικές, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το ματς, αλλά αναγνωρίζουμε και τις αρετές του Ολυμπιακού».

«Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη εμπειρία, ενώ εμείς όχι. Υπάρχουν παίκτες που έχουν εμπειρία στην ομάδα μας, αλλά και άλλοι – όπως κι εγώ – δεν έχουν εμπειρία. Θα είναι πολύπλοκο ματς. Θέλω να αδράξω την ευκαιρία και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και σε παίκτες που δεν είναι μαζί μας που μας βοήθησαν πολύ πέρσι και μας οδήγησαν στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο 59χρονος κόουτς.

Για την άποψή του για τον Ολυμπιακό: «Φυσικά τον έχω δει τον Ολυμπιακό. Είναι επικίνδυνος. Εχει παίκτες που κάνουν καλή ανάγνωση του αγώνα, έχουν καλό ρυθμό και μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό από την άμυνα στην επίθεση. Οι μεταβιβάσεις της μπάλας είναι πολύ καλές. Εχει αρκετή ποιότητα σε όλες τις γραμμές, σε πολλά πράγματα μοιάζει με την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός, αλλά έχουμε κι εμείς ποιότητα και μηχανισμούς που μας καθιστούν ομάδα που δύσκολα μας παίρνει την μπάλα ο αντίπαλος. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε έχοντας την μπάλα να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν ζημιά και να προσπαθήσουμε να τους φρενάρουμε τον ρυθμό. Να μην έχουν αυτή τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα προς την επίθεση».

Ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης για κάθε μία ομάδα ξεχωριστά στον όμιλο: «Εγώ δεν είμαι μάντης. Ωστόσο, αν κρίνουμε από την εμπειρία, τις παραστάσεις και την ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός και η Μίλαν είναι οι δύο ομάδες που λογικά θα έπρεπε να βρίσκονται στην επόμενη φάση. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο δημιουργούνται προσδοκίες που μετά δεν επιβεβαιώνονται, γιατί ναι μεν αν κρίνουμε από την ιστορία και την ποιότητα των ομάδων είναι τα φαβορί, αλλά εμείς είμαστε αισιόδοξη ομάδα, καλοδουλεμένη ομάδα και αυτό πολλές φορές κατακτάει πολλούς βαθμούς.

Φυσικά το λέω με κάθε ταπεινότητα, αλλά θα προσπαθήσουμε και με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την Μίλαν να κάνουμε ζημιά σε αυτές τις ομάδες. Φυσικά δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για τα δύο φαβορί. Είμαστε σε καλή στιγμή για την ομάδα, εξελισσόμαστε, μεγαλώνουμε ως ομάδα και η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη με εκπλήξεις. Το είπα και την ημέρα της κλήρωσης ότι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και κανένας δεν θα μπορέσει να μας θεωρήσει χαμένους».

Χοακίν: Είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα

Από τη μεριά του ο αρχηγός της Μπέτις Χοακίν σχολίασε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που επιστρέφουμε επιτέλους στην Ευρώπη. Είναι μεγάλη η τιμή, έχουν περάσει πολλά χρόνια, είναι ιδιαίτερη στιγμή. Είμαι ευτυχισμένος, έχω πολλά κίνητρα και επειδή είναι σημαντική η διοργάνωση θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί. Παίζουμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και για αυτό το λόγο θα δώσουμε τα πάντα για να φύγουμε με τη νίκη από την Ελλάδα».

«Πέρασαν 12 χρόνια από την τελευταία φορά που έπαιξε Ευρώπη η Μπέτις. Είναι ένα ματς-πρόκληση;»  ήταν η ερώτηση που έγινε προς τον ποδοσφαιριστή της Μπέτις, με τον Χοακίν να απαντά πως «η πρόκληση είναι πάντοτε ίδια και η όρεξη που έχουμε για τα ευρωπαϊκά ματς είναι πάντοτε ίδια. Φυσικά έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ξεκινάμε σε μία βάση, με μία φιλοσοφία και έχουμε μία ομάδα που έχει σφυρηλατηθεί πέρσι. Μας ανεβάζει το ηθικό για να αντιμετωπίσουμε το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και τα μελλοντικά παιχνίδια. Είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα και θα κοιτάξουμε να τα αποδείξουμε στο γήπεδο».

Μετά την επιστροφή σου πόσο σημαντικό είναι για εσένα να πετύχεις εσύ το πρώτο γκολ που θα επαναφέρει την Μπέτις στην Ευρώπη; Κατά πόσο ανησυχεί την ομάδα το γεγονός ότι ενώ δημιουργεί ευκαιρίες, δεν καταφέρνει να σκοράρει εύκολα;

«Όχι, δεν μας ανησυχεί τόσο πολύ. Έχουμε μεγάλη κατοχή και η δουλειά είναι για τον απώτερο στόχο που είναι να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Ως τώρα δεν είχαμε μεγάλη τύχη στο τελείωμα των φάσεων, κάτι που το είχαμε στο παρελθόν. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και θα είμαι ευτυχισμένος αν παίξω αρχικά και αν σπάσω εγώ το ρόδι και βάλω την μπάλα στα δίχτυα» απάντησε ο αρχηγός της ομάδας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.