Λίγη ώρα μετά τις «καμπάνες» στον αστυνομικό της πρεσβείας του Ιράν που «παραδόθηκε» στον Ρουβίκωνα, και στον διοικητή του, σήμανε… συναγερμός στην Ασφάλεια. Στο κτίριο της ΓΑΔΑ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση διότι εμφανίστηκε από το πουθενά η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα (φωτογραφία). Ολοι συνέδεσαν την εμφάνισή της με την τραγική εικόνα που εξέπεμψε η ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της πρεσβείας του Ιράν. «Λέτε να έχουμε και καρατομήσεις;» σκέφτηκαν στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας. Ησύχασαν όταν έμαθαν ότι η κυρία Παπακώστα θα γευμάτιζε στη Λέσχη Αξιωματικών προκειμένου να συσφίγξει τις σχέσεις της με το Σώμα.
nnn
Το συνηθίζει να επισκέπτεται τις Λέσχες των ενστόλων η Κατερίνα Παπακώστα. Ο σύζυγός της, βλέπετε, είναι πρώην αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποστρατεύθηκε ως… στρατηγός Οικονομικών και πολλά καλοκαίρια η κυρία Παπακώστα περνούσε μέρος των διακοπών της στις θερινές εγκαταστάσεις του Στρατού στον Αγιο Ανδρέα. Αλλά όλα αυτά είναι η light εκδοχή της όλης κατάστασης που συμβαίνει με τις δύο κυρίες και τον Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και τούτο γιατί:
nnn
Φαίνεται ότι την κυρία Παπακώστα άρχισε πλέον να απασχολεί σοβαρά το ζήτημα του Ρουβίκωνα. Δηλαδή, όπως μου είπε, την απασχολούσε (όπως απασχολούσε όλους τους γαλάζιους βουλευτές) προτού ακόμα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνει υφυπουργός του, αλλά τώρα την απασχολεί πιο… στρατηγικά. Απεφάνθη λοιπόν ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τις επιδρομές του Ρουβίκωνα είναι να αλλάξει ο σχεδιασμός και η φιλοσοφία της φύλαξης στόχων. Αν και όπως προσθέτει, «ο Ρουβίκωνας αιφνιδιάζει, και στον αιφνιδιασμό δεν μπορείς να κάνει τίποτα». Λάθος, μπορεί να μεταθέσεις τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και τον αστυνομικό που είχε βάρδια στο σημείο που «χτύπησε» ο Ρουβίκωνας σε περιπολίες δρόμου.
nnn
Το θέμα με τις δύο κυρίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πώς αυτές έχουν μοιράσει τις αρμοδιότητες δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια το υπουργείο αυτό δεν ήταν αυτόνομο, ανήκε στο Εσωτερικών, είχε μόνον έναν αναπληρωτή υπουργό και δεν είχε υφυπουργό. Η κυρία Παπακώστα όμως θεωρεί όλα αυτά… γραφειοκρατία. Τι να κάνει την κατανομή των αρμοδιοτήτων αφού, όπως λέει, υπάρχει συνεννόηση με την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη; Κατά τα άλλα η κυρία Παπακώστα θα αποκτήσει συντόμως και συμβούλους και κάθε πρωί ενημερώνεται με αυτά τα περίφημα χαρτάκια (που δεν έχουν χαρακτηριστικά) από την ΕΥΠ.
Ηθελαν οι πιτσιρίκοι να παίξουν… Ρουβίκωνα
«Ρουβίκωνα» ακούν όλοι, «Ρουβίκωνα» ακούν και τα μικρά παιδιά. Και ορισμένα θέλησαν να παίξουν ένα παιχνίδι που το ονόμασαν (επειδή έτσι τους ήρθε)… «Ρουβίκωνα». Πρόκειται για τρεις πιτσιρίκους ηλικίας από 9 έως 10 ετών, μαθητές δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, που εισέβαλαν σε ένα νηπιαγωγείο και το έκαναν γυαλιά-καρφιά. Κατέστρεψαν τραπέζια, καρέκλες, κατέβασαν από τον τοίχο και έσκισαν ζωγραφιές. Βεβαίως και έγιναν αντιληπτοί και ήδη σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους από τον εισαγγελέα ανηλίκων, πλην όμως οι πιτσιρίκοι λένε πως έκαναν ό,τι έκανε και ο Ρουβίκωνας.
Και ο Νίκος Παπανδρέου στην πολιτική
Είδηση της τελευταίας στιγμής (όπως λένε και στα τηλεοπτικά δελτία). Υπήρξε συνάντηση Φώφης Γεννηματά με τον Νίκο Παπανδρέου. Και τι νομίζετε ότι συζήτησαν; Την πιθανή κάθοδο του Νίκου Παπανδρέου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ. Τι πιθανή; Μου λένε ότι έδωσαν τα χέρια, ότι έκλεισε η συμφωνία, την ώρα που ο αδελφός του Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Κίνα ακολουθώντας τον δρόμο του μεταξιού. Να ξέρετε ότι οι Κινέζοι τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον πρώην πρωθυπουργό.
Εμπάργκο στην ΕΡΤ αλλά και στο ΑΠΕ
Προτού η ΝΔ επιβάλει εμπάργκο στην ΕΡΤ, προτού πάψει δηλαδή να στέλνει βουλευτές και στελέχη της στα πάνελ των εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης, επέβαλε ένα άλλο εμπάργκο, χωρίς ακόμα κανείς να το αντιληφθεί. Ούτε καν το μέσο που αποκλείστηκε. Πρόκειται για το ΑΠΕ, το εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόν κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με εντολή του κ. Μητσοτάκη δεν δόθηκε ερώτηση στον εκπρόσωπο του ΑΠΕ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως, έδωσε ερωτήσεις στην ΕΡΤ. Το περίεργο είναι, όπως λένε στη ΝΔ, ότι το ΑΠΕ δεν διαμαρτυρήθηκε και ότι ουδείς το παρατήρησε. Πάντως εκείνο που έμαθα είναι ότι εφεξής δεν θα δέχεται η ΝΔ συντάκτες του ΑΠΕ στις συνεντεύξεις Τύπου των στελεχών της λόγω των φιλοκυβερνητικών fake news που μεταδίδει, τη στιγμή που λειτουργεί με χρήματα των φορολογουμένων.
Κυριακή γάμος έγινε
Με τα δεσμά του γάμου και κάτω από άκρα μυστικότητα (γιατί άραγε;) νυμφεύθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην βουλευτής του Ποταμιού) Χάρης Θεοχάρης.  Ο γάμος με την αγαπημένη του Δήμητρα έγινε σε νησί, στην Κολώνα Κύθνου, παρουσία λιγοστών φίλων και συγγενών. Οπως μου είπε, μετά τον γάμο έγινε και η βάπτιση της μικρής τους κόρης Γεωργίας (18 μηνών). Στο πλευρό του ζευγαριού ήταν και η μεγαλύτερη κόρη του βουλευτή Στέλλα, που έχει μεγάλη αδυναμία στη μικρή αδελφή. Το μυστήριο που έμεινε (μετά το… μυστήριο του γάμου) ήταν εάν ο κ. Θεοχάρης ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και με ποιο κόμμα θα πολιτευθεί (εάν πολιτευθεί) στις προσεχείς εκλογές.
Η Αννα, ο Κυριάκος και ο επιχειρηματίας

Αυτό το προσκλητήριο που έκανε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την Κεντροαριστερά, Κέντρο και Αριστερά, είναι αλήθεια ότι πολύ με προβλημάτισε. Ποιους είχε υπόψη του ο πρόεδρος; Το πρώτο όνομα που ακούγεται στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι αυτό της Αννας Διαμαντοπούλου. Ρώτησα λοιπόν την κυρία Διαμαντοπούλου εάν όντως ενδιαφέρεται. Και ιδού τι απάντησε: Πρώτα απ’ όλα χαρακτήρισε θετικό το κάλεσμα για άνοιγμα στο Κέντρο του κ. Μητσοτάκη και δεύτερον είπε ότι άλλαξε το κλίμα ανάμεσα στους επιχειρηματίες (με τους οποίους βρέθηκε σε συνέδριο). Εκεί που… «δόξαζαν το 2015, το 2016 και το 2017 τον Τσίπρα, τώρα του κάνουν κριτική» και τρίτον: «Δεν την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η πολιτική». Τι σημαίνει αυτό; Οι γαλάζιοι μού εξήγησαν ότι εάν αποφασίσει να συμπορευτεί με τη ΝΔ δεν θα υποστεί τη δοκιμασία του σταυρού. Θα πάει κατευθείαν για υπουργός.

***
Η έκπληξη όμως είναι αλλού. Εμαθα λοιπόν ότι σε στέλεχος που έως τώρα θεωρούσαν οι πάντες ως τον πλέον περιζήτητο υποψήφιο βουλευτή, ευρωβουλευτή, ακόμα και περιφερειάρχη όλων των κομμάτων έκανε κρούση ο κ. Μητσοτάκης. Εως τώρα το στέλεχος αυτό, που είναι επιχειρηματίας και έχει την έδρα του στη Θεσσαλία, απέκρουε κάθε σκέψη και πρόταση για την πολιτική. Τώρα όμως το σκέφτεται θετικά. Μου ζήτησε να μη γράψω ακόμα το όνομά του έως ότου κλείσει οριστικά η συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη.

***
Ο Καβαδέλλας και η ΔΕΘ

Απίστευτη είναι η ιστορία με πρωταγωνιστή πάλι τον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Δημήτρη Καβαδέλλα, γνωστό και ως «ο βουλευτής με την Porsche», καθώς συνήθιζε να πηγαίνει στο Κοινοβούλιο με το διθέσιο κάμπριο και να το παρκάρει δίπλα στα υπηρεσιακά οχήματα. Θυμάστε ότι διαμαρτυρήθηκε εντόνως επειδή του ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο για να επισκεφθεί τη ΔΕΘ; Τώρα επανήλθε και θεωρεί ότι στήθηκε εις βάρος του συνωμοσία, καθ’ ότι εάν πήγαινε στη ΔΕΘ (χωρίς να πληρώσει εισιτήριο) θα κατήγγελλε από εκεί, μπροστά στις κάμερες τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και δεν τον άφησαν.