«Δεν θα φορτώσουμε στην καμπούρα του αστυνομικού τις αδυναμίες του κράτους να αντιμετωπίσει το φαινόμενο Ρουβίκωνας» υποστηρίζει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, σχολιάζοντας το χθεσινό συμβάν στην πρεσβεία του Ιράν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» ο κ. Ντούμας είπε ότι «δεν δημιούργησε ο αστυνομικός την άνεση του Ρουβίκωνα να παρελαύνει στο κέντρο. Φταίει η ανικανότητα της πολιτείας να περιορίσει το φαινόμενο».

Παράλληλα τόνισε ότι «η αστυνομία δεν είναι ένας σκοπός, είναι κάποιοι που περιπολούν, είναι κάποιοι που ίσως θα έπρεπε πρώτα να δουν την κίνηση των μελών του Ρουβίκωνα. Ο φρουρός θα μπορούσε να διαβιβάσει την κατάσταση που αντιμετωπίζει».

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών «εφόσον η Πολιτεία θεωρεί άνομες τις πράξεις τους και δεν μπορεί να τις τιμωρήσει εκδηλώνεται μια ανικανότητα και γελοιοποιείται στα μάτια των πολιτών της. Εφόσον οι Ρουβίκωνες συλλαμβάνονται και ώρες, μην σας πω λεπτά μετά, αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν στις πράξεις τους. Ο νομικός πολιτισμός μπορεί να εμπλουτιστεί αν διαπιστωθεί ανεπάρκεια».

«Η αστυνομία πληρώνεται για να συλλαμβάνει και όχι για να τιμωρεί» συμπλήρωσε ο κ. Ντούμας και υποστήριξε ότι είναι η «εύκολη λύση» όταν επελαύνει ο Ρουβίκωνας «να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς, ενώ αυτοί κερδίζουν τις εντυπώσεις».

Όσον αφορά αυτό καθ’ αυτό το περιστατικό είπε για την εμφάνιση του συναδέλφου του ότι «ήταν στην ώρα της αλλαγής. Θα μπορούσε να συμβεί να τον βρουν και με το σώβρακο», προσθέτοντας ότι «οι δυνατότητες του αστυνομικού είναι περιορισμένες σε τέτοιες περιπτώσεις».