Τη «μικρόψυχη» λογική της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της περικοπής ή όχι των συντάξεων κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Στο βάθος της σκέψης της Νέας Δημοκρατίας είναι να τηρηθούν, τα συμφωνηθέντα για τις συντάξεις γιατί ποντάρει στην περικοπή των συντάξεων» δήλωσε κ. Κουρουμπλής μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός «ο κ. Μητσοτάκης είπε χθες και μια εξαιρετικά περίεργη φράση «Μακάρι να μην συμβεί» αλλά με μακαρισμούς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν πολιτικά ζητήματα».

«Η Νέα Δημοκρατία διέπραξε ένα μεγάλο ατόπημα, ότι δεν συστρατεύονται έστω και τώρα με την κυβέρνηση για το θέμα αυτό. Από μια τέτοια πολιτική γενναιότητα δεν έχει να χάσει κάποιος. Η λογική αυτή που έχουν είναι πολύ μικρόψυχη απέναντι σε ανθρώπους που τους έκοψαν τις συντάξεις δώδεκα φορές» συμπλήρωσε.

«Το θέμα των συντάξεων είναι ιερό, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τους κυρίους δεν έχουν ζήσει ποτέ και δεν ξέρουν πως η σύνταξη δεν αφορά μόνο τον συνταξιούχο αλλά πολλούς ανθρώπους μέσα στην οικογένειά του» κατέληξε ο πρώην υπουργός.