«Η χώρα μόλις βγήκε από το πρόγραμμα και δεν θα πρέπει να εγερθούν αμφιβολίες για τις δεσμεύσεις μας ως προς τους μακροοικονομικούς στόχους» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ερωτηθείς γιατί δεν ανακοινώνει η κυβέρνηση τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό kontra ανέφερε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων τεκμηριώθηκε η μη χρησιμότητα της περικοπής των συντάξεων διευκρινίζοντας πάντως πως δεν πρόκειται απλώς για αναστολή αλλά για κατάργηση του επίμαχου μέτρου.

«Δεν θα βρεθούμε όπως όλα δείχνουν απέναντι σε αυτή την κατάσταση» διευκρίνισε ο γραμματέας του ΣυΡιζΑ αναφορικά με το εάν τελικά θα υποχρεωθεί κυβέρνηση να κόψει τις συντάξεις.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή την ομιλία του και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  Ανέφερε ότι «αν έβαζε κάποιος ένα τίτλο στην συνέντευξη τύπου και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήταν ότι πρόκειται για τη συνάντηση ενός νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού με έναν ακροδεξιό λόγο».

Αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μαξιλαράκι ασφαλείας πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως στην ουσία είναι σαν να φέρνεις ένα συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κίνδυνοι σημείωσε πως «υπάρχουν κίνδυνοι», ωστόσο ειδικά για την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε «πως όταν ζητάς ένα συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα στην ουσία ζητάς να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις επικρίσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την επιδοματική πολιτική αναρωτήθηκε εάν θεωρεί σπατάλη ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ των άλλων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τη στήριξη των αδυνάτων, το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης και την πρόσβαση στην υγεία σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους.

Αναφορικά με την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τα έσοδα να διοχετεύονται στους δήμους ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι αυτό θα είναι καταστροφή για την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί ορισμένοι δήμοι θα έχουν έσοδα και κάποιοι άλλοι δεν θα έχουν, ενώ τάχθηκε κατά της οριζόντιας μείωσης θεωρώντας την άδικη.