«Νέα μάχη για να μην ξεχαστεί κανείς, κυρίως οι ουραγοί», εξήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζοντας την στρατηγική του για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

«Βρίσκομαι εδώ ενώπιόν σας για να προσπαθήσω να ξεκινήσω μία νέα μάχη, αναγκαία, ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, τη μάχη για να αποφασίσουμε δυναμικά ότι δεν θα ξεχάσουμε κανέναν», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Μουσείο του Ανθρώπου (Musee de l’Homme), στο Παρίσι απευθύνοντας έκκληση προς τους πρώτους να μην ξεχνούν τους ουραγούς.

«Κανείς δεν είναι «πρωτοπόρος» εάν δεν ακολουθεί η υπόλοιπη κοινωνία», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας υπενθυμίζοντας την φράση που είχε χρησιμοποιήσει το φθινόπωρο του 2017 προκαλώντας έντονες επικρίσεις. «Όταν είσαι φτωχός, δεν είναι επειδή το έχεις επιλέξει. Όταν ζεις στην φτώχεια, αυτό είναι ο ντετερμινισμός των ντετερμινισμών».

«Άρνηση της κοινωνικής νομοτέλειας είναι ο αγώνας κατά του ντετερμινισμού, ο οποίος, από την παιδική ηλικία, καταστρέφει τους δρόμους της ζωής… Ενυπάρχει σε κάθε παιδί, αρχής γενομένης από ένα παιδί που γεννιέται σε μία φτωχή οικογένεια, ένας Μότσαρτ που δολοφονείται διότι αποφασίζεται ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει Μότσαρτ», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν