«Τα παιδιά αποδίδουν με πολύ καλύτερο τρόπο, όταν αρχίζει αργότερα το σχολείο», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου επικαλούμενος επιστημονικές μελέτες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1  αναφορικά με την πρόταση του να αρχίζει το ωράριο μαθημάτων στις 9, αντί στις 08:15 σημείωσε ότι το υπουργείο σκέφτεται το μέτρο – εκτός από το γυμνάσιο και το λύκειο – να επεκταθεί και στο δημοτικό.

«Το σκεπτόμαστε πολύ σοβαρά, διότι όχι μόνο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και στο Δημοτικό, διότι κι εκεί υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με την ώρα έναρξης των μαθημάτων. Επίσης, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους γονείς του, που ξυπνούν εξαιρετικά νωρίς το πρωί, προκειμένου να ετοιμαστούν τα παιδιά», όπως επεσήμανε.

Για τους Μουφτήδες

Ερωτηθείς για τις νέες τουρκικές προκλήσεις αναφορικά με την Θράκη και την απαίτηση της Άγκυρας για την εκλογή Μουφτήδων, ο Κώστας Γαβρόγλου σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλίες πχ. από υποχρεωτική η Σαρία έγινε προαιρετική. Επίσης, γίνεται εκσυγχρονισμός στις Μουφτείες, τοποθετήσαμε τοποτηρητές εκεί».

Αναφορικά με την εκλογή τους, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε ότι «ο νόμος ως έχει σήμερα αναφέρει ότι διορίζονται οι Μουφτήδες. Το θέμα για την εκλογή τους δεν είναι της παρούσης».

Για τα Λατινικά και την Κοινωνιολογία

Σε ότι αφορά την κατάργηση των Λατινικών από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι είναι προβληματικός ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος και μικρή η χρησιμότητα του –μόνο σε μερικές Σχολές – σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απόλυση φιλολόγων, όπως πολλοί αναφέρουν.

Έρχονται λουκέτα σε τμήματα των ΑΕΙ;

Ερωτηθείς για θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης, υποστήριξε ότι «αν συνεχίσουν να υπάρχουν τμήματα με λίγους φοιτητές, θα πάψουν να λειτουργούν, θα υπάρχουν μόνο σχολές με αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών από το 2020, οπότε θα έχουμε ένα νέο Πανεπιστήμιο», επεσήμανε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας για το νέο εξεταστικό, «δεν αλλάζει τίποτα ως προς τις σημερινές δυνατότητες εισαγωγής σε Σχολές μέσω των Πανελληνίων, όμως θα υπάρχει και η δυνατότητα να μπουν φοιτητές σε Σχολές μόνο με το απολυτήριο τους».