Στην πώληση του 50% των μετοχών της εταιρείας εμπορίας φυσικού αερίου M&M στον όμιλο «Μυτιληναίος» (που ελέγχει το άλλο 50%), έχει συμφωνήσει η Motor Oil, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Πέτρος Τζαννετάκης. Ωστόσο, μιλώντας στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης για την είσοδο της Motor Oil στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με την εξαγορά της εταιρείας NRG, ο κ. Τζαννετάκης, επεσήμανε ότι δεν αλλάζει τίποτα  όσον αφορά την από κοινού συμμετοχή των δύο ομίλων στην Κόρινθος Power (ελέγχει τη Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο Φυσικό Αέριο, ισχύος 436 MW, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας).

Σχετικά με την αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil τόνισε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι μεγάλοι και σοβαροί οίκοι, με συνέπεια να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός ο οποίες θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα για όλους και για τους καταναλωτές.

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της Motor Oil αναφέρθηκε στην ανάπτυξη logistics – με στόχο την αγορά των Βαλκανίων – με την επέκταση του λιμανιού και την κατασκευή νέων δεξαμενών στο διυλιστήριο Κορίνθου καθώς και στη διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία συμφωνήθηκε έπειτα από οκταετείς προσπάθειες.

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα έχει η είσοδος του ομίλου στο λιανεμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, η οποία υλοποιείται με την εξαγορά της NRG. Κατά την παρουσίαση των εμπορικών προγραμμάτων της εταιρείας, σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός διευθυντής της NRG , κ.  Αναστάσιος Λοσταράκος αναφέρθηκε στα δύο αγκάθια για την απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος που είναι η χρέωση για τις ανανεώσιμες πηγές που επιβάλλεται στους προμηθευτές, καθώς και οι εξαγωγές, μέρους της ενέργειας που διατίθεται μέσω των  δημοπρασιών ενέργειας ΝΟΜΕ.

Τα προγράμματα της NRG περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προσφορές με 30% δωρεάν ρεύμα και φυσικό αέριο για το σπίτι για δύο χρόνια, συνδυαστικές ενέργειες που αφορούν σε παροχές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικιών, προσφορές για επαγγελματίες και επιχειρήσεις κλπ. Σήμερα, το μερίδιο αγοράς της NRG είναι 1,3 % και το πελατολόγιο περιλαμβάνει κυρίως επαγγελματίες (11.500 μετρητές).