Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, η κυβέρνηση αρνήθηκε να ενημερώσει για θέματα εκτός της ημερήσιας ατζέντας, όπως τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αρνήθηκε ακόμα να αναφερθεί και στο εάν ισχύουν τα όσα έχει πει στις καταθέσεις του ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Η άρνηση του κ. Κοτζιά ανάγκασε τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσουν. Κατά την έξοδο του από τη συνεδρίαση ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Δεν νομιμοποιούμε με την σημερινή διαδικασία την απουσία ενημέρωσης όλο το προηγούμενο διάστημα. Επιπρόσθετα ο Κοτζιάς αρνήθηκε διεύρυνση της ατζέντας των προς ενημέρωση θεμάτων γι’ αυτο και η ΝΔ αποχωρεί».

Στη συνεδρίαση προσήλθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης, από τη ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γiώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαββίδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβερδος και η Σιλβάνα Ράπτη, από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης, από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης και τέλος από την Ένωση Κεντρώων η Ελένη Μαρτσούκου.