Συνάντηση με τον Ντέκλαν Κοστέλο, τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στους θεσμούς είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και της περικοπής των συντάξεων.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε στον εκπρόσωπο της ΕΕ ότι η χώρα δεν μπορεί να πορευθεί έχοντας στο λαιμό της τη θηλιά των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% μέχρι το 2022, που έχει συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυρία Γεννηματά επέμενε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάγκη μείωσης του απαιτούμενου ποσοστού προκειμένου να δημιουργηθεί εκείνος ο δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων αλλά και ανακούφισης των αδύναμων τάξεων.

Σε ότι αφορά την περικοπή των συντάξεων η κυρία Γεννηματά κινήθηκε στο πνεύμα των όσων είχαν πει κατά τη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους των θεσμών την Τρίτη, οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Φίλιππος Σαχινίδης.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης του νόμου Κατρούγκαλου, που έχει ήδη οδηγήσει στην έκδοση χιλιάδων συντάξεων-φιλοδωρημάτων και κατά της μείωσης των συντάξεων. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η περικοπή των συντάξεων από το νέο έτος θα σημάνει πρόσθετη, νέα φτώχεια.

Στην συνάντηση με τον κ. Κοστέλο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στάθηκε και σε αυτό που επεσήμαναν χθες, στους εκπροσώπους των θεσμών, οι κύριοι Πρωτόπαπας και Σαχινίδης.

Ότι το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο προεκλογικής εκμετάλλευσης από τον κ. Τσίπρα και να εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι σε βάρος των συνταξιούχων.