«Ο πρωθυπουργός οριοθέτησε ως έναν από τους αντιπάλους του την ακροδεξιά, καταδικάζοντας την αύξηση της κυβερνητικής επιρροής στα κράτη της Ευρώπης. Αυτά στο Στρασβούργο, γιατί στην Ελλάδα είναι στρατηγική του επιλογή να συγκυβερνά με έναν από τους πολιτικούς βραχίονες της ακροδεξιάς» σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στρασβούργο.

Ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος αν και ζήτησε δεν πήρε τον λόγο στη συζήτηση, ανέφερε επίσης: «οι βασικοί λόγοι που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Η χώρα δυσκολεύεται να δανειστεί από τις αγορές με βιώσιμο τρόπο γιατί τα επιτόκια παραμένουν υψηλά. Και το χρέος που παραμένει στο 178% του ΑΕΠ συνεχίζει να προκαλεί ασφυξία. Αυτή είναι η αληθινή κατάσταση που συγκρούεται με τους πανηγυρισμούς που παρουσιάζετε. Η Ελλάδα και η Ένωση δεν χρειάζονται εναλλακτικές πραγματικότητες».

Επίσης, άφησε αιχμές και καταλόγισε ευθύνες στο ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτικό σύστημα για τον τρόπο που χειρίστηκαν την ελληνική κρίση.