Ενα πρώτο σημαντικό βήμα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ – που διπλασιάστηκαν μετά τη διεύρυνσή του- σε όλη την Ελλάδα, έγινε με την υπογραφή της σύμβασης με την AFFIDEA, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Με την υπογραφείσα και ισχύουσα ήδη σύμβαση οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ θα καλούν στο τηλέφωνο 2130900910 για να προγραμματίζουν ραντεβού με ιατρό ή διαγνωστικό κέντρο πανελλαδικά.

Παράλληλα, διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμβάσεων και με άλλους παρόχους υπηρεσιών υγείας, με στόχο την ολοκληρωτική κάλυψη των ασφαλισμένων του Ταμείου των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης σε πανελλαδική κλίμακα.

Η AFFIDEA συνεργάζεται με περισσότερους από 1.430 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα, 19 ιδιόκτητα διαγνωστικά κέντρα και περισσότερα από 315 ακόμα συνεργαζόμενα, κατανεμημένα σε κάθε περιφέρεια και νομό της Ελλάδας.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από το συγκεκριμένο δίκτυο στους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ, περιλαμβάνουν ιατρικές επισκέψεις για όλες τις ειδικότητες, διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικοθεραπευτική φροντίδα. Επιπλέον παρέχεται οδοντιατρική φροντίδα από δίκτυο οδοντιάτρων, με ειδικές εκπτωτικές τιμές για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ. Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες θα ισχύουν πανελλαδικά για όλους τους ασφαλισμένους στον ΕΔΟΕΑΠ.

Για τις παροχές οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού θα πρέπει να καλούν στο, αποκλειστικό για τον ΕΔΟΕΑΠ, συντονιστικό – τηλεφωνικό κέντρο της AFFIDEA, στο τηλέφωνο 213 0900910, (από 8:00 έως 20:00) για να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους σε γιατρό (βάσει ειδικότητας και περιοχής εξυπηρέτησης) ή σε διαγνωστικά κέντρα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, που βρίσκονται πλέον διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα, θα αποκτήσουν -και μέσω του δικτύου της AFFIDEA- τις παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του υψηλού επιπέδου που παρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ στους ασφαλισμένους του» καταλήγει η ανακοίνωση του Ταμείου των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.