Υγιής οικονομικά κι έχοντας καλύψει πολλές από τις οργανικές θέσεις μουσικών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εκσυγχρονίζει σταδιακά τον μουσικό της εξοπλισμό. Τάδε έφη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συνόλου Στέφανος Τσιαλής στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος της καλλιτεχνικής περιόδου 2018-2019 την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Με ανανεωμένη τη δέσμευση για συμπόρευση με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ κατέθεσε την αισιοδοξία του για την μελλοντική πορεία της ορχήστρας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα τιμήσει τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα _ ο οποίος υπήρξε μέλος της_ με τον νέο κύκλο συμφωνικών συναυλιών «Ο Σκαλκώτας και οι σύγχρονοί του» αλλά και την ηχογράφηση για τη Naxos έργων του.

Με εφαλτήριο τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάζονται έργα εμπνευσμένα από πολεμικές, αλλά και κοινωνικές συγκρούσεις και συρράξεις. Ιδιαίτερο κεφάλαιο των συμφωνικών συναυλιών της ορχήστρας παραμένει ο κύκλος Μάλερ ο οποίος αποτελεί πρόκληση για κάθε συμφωνική ορχήστρα.

Λαμπερά ονόματα

Λαμπερά ονόματα όπως αυτά του Λεωνίδα Καβάκου, του Βλαντίμιρ Ασκενάζι, του Νέλσον Φρέιρε, της Νατάλια Γκούτμαν κ.α θα συμμετάσχουν στις εφετινές συναυλίες της ΚΟΑ.

Παράλληλα, σταθερή είναι η παρουσία της ορχήστρας εκτός των τειχών και μέσα από το διευρυμένο πρόγραμμα «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά».

Η σύγχρονη ελληνική παραγωγή ενισχύεται, όπως επίσης και ο διάλογος μεταξύ των τεχνών.  Για τρίτη χρονιά θα συνεχιστεί επίσης η Ακαδημία Νέων Μουσικών ενώ οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις είναι πιο εκτεταμένες από ποτέ.