«Άνοιγμα» προς το ΚΙΝΑΛ επιχείρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς καλώντας το σε «ανταλλαγή απόψεων» σε προγραμματική βάση, ενώ έκανε λόγο για μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική αριστερή παράταξη, με την οποία θα αναμετρηθεί στις εκλογές η ΝΔ.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι με «με τη ΝΔ υπάρχει χάος προγραμματικό», ενώ την κατηγόρησε ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών «για να ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και την αδειοδότηση των καναλιών και για να ζητήσει την πιστοληπτική γραμμή στήριξης».

Επίσης την κατηγόρησε για fake news που εκπορεύονται από δημοσιογράφους «που θα κοσμίσουν τα ψηφοδέλτιά σας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με τις αναφορές στο συνταξιοδοτικό μοντέλο Πινοσέτ από τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραγκούνη, ο κ. Παππάς είπε ότι η αναφορά αυτή δεν ήταν τυχαία: «Το σύνθημά σας είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω», είπε, τονίζοντας μάλιστα ότι «ήταν σκόπιμη η σχετικοποίηση της δικτατορίας του Πινοσέτ», κάτι που απέδωσε στην «στρατηγική της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ».

Όσον αφορά τα μέτρα – παροχές που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στην Βουλή, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει ξεκάθαρα αν θα τα στηρίξει, ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ τους προκάλεσε λέγοντας: «Έχετε μια δέσμευση: να δικαιολογήσετε όσα κάνατε μέχρι το 2014».