Εξι μήνες μετά την παρουσίαση στην έκθεση της Γενεύης του νέου hatchback μοντέλου της και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πριν από την αποκάλυψη στη έκθεση του Παρισιού της station wagon εκδοχής του με τα διακριτικά Touring Sports, η Toyota ανακοίνωσε την αλλαγή της πολιτικής της στη μικρομεσαία κατηγορία και παράλληλα την επαναφορά του ονόματος Corolla και στις τρεις εκδόσεις του (hatchback, wagon και sedan) προς όφελος της διεθνούς αναγνωρισιμότητάς του.
Προϊοντικά, η απόφαση εδράζεται στην υιοθέτηση της νέας παγκόσμιας αρχιτεκτονικής –Τoyota New Global Architecture (TNGA) –από το Corolla, αντικαθιστώντας έτσι τις τρεις διαφορετικές πλατφόρμες που υπήρχαν μέχρι σήμερα, ενώ σε επικοινωνιακό επίπεδο εκμεταλλεύεται τη δυναμική ενός brand name που μετρά περισσότερες από 45 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1966.
Η Corolla Touring Sports που θα δούμε στη γαλλική πρωτεύουσα θα είναι το πρώτο δείγμα της dual hybrid στρατηγικής της εταιρείας καθώς πέρα από τη βασική έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων απόδοσης 116 ίππων, θα διατίθεται με δύο υβριδικά σύνολα –το γνωστό των 1,8 λίτρων με συνδυαστική ισχύ 122 ίππους και το καινούργιο των 2,0 λίτρων με απόδοση 180 ίππους.
Σχεδιασμένη στην Ευρώπη η έκδοση Touring Sports έχει μεταξόνιο 2,7 μέτρα, νέα αισθητική και μεγαλύτερους από ποτέ άλλοτε χώρους για τους επιβάτες της, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών ξεκινά από τα 598 λίτρα. Οι δε πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019 πλαισιώνοντας τις πεντάθυρες και τετράθυρες εκδόσεις, οι οποίες επίσης δεν θα διατίθενται με πετρελαιοκινητήρες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ