Ντοκιµαντέρ


«The traffickers» ΕΡΤ1, 24.00
Σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ η κάμερα εισχωρεί στον πυρήνα της παγκόσμιας μαύρης αγοράς για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που αγοράζουν, πωλούν και κάνουν λαθρεμπόριο παράνομων προϊόντων από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο και τους διώκτες τους, που προσπαθούν να σταματήσουν αυτό το τεράστιο διεθνές εμπόριο. Σήμερα: «Oπλα και συμμορίες»: Το εμπόριο όπλων στις ΗΠΑ ενισχύει το βίαιο έγκλημα στο Ελ Σαλβαδόρ και στη Γουατεμάλα. Σε ένα οδοιπορικό φρίκης ανάμεσα στις διαβόητες συμμορίες της Κεντρικής Αμερικής, μαθαίνουμε πώς φτάνουν εκεί τα όπλα και ποιος πληρώνει τον τελικό λογαριασμό.
Ξένη σειρά


«Ο φάρος» ΕΡΤ3, 15.00
Η Εύα διατηρεί την ίδια αυστηρή στάση, αλλά αρχίζει να τρέμει ακούγοντας τα λόγια του Ρικάρντο. Ωστόσο συνεχίζει να τον αγνοεί. Ο Ρικάρντο, σίγουρος για όσα είπε, φεύγει. Η Εύα μένει μόνη και πικραμένη, και αναρωτιέται αν έκανε καλά που τον άφησε να φύγει. Στο μεταξύ, ο Αρτούρο είναι έξαλλος και μοιάζει έτοιμος να επιτεθεί στον πατέρα του.
Ξένη ταινία


«Ο σεφ που έπαιζε µε τη φωτιά» STAR, 23.00
Ο Ανταμ είναι σεφ και τα είχε όλα. Νέος, ωραίος, ταλαντούχος, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin και ένα λαμπρό μέλλον. Ο Ανταμ τα έχασε όλα όμως εξαιτίας του κακού και αλαζονικού χαρακτήρα του και των πολλών καταχρήσεων. Οταν καταφέρνει να ξεφύγει από τους δαίμονες του παρελθόντος, αφοσιώνεται στον μοναδικό του στόχο, να φτιάξει το δικό του εστιατόριο, να δημιουργήσει νέες εκρηκτικές γεύσεις και να αποκτήσει τρίτο αστέρι Michelin, που τόσο θέλει. Πρωταγωνιστούν οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Εμα Τόμσον, Ούμα Θέρμαν, Μάθιου Ρις. (ΗΠΑ, 2015, 92′)

HeliosPlus