Ντοκιµαντέρ

«Soundtracks: Songs that defined history»
ΕΡΤ1, 18.30
Η μουσική πολλές φορές έχει συνδεθεί με μεγάλες ιστορικές στιγμές και έχει σημαδέψει τη συλλογική μας μνήμη. Τραγωδίες, θρίαμβοι, κινήματα, υπήρξαν μουσικές άρρηκτα συνδεδεμένες μαζί τους. Η μουσική πάντα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη γιορτή, στον πόνο, αναπόσπαστο κομμάτι συγκλονιστικών γεγονότων στη συλλογική μας ιστορία. Δείτε σήμερα: «H δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ».

Ξένη σειρά

«The wire»
ΕΡΤ2, 23.45
Με το ρολόι να τρέχει, η ομάδα κάνει μια απονενοημένη κίνηση και ο Ντάνιελς κατσαδιάζει πολύ αυστηρά τον Λάντσμαν για το λάθος του. Το ψέμα του Νικ βγαίνει στη φόρα, καθώς ο Σομπότκα κατακλύζεται από κακά νέα. Οι Ελληνες άνετα τη γλιτώνουν από το συναπάντημά τους με την ομάδα και οι υποψίες του Ομάρ επιβεβαιώνονται. Ο Νικ ελπίζει να φτιάξει τις σχέσεις του με τους Ελληνες, ενώ ο Σομπότκα αναγκάζεται να πάρει μια δύσκολη απόφαση.

Ξένη ταινία

«Ο κύκλος των αναµνήσεων»
STAR, 22.00
Ο Ερικ Λόμαξ ήταν ένας από τους αιχμαλώτους πολέμου που αναγκάστηκαν να εργαστούν για την κατασκευή του σιδηροδρόμου που θα ένωνε την Ταϊλάνδη με τη Βιρμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και οι εμπειρίες του τον τραυμάτισαν βαθιά, πολλά χρόνια αργότερα γνωρίζει σε ένα τρένο την Πάτι και την ερωτεύεται. Η Πάτι γρήγορα αντιλαμβάνεται πως ο Ερικ βασανίζεται ακόμα από τις άσχημες αναμνήσεις του πολέμου και είναι αποφασισμένη να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τους δαίμονές του. Ανακαλύπτει ότι ο Ιάπωνας που στοίχειωνε τους εφιάλτες του είναι ακόμη ζωντανός και βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα αν πρέπει να του πει την αλήθεια ώστε να έχει την ευκαιρία να ζήσει την προσωπική του λύτρωση. Πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φερθ, Τζέρεμι Ιρβαϊν, Νικόλ Κίντμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Χιρογιούκι Σανάντα. (Ελβετία/Βρετανία/Αυστραλία, 2013, 105′)

HeliosPlus