Μαστοριά στο ψήσιμο

Στο Πέτρινο, μια οικογενειακή ταβέρνα στην Ευβοια, δοκιμάσαμε νόστιμα θαλασσινά και μεζέδες.
3 Σεπτεμβρίου 2018 | 18:10

Το λένε Πέτρινο και βρίσκεται στο Πήλι, ένα όμορφο χωριό της Εύβοιας, από την πλευρά του Αιγαίου. Τι το ιδιαίτερο έχει; Στην αυλή του το καλοκαίρι και στην εσωτερική αίθουσα του τον χειμώνα θα γευθείτε απλά, νόστιμα, τίμια φαγητά φτιαγμένα με καλές πρώτες ύλες. Όλα αυτά οφείλονται στην οικογένεια Αλεξανδρή. Ο μπαμπάς Αλέκος ξέρει πολύ καλά τα μυστικά της ψησταριάς και ετοιμάζει σωστά (κάτι δυστυχώς σπάνιο) στη σχάρα φρέσκα ψάρια (ό,τι υπάρχει κάθε μέρα) και κρεατικά. Η μαμά Ελένη και ο γιος τους Γιάννης αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα: μαγειρευτά ή τηγανητά ψάρια, γαύρο μαρινάτο, τυροκροκέτες, μύδια, γαρίδες, κολοκυθοκεφτέδες, γαριδομακαρονάδες, χειροποίητες τηγανητές πατάτες και τεράστιες σαλάτες. Όλα τα κηπευτικά έρχονται από το περιβόλι τους που βρίσκεται παραδίπλα. Μην ξεχάσω οπωσδήποτε να αναφέρω την σπεσιαλιτέ της κ. Ελένης, το τυροπιτάρι δηλαδή φύλλο με φέτα που ψήνεται στο τηγάνι (ιδανικός μεζές) αλλά και τα γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από τα χεράκια της.

Ψαροταβέρνα, ψησταριά Το πέτρινο,
Πήλι Ευβοίας, τηλ. 22270-91000.
Ανοιχτά: από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Πρόσφατα Άρθρα
toVima.gr © 2018 - All Rights Reserved
produced by