Πόσο προβλέψιμος είναι πλέον ο κ. Τσίπρας… Οπως ακριβώς περιμέναμε, ένα μόνο πράγμα ξεκαθάρισε με αυτόν τον ανασχηματισμό. Ο ανομολόγητος μέχρι τώρα έρωτας με ένα τμήμα (και όχι το όλον) ΠαΣοΚ επισημοποιείται παραχωρώντας μάλιστα τα ηνία της δημόσιας διοίκησης στην κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επαναφέροντας στην κυβέρνηση τον Μάρκο Μπόλαρη, επενδύοντας στο πρόσωπο της κυρίας Μυρσίνης Ζορμπά κλείνοντας το μάτι σε όλους όσοι θα θελήσουν, ως τις εκλογές, να βρουν πολιτικό αποκούμπι…
Με αυτές τις αποφάσεις που προφανώς δεν τον δυσκόλεψαν καθόλου στη σχέση με την «επίσημη αγαπημένη», τους ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι εξυπηρετεί το άνοιγμα του προς το Κέντρο, αποκτά έναν λόγο παραπάνω για να εμφανίζεται στην ευρωσοσιαλιστική ομάδα με μεγαλύτερη άνεση και –το κυριότερο –ελπίζει να προσελκύσει τους (λίγους έστω) πιστούς του Γιώργου.
Ευτυχώς σε αυτό το πολιτικό πόκερ δεν άλλαξε ο κορμός του οικονομικού επιτελείου που εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ και τους θεσμούς που παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με ένταση και αγωνία, καθώς ο πολιτικός κίνδυνος είναι πλέον η υπ’ αριθμόν 1 απειλή για την οικονομία.
Το επόμενο ερώτημα είναι πού θα τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύντομα θα πρέπει να εγκαταλείψει και την ταμπέλα της «ριζοσπαστικής Αριστεράς».
Οι δρόμοι δεν είναι πολλοί. Ο ένας είναι να αυτοπροσδιοριστεί ως η «Κεντροαριστερά» στην Ελλάδα και ο άλλος αυτό που θέλουν να εκπροσωπούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, δηλαδή η «Αριστερά της εργασίας και του πνεύματος».
Ανάλογα με τις τελικές επιλογές, οι οποίες προφανώς εντάσσονται στον δρόμο προς τις κάλπες, θα εκδηλωθούν τις επόμενες εβδομάδες τα μέτρα και οι αποφάσεις οικονομικής πολιτικής.
–Θα στηριχθούν μόνο οι ασθενέστεροι και οι καταφρονεμένοι μέσω των επιδομάτων ανεργίας και αλληλεγγύης;
–Θα στηριχθούν η εργασία, η εργαζόμενη μητέρα και οι νέοι που φεύγουν από την Ελλάδα;
–Θα δοθούν κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία και τις επενδύσεις;
–Ή θα μπουν όλα τα λεφτά από τους φόρους και τα πλεονάσματα στον λογαριασμό με έναν και αποκλειστικό σκοπό, να μη μειωθούν (και άλλο) οι συντάξεις 2,4 εκατομμυρίων συνταξιούχων;
Ολα παίζονται, στο όνομα της εξουσίας…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ