Δεν είναι ευρέως γνωστό, όμως στη Λάρισα υπάρχει το πιο ένθερμο fan club του Ιταλού συνθέτη Ενιο Μορικόνε στην Ελλάδα_ αν όχι και στην Ευρώπη. Από το 2011, η θεσσαλική πρωτεύουσα φιλοξενεί τον πρώτο -πανελλαδικά- Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ενιο Μορικόνε Ελλάδας (Associazone culturale Greca degli amici di musica di Ennio Morricone) και η σχεδιαστική αναπαράσταση του Moρικόνε στο κτίριο στην οδό Μανωλάκη 6 όπου βρίσκονται τα γραφεία του συλλόγου, λέει πολλά για το πάθος των ανθρώπων που τον στηρίζουν.
Ως σήμερα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ενιο Μορικόνε Ελλάδας αριθμεί 1080 μέλη και ένας από τους στόχους του είναι η προώθηση του μουσικού έργου του κορυφαίου συνθέτη ο οποίος έχει γράψει την μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και σειρές και που πριν από μερικά χρόνια τιμήθηκε με το Οσκαρ για την μουσική της ταινίας «Οι μισητοί οκτώ».
Στην πράξη, προώθηση σημαίνει έρευνα, μελέτη και καταγραφή της μουσικής του Μορικόνε, ίδρυση βιβλιοθήκης και ταινιοθήκης και εν γένει αρχείου του συνθέτη, αποτελούμενο από δίσκους, φωτογραφίες, παρτιτούρες και άλλων υλικών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη μουσική του.
Το γεγονός ότι ο σύλλογος δουλεύει με πάθος το πάθος του, έχει συγκινήσει τον διεθνή Τύπο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα δημοσιεύματα των Times της Νέας Υόρκης (https://www.nytimes.com/reuters/2018/08/13/arts/13reuters-music-greece-morricone.html) και του πρακτορείου Reuters (https://www.reuters.com/article/us-music-greece-morricone/greek-town-loves-movie-score-maestro-morricone-and-it-shows-idUSKBN1KY17K).
Ο σύλλογος έχει προσπαθήσει να προσκαλέσει τον Ενιο Μορικόνε στη Λάρισα αλλά προς το παρόν δεν τα έχει καταφέρει. Ωστόσο, χάρη στην επίπονη προσπάθεια του ιδρυτή του, κ. Κώστα Παπακώστα, ο οποίος ανήκει στους πιστότερους ακροατές των έργων του Μορικόνε (ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να παρευρεθεί σε συναυλίες του), ο σύλλογος ενίοτε οργανώνει εκδηλώσεις με θέμα την μουσική του.
Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο σύλλογος θα κάνει προβολή της βιντεοσκοπημένης συναυλίας «Ennio Morricone Ρωσία-Κρεμλίνο Live 2012» που έδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας πριν από έξι χρόνια.