«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν» (όπως λέει και το επικό κλέφτικο-δημοτικό τραγούδι) στο Πεντάγωνο. Κάποιοι πάλι, με μια δόση υπερβολής, λένε ότι μέχρι και… οδοφράγματα είναι πιθανόν να τοποθετηθούν ανάμεσα στα γραφεία του υπουργού και του αναπληρωτή. Και ξέρετε γιατί; Ειδικά μετά το χθεσινό «άδειασμα» που επιφύλαξε ο Φώτης Κουβέλης στον Πάνο Καμμένο (φωτογραφία) για τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Από τη μια ο υπουργός, εάν θυμάστε, υποστήριζε ότι ήταν οργανωμένο σχέδιο του Ερντογάν στον Εβρο και από την άλλη ο αναπληρωτής του λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν το λες και καλή σχέση αυτό. Ομως, να θυμίσουμε κάτι που έχει σημασία. Την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Κουβέλης είχε πει ότι λογαριασμό θα δίνει μόνον στο Μαξίμου και όχι στον υπουργό. Μήπως, λένε οι γνωρίζοντες, ήταν αυτό μήνυμα του κ. Τσίπρα προς τον κ. Καμμένο να σταματήσει τις θεωρίες συνωμοσίας; Αλλωστε ο κ. Κουβέλης μπορεί να «άδειασε» με αυτόν τον τρόπο τον κ. Καμμένο, αποθέωσε όμως τον κ. Τσίπρα, αποδίδοντάς του «κορυφαίες ενέργειες» για την απελευθέρωση των ελλήνων στρατιωτικών.

Ηταν τέτοια η σπουδή του Πάνου Καμμένου να καρπωθεί την επιτυχία της απελευθέρωσης των Μητρετώδη και Κούκλατζη που κατά τους νεοδημοκράτες έκανε κάποιες βεβιασμένες κινήσεις. Δηλαδή, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απελευθέρωσής τους o υπουργός Αμυνας, γνωστός και για το βαθύ θρησκευτικό του συναίσθημα, ανέβασε μια φωτογραφία στο twitter από εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας. Μόνο που απ’ ό,τι με πληροφόρησαν ιερείς, η συγκεκριμένη Παναγιά είναι προστάτιδα των εγκύων, των επιτόκων και των λεχωίδων. Εκτός και αν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ήθελε να πει ότι ο Ερντογάν μάς… γκάστρωσε μέχρι να τους απελευθερώσει! Αμ το άλλο, «το καλή λευτεριά» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε ποιες περιπτώσεις ξέραμε έως τώρα ότι λέγεται;

Μια επιστολή προς τούρκους δικαστικούς
Μπορεί να γράφεται και να λέγεται κατά κόρον ότι η απόφαση για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας Κούκλατζη και Μητρετώδη ήταν καθαρά πολιτική, αλλά (μία ερώτηση κάνω) μήπως να έπαιξε ρόλο και η ανοικτή επιστολή του εισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη προς τους συναδέλφους του τούρκους δικαστικούς της Αδριανούπολης; Πήγε, όπως έμαθα, δύο ημέρες πριν από την απελευθέρωση μεταφρασμένη προς αυτούς διά της διπλωματικής οδού. Οσο πιεσμένοι κι αν ήταν από πολιτικούς παράγοντες, δεν μπορούσαν οι τούρκοι δικαστές και εισαγγελείς να αγνοήσουν το γεγονός της παντελούς ανυπαρξίας στοιχείων αλλά και νομικής βάσεως στην υπόθεση αυτή. Κι αυτό τη στιγμή που τα παραπάνω αποτυπώθηκαν με εμβρίθεια σε επιστολή δικαστικού που διαβάστηκε σε όλον τον κόσμο, νομικό ή μη. Ετσι δικαιώθηκαν και τα ελληνικά δικαστήρια που δεν έδωσαν στην Τουρκία τους «8», λόγω αμφιβολιών ως τη μη ύπαρξη Κράτους Δικαίου εκεί.
Η Θεία Κοινωνία της Μαρίας – Εύας
Ισως οι περισσότεροι να μη γνωρίζουν ότι το Μαρέβα δεν είναι ξενικό όνομα, αλλά διπλό ελληνικό όνομα και βγαίνει από το Μαρία-Εύα. Και ως Μαρία, η σύζυγος του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη γιορτάζει την ονομαστική της γιορτή ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, όπως άλλωστε οι περισσότερες Μαρίες. Μόνον που η γιορτή της Μαρέβας Μητσοτάκη έχει κάτι το διαφορετικό. Είναι η μέρα που λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία ως καλή ορθόδοξη χριστιανή που είναι. Ετσι ανήμερα της Παναγίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε με τη σύζυγό του και την πεθερά του (που είναι ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου παρακαλώ) στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στο Ακρωτήρι, όπου χοροστατούσε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου για να κοινωνήσει η Μαρέβα (και η μητέρα της). Εν συνεχεία η Μαρέβα έκανε ένα εορταστικό τραπέζι στο σπίτι της οικογένειας στα Χανιά (με ψητά, όπως τα λένε στην Κρήτη) στο οποίο παρακάθησαν η αδελφή του προέδρου της ΝΔ Κατερίνα με τον σύζυγό της Αποστόλη Μαυραγάνη. Πλην Δάφνης τα άλλα παιδιά του ζεύγους Μητσοτάκη – Μαρέβας αναχώρησαν για τις σπουδές τους.
Ποιος θα υποδυθεί τον Αλέξη;
Τελικά, όπως μαθαίνω, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς πήρε στα πολύ σοβαρά τον Γιάνη Βαρουφάκη (για τους περισσότερους «φονέα της Οικονομίας το 2015» και για τον Αλέξη Τσίπρα big asset της τότε κυβέρνησής του) και αποφάσισε να τον κάνει ταινία. Δηλαδή να μετατρέψει σε ταινία το πόνημα που έγραψε ο Γιάνης με τίτλο «Ανίκητοι ηττημένοι». Ηδη μαθαίνω είναι έτοιμο το σενάριο και αναζητούνται οι ηθοποιοί και ας υπάρχει πρόθυμος ο πρωταγωνιστής, που δεν είναι άλλος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, αυτής της κυβέρνησης που ήθελε να διώξει την τρόικα, να ακυρώσει τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο και πολλά άλλα. Αποτέλεσμα; Να απολέσει η χώρα μερικά δισεκατομμύρια ευρώ. Ετσι ο σκηνοθέτης του θρυλικού «Ζ» καταπιάνεται τώρα με τον κ. Βαρουφάκη και αναζητεί ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τον Αλέξη Τσίπρα, τον Σόιμπλε, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη Μέρκελ και άλλους. Μια χρυσή ευκαιρία λέει η ΝΔ ότι θα αποτελέσει και το βιβλίο και το σενάριο της ταινίας για την εξεταστική επιτροπή, η οποία θα συσταθεί με κυβέρνηση ΝΔ, όπως υποσχέθηκε να πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

HeliosPlus