Το μαύρο τεράστιο Versace μαξιλάρι δημιουργούσε εντυπωσιακή αντίθεση με την κατάλευκη άμμο. Η Θέκλα ήταν ξαπλωμένη νωχελικά πάνω στους ογκώδεις χρυσούς μαιάνδρους του ιταλικού εμβληματικού οίκου. Ρούφηξα μια γουλιά από την παγωμένη, ροζ Churchill σαμπάνια μου. Ενα υπερσύγχρονο μικρό σκάφος έμοιαζε να «πετάει» πάνω από τα κρυστάλλινα νερά. Σκέφθηκα ότι σε κανένα άλλο μέρος στον κόσμο η θάλασσα δεν είναι ζωγραφισμένη με τόσο υπέροχα χρώματα. Η Costa Rei στη Σαρδηνία μοιάζει «τυλιγμένη» σε εκτυφλωτικό πέπλο στις αποχρώσεις του σμαραγδιού, του μπλε και του λευκού.
Η Donatella Versace, η οποία απολαμβάνει τις διακοπές της στο αστραφτερό θέρετρο της Μεσογείου, αναφέρεται συχνά στα μοναδικά emerald green και deep blue χρώματα που χρησιμοποιεί και η ίδια στα haute couture ρούχα της. Ο μικροσκοπικός κόλπος της Cala Pira με τη θάλασσα να λαμπιρίζει κάτω από τον καυτό ήλιο αποτελεί υψηλής αισθητικής θέαμα. Η Θέκλα πέταξε στη λευκή άμμο το βιβλίο του Henry Alford με τίτλο «And Then We Danced».
Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι χαμογέλασε ειρωνικά. «Ακόμα και αυτό το κίτρινο εξώφυλλο του βιβλίου με τις φιγούρες και τα μεγάλα κόκκινα γράμματα δένει απόλυτα με τις αποχρώσεις του μπικίνι της» σχολίασε με ύφος μπλαζέ. Κούνησα αδιάφορα το κεφάλι μου. Γνώριζα το πάθος της παιδικής μου φίλης γύρω από την… τελειότητα. Τα εξώφυλλα των βιβλίων που δεν διαβάζει ποτέ ταιριάζουν με τα μαγιό, παρεό και σανδάλια της. Superbe!

To pique-nique και ο μπάτλερ

Ο μπάτλερ Φραντσέσκο σερβίρει σολομό πάνω σε φέτες από μαύρο ψωμί. Η γνωστή επιχειρηματική ιταλική οικογένεια που μας φιλοξενεί στη Σαρδηνία δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει άψογα εκπαιδευμένο υπηρετικό προσωπικό. Ο Φραντσέσκο, ο οποίος μοιάζει σαν να… έχει καταπιεί το μπαστούνι του γκολφ, φοράει τη μαύρη στολή του και τα λευκά γάντια ακόμα και στην παραλία. Τον παρατηρώ να βγάζει από τις μεγάλες τσάντες, κατασκευασμένες από ανθεκτική ψάθα με υφασμάτινη επένδυση στο εσωτερικό τους, τα Tiffany σερβίτσια. Αυτό είναι πραγματικά ένα pique-nique πολλών αστέρων. Οι ψάθινες κατασκευές με τίτλο «Bailey Wine and Cheese Tote» φέρουν την υπογραφή του Ralph Lauren. Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι με ρωτάει αν ένα τέτοιου είδους pique-nique θα μπορούσε να διοργανωθεί σε παραλία της Μυκόνου ή σε κάποιον… καταπράσινο αμπελώνα στο Πόρτο Χέλι. Η απάντησή μου είναι αρνητική. Οι γνωστοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες που έχουν αγοράσει εκτάσεις στην περιοχή είναι συνηθισμένοι σε άλλου είδους φιλικές προσκλήσεις. Περισσότερο χαλαρές και «εύκολες». Μέσα στον κιτς κάποιες φορές διάκοσμο των τεράστιων σπιτιών τους.

Τα δείπνα Μιτεράν – Χοροσβάνι στο Πόρτο Χέλι

Τα νέα από το Πόρτο-Beverly-Χέλι φθάνουν γρήγορα. Μεσημεριανά γεύματα, δείπνα και εξορμήσεις με yachts σε κοντινές περιοχές διοργανώνονται σε καθημερινό επίπεδο. Πριν από λίγες μόλις βραδιές, η ανιψιά του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν, ελληνολάτρις Κατρίν, διοργάνωσε private dinner για τους στενούς της φίλους. Η κυρία Μιτεράν είναι κόρη του Ρομπέρ, αδελφού του Φρανσουά. Η Κατρίν και η οικογένειά της ενοικίασαν ένα μεγάλο σπίτι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη δημοφιλέστατη πλέον περιοχή της Πελοποννήσου. Οι γάλλοι προσκεκλημένοι της κυρίας Μιτεράν ρωτούσαν τους έλληνες συνδαιτυμόνες για τις τρομερές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Υπάρχουν φορές που νομίζεις ότι οι ξένοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την τεράστια αυτή καταστροφή. Ανθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και αυτοί οι ιδιοκτήτες των υπερπολυτελών mega yachts οι οποίοι ζουν στον δικό τους λαμπερό κόσμο, κάνουν επίμονες ερωτήσεις για τις πυρκαγιές και τα πολλά αθώα θύματα.
Το βράδυ του Σαββάτου ο ιρανικής καταγωγής συλλέκτης Χασέμ Χοροσβάνι και η σύζυγός του, οι οποίοι έχουν αγοράσει ένα από τα ωραιότερα σπίτια στο Πόρτο Χέλι, διοργάνωσαν ιδιωτικό δείπνο. Επιχειρηματίες, μέλη της παροικίας μας στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Γενεύη και στο Γκστάαντ, έδωσαν το παρών. Το ζεύγος Χοροσβάνι συνδέει στενή φιλία με τους βασιλείς της Ολλανδίας, οι οποίοι επίσης έχουν αγοράσει σπίτι σε κοντινή απόσταση…

Το ενοίκιο των 100.000 ευρώ…

Η πληροφορία ότι ισχυρός ξένος επιχειρηματίας νοίκιασε βίλα στο Πόρτο Χέλι αντί 100.000 ευρώ τον μήνα έχει δημιουργήσει πλήθος συζητήσεων. Τελικά το μεγάλο παιχνίδι στην περιοχή το εφετινό καλοκαίρι το κάνουν οι επιχειρηματίες και τραπεζίτες οι οποίοι φθάνουν στην περιοχή από την Ελβετία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Δύο από τις πλέον εντυπωσιακές κατοικίες πουλήθηκαν σε Ελβετούς και Γερμανούς (όπως αυτή του άλλοτε κραταιού βιομηχάνου, συμπαθούς πάντα κ. Πίτσου, ο οποίος συμπλήρωσε πρόσφατα το εκατοστό έτος της ηλικίας του), ενώ γοητευτικός αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας περιμένει να προσφέρει δεσμίδες με dollars στους… πτωχούς έλληνες, άλλοτε χρυσοφόρους γαιοκτήμονες.
Ο γνωστός εφοπλιστής Γιάννης Χανδρής παρακολουθεί μάλλον «αδιάφορος» τα τεκταινόμενα. Ο εφοπλιστής παραθέτει μικρά low profile γεύματα για φίλους στην κατοικία του. Ο Τζον Χαντ και η σύζυγός του Σαμάνθα κινούνται ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι. Ο κ. Χαντ είναι διεθνούς φήμης επιχειρηματίας, μεγαλομέτοχος στην πολυτελή ξενοδοχειακή αλυσίδα «Aman Zoe». Ο Τζον έχει αγοράσει κατοικίες στην περιοχή, την οποία θεωρεί «άκρως γοητευτική». Το ζεύγος Χαντ απέκτησε επίσης διαμέρισμα μέσα στο luxury «Alpina Gstaad». Το exclusive ξενοδοχείο στο δημοφιλές ελβετικό θέρετρο επιλέγουν για αγορές διαμερισμάτων και διαμονή στις διακοπές τους μόνο αυτοί που ξέρουν. Οι περισσότεροι Ελληνες προτιμούν το μάλλον νεοπλουτίστικο περιβάλλον του «Gstaad Palace».

Η Πάρος, η Κάια και ο συνεργάτης του Μακρόν

Η Κάια Γκέρμπερ, η καλλονή κόρη της Σίντι Κρόφορντ και του αμερικανού επιχειρηματία Ράντι Γκέρμπερ, λατρεύει τα κοσμήματα της Κιράτ Γιανγκ. Η 17χρονη «μούσα» του Καρλ Λάγκερφελντ φοράει συχνά στην προσωπική της ζωή τα μπιζού που σχεδιάζει η κυρία Γιανγκ, μόνιμη κάτοικος Πάρου τα καλοκαίρια. Η Κιράτ μαζί με τη Μούνια και τη Μαρία Σνάιντερ υπήρξαν τα αγαπημένα μοντέλα του Ιβ Σεν Λοράν. Η Κιράτ έχει αγοράσει το σπίτι στην Πάρο εδώ και μερικά χρόνια. Το καινούργιο νέο που κυκλοφορεί με έντονο τρόπο πάνω από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου είναι ότι στο ίδιο νησί απέκτησε σπίτι ο Στεφάν Μπερν, από τους στενότερους συνεργάτες του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Τελικά ένα πολύτιμο μπροκάρ ύφασμα «πασπαλισμένο» με φίνα γαλλικά αρώματα τυλίγει τα εξοχικά spots της μικρής, πικρής πατρίδας μας…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ