Μπορεί η εποχή να προσφέρεται για τα μπάνια του λαού, όπως συνέστησε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός, αλλά όπως φαίνεται τα μυαλά και τις αγωνίες των κυβερνητικών στελεχών μονοπωλούν οι επόμενες εκλογές. Όποτε κι αν αποφασίσει ο κ.Τσίπρας ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να στηθούν, είναι φανερό πλέον στους πάντες0,ότι βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο.

Όλοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί αποβλέπουν στην προετοιμασία του κατάλληλου κλίματος που θα οδηγήσει στις κάλπες. Από τη μια, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Σύριζα, αναζητούν τρόπους για παροχές σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες για να συσπειρώσουν ότι μπορούν από το πάλαι ποτέ εκλογικό τους ακροατήριο. Από την άλλη καλλιεργούν ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού αξιοποιώντας υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα με αποτέλεσμα η πολιτική ζωή, καθώς μπήκε στο παιγνίδι και η αντιπολίτευση, να οδηγείται σε μια σύγκρουση χωρίς όρια και χωρίς κανόνες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι τραυματικοί και για την οικονομία και για την πολιτική ζωή και για την κοινωνία. Απο τη μια θα πανηγυρίζουμε την έξοδο από τα μνημόνια, θα στήνονται φιέστες και από την άλλη θα εξελίσσεται μια αδίστακτη μάχη επικράτησης και πολιτικής κυριαρχίας.
Με ανειλημμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές μας, με το «Μακεδονικό» ανοιχτό να συνεχίζει να διχάζει,με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε οριακό επίπεδο και με απρόβλεπτες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, το κοκτέιλ είναι υπερβολικά βαρύ για μια χώρα και για μια οικονομία που αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της.
Για την κυβερνητική πλειοψηφία όμως το ευρύτερο εθνικό συμφέρον είναι το τελευταίο που τους απασχολεί.Προέχει η δική τους πολιτική επιβίωση και η διασφάλιση των κεκτημένων τους.
Εκλογολογία, παροχολογία και πολωτικό διχαστικό κλίμα,είναι όμως καταστροφικός, κυριολεκτικά συνδυασμός. Ποιός θα έρθει να επενδύσει στη χώρα,πως θα ηρεμήσουν οι αγορές όταν κυριαρχεί η αμφιβολία και η πολιτική αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα…
Το αδιέξοδο αυτό όμως δεν μπορεί να παρατείνεται ανάλογα με τα εκλογικά συμφέροντα του Σύριζα. Η οικονομία, η χώρα συνολικά χρειάζεται επιτέλους ηρεμία και πολιτική σταθερότητα για να αρχίσει να ελπίζει τουλάχιστον ότι οι θυσίες τόσων χρόνων δεν θα πάνε χαμένες…



TO BHMA