Το ενδιαφέρον του ομίλου Κοπελούζου για τη «ΔΕΠΑ Εμπορίας» επιβεβαίωσε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κ. Δημήτρης Κοπελούζος. Πρόκειται για την εταιρεία που θα προέλθει από τον διαχωρισμό της ΔΕΠΑ – στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης – και θα περιλαμβάνει την Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Αττικής (ΕΠΑ Αττικής), τις μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας αερίου με τη ρωσική Gazprom, την τουρκική BOTAS και την αλγερινή Sonatrach, καθώς και τη χονδρεμπορική αγορά.

Για τη «ΔΕΠΑ Εμπορίας» ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης η MYTILINEOS καθώς και οι όμιλοι ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ και Motor Oil. Από την πλευρά του ο κ. Κοπελούζος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη εταιρεία, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει έτοιμη σύμπραξη με δυτικοευρωπαϊκό… γαμπρό.
Σχετικά με τη συμμετοχή του ομίλου στον διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ (σε συνεργασία με την κινεζικήBeijing Guohua Power Company), ο κ. Κοπελούζος, μιλώντας χθες στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας με την China Energy Investment Corporation, υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του επενδυτικού σχήματος «Κοπελούζος – Beijing Guohua» είναι σοβαρό. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν ενδιαφέρεται μόνο να πάρει στοιχεία για τις μονάδες από το data room, όπως έχουν δηλώσει άλλα ανταγωνιστικά επενδυτικά σχήματα.
Σχετικά με το κόστος λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων εξαιτίας των αυξημένων τιμών δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Κοπελούζου, δήλωσε ότι οι μονάδες είναι επιβαρημένες με μια αβεβαιότητα σε σχέση με το κόστος των εκπομπών. Όσον αφορά στη συμμετοχή της βιομηχανίας στον διαγωνισμό για τους λιγνίτες, ο κ. Κοπελούζος τόνισε ότι δεν είναι αναγκαία, επισημαίνοντας ότι, οι βιομηχανίες μπορούν να συνάψουν διμερείς συμφωνίες προμήθειας ρεύματος με τους παραγωγούς των μονάδων.