Από τη Τζένη Βάνου μέχρι την Εντίθ Πιάφ και από κει στις «Μάγισσες της Σμύρνης». Η Φωτεινή Δάρρα, παρουσιάζει το εφετινό καλοκαίρι, την περιοδεία της με τίτλο «La voce». Πρώτος σταθμός το κηποθέατρο Παπάγου, την προσεχή Κυριακή 8 Ιουλίου. H ερμηνεύτρια αφιερώνει τη συναυλία αυτή σε όλες τις γυναίκες με εισιτήριο εισόδου 14 ευρώ και μάλιστα για πρώτη φορά και με εισιτήρια πάνω στην σκηνή για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της συναυλίας από κοντά..

Μετά τις sold out παραστάσεις της με θέμα «τα τραγούδια της Τζένης Βάνου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο «Παλλάς» στην Αθήνα, στο θέατρο «Απόλλων» στη Σύρο, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές ρεπερτόριο, με την συνοδεία 7μελούς ορχήστρας.

Ο μαέστρος Γιώργος Παπαχριστούδης υπογράφει την ενορχήστρωση στα τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία της όπως: «Μάγισσες της Σμύρνης», «Τρέχει το νερό», «Σ’ αγαπώ»,«Φεύγα», αλλά και το κλασικό «Αγόρι μου», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Θα κλείσω τα μάτια», «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Αγάπη που ‘γινες», «Spente le stele», «Cancao do mar», «Rien de rien» να δίνουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της συναυλίας.

Με αφορμή την συναυλία ης η Φωτεινή Δάρρα, μιλά στο vima.gr, για την πρώτη βραδιά της καλοκαιρινής εμφάνισής της, για τις γυναίκες, τα επόμενά της σχέδια, για τη μουσική κα το τραγούδι.

Τι θα δούμε τι θα ακούσουμε στη συναυλία σας στο Παπάγου;

« Μαζί με τους μουσικούς μου παρουσιάζουμε μια επιλογή από κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια ελληνικά και ξένα με καινούργιες δροσερές ενορχηστρώσεις από τον μαέστρο Γιώργο Παπαχριστούδη. Πλάι τους τα δικά μου τραγούδια, αυτά που έχω τραγουδήσει μέσα στην μέχρι τώρα πορεία μου.»

Βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες και εισιτήρια πάνω στη σκηνή; Γιατί αυτές οι δύο ενέργειες και αν θα συνεχιστούν και στην υπόλοιπη περιοδεία;

«Η συναυλία είναι μια μουσική διαδρομή που ξεκινάει από τα τραγούδια της Τζένης Βάνου μέχρι αυτά της Εντίθ Πιάφ καταλήγοντας στις Μάγισσες της Σμύρνης. Πώς θα μπορούσε λοιπόν να μην είναι αφιερωμένη στις γυναίκες; Οι δυο μεγάλες αυτές ερμηνεύτριες είχαν σχεδόν παράλληλους βίους. Μεγάλωσαν σε πολύ δύσκολες συνθηκες, αγάπησαν, ερωτεύτηκαν και πόνεσαν ακραία και παρόλες τις δυσκολίες, έγιναν σύμβολο , η καθεμιά στη χώρα της. Μέσα από τις ερμηνείες τους εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν όλες τις γυναίκες που νιώθουν τα ίδια συναισθήματα και παλεύουν να επιβιώσουν σε κοινωνίες σκληρές. Αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό τα τραγούδια τους που περιέγραψαν με τον πιο απλό τρόπο συναισθήματα που μέχρι τότε κανείς δεν είχε τολμήσει να εκφράσει τόσο ανοιχτά. Οι «Μαγισσες της Σμύρνης» από την άλλη είναι ο κύκλος τραγουδιών που τραγούδησα και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία επενδύοντας την ομότιτλη σειρά στην τηλεόραση, με το τραγούδι «Στάλσιμο» να έχει μπει στις καρδιές πολλών ακροατών. Οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ «μάγισσες» που μαγνητίζουν αλλά και σηκώνουν το σταυρό τους μέσα στη ζωή.


Τα εισιτήρια επάνω στη σκηνή ήταν μια δική μου ιδέα. Πάντα στις συναυλίες μου συνηθίζω να πηγαίνω κοντά στον κόσμο καταργώντας τη σύμβαση σκηνής – κοινού. Θέλω να βλέπω από κοντά τα μάτια των θεατών και αυτοί τα δικά μου. Κάθε φορά που βρίσκομαι σε θέατρο με αμφιθεατρικές θέσεις, σκέφτομαι ακριβώς το ίδιο πράγμα: Γιατί να μήν μπορούμε να φέρουμε τον κόσμο ανάμεσά μας, να γίνει ένα με την ορχήστρα και να βιώσει την εμπειρία της άμεσης επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες; Αυτή τη φορά λοιπόν βρήκα το θάρρος και το ζήτησα από τους συνεργάτες μου και το θέατρο και το βρήκαν καλή ιδέα. Ναι θα το συνεχίσουμε αυτό, όπου ο χώρος το επιτρέπει.
»

Από την Τζένη Βάνου στην Πιαφ και από κει στις Μάγισσες της Σμύρνης… Ενδιαφέρον το δρομολόγιο που έχετε επιλέξει…

«Από τη Τζένη Βάνου ξεκινάμε με αφετηρίά τις παραστάσεις του χειμώνα στο Παλλάς στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης που είχαν μεγάλη επιτυχία!. Η Βάνου όπως είπα ήταν, κατά τη γνώμη μου, η Εντίθ Πιαφ της Ελλάδας, όχι μόνο σαν ερμηνεύτρια αλλά και σαν προσωπικότητα. Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα τραγούδια που θα ακουστούν την Κυριακή 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου. Θα πούμε κι άλλα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο που έχουν όλα κοινό τόπο ένα από τα πιο κεντρικά συναισθήματα: Τον Έρωτα!
»


Τι θέλετε να πάρει το κοινό, οι θεατές των συναυλιών σας, στο τέλος κάθε παράστασης
;

«Θέλω να ταξιδέψουν για λίγο στον «κόσμο» που δημιουργείται μέσα από τα τραγούδια και την ενέργεια που μεταδίδουμε από σκηνής. Να τραγουδήσουμε μαζί, να συγκινηθούμε, να παθιαστούμε, να λυτρωθούμε.
»

Τι έχετε κερδίσει – ή ενδεχομένως και χάσει – όλα αυτά ενασχόλησής σας με τη μουσική και το τραγούδι;


«Μόνο κέρδος ήταν για μένα να μπορώ να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο, και να κάνω καινούργιους φίλους μέσα από τη μουσική που τόσο πολύ αγαπώ. Εζησα στιγμές ευτυχίας, πόνεσα, απογοητεύτηκα, έπεσα και ξανασηκώθηκα, ωρίμασα, έγινα και συνεχίζω κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερη. Εμαθα καλά πως την τέχνη τη διαλέγεις και σε διαλέγει. Και πως καλλιτέχνης γίνεσαι όταν δεν μπορείς παρά να είσαι.
»

Τα επόμενά σας σχέδια;

«Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα με φορτωμένες τις αποσκευές μας με τα τραγούδια μας. Έχω μαζί μου μια ομάδα επτά εξαιρετικών μουσικών και πολύ καλών φίλων! Ταυτόχρονα ολοκληρώνω την ηχογράφηση ενός τραγουδιού με πολύ καινούργιο ήχο και σημερινό στίχο. Θα κυκλοφορήσει σύντομα»

Συντελεστές :
Γιώργος Παπαχριστούδης-πιάνο
Άκης Γαβαλάς-ντραμς
Αντώνης Γερογιάννης-κρουστά
Βαγγέλης Μαχαίρας-μπουζούκι
Απόστολος Καλογιάννης-τρομπέτα
Γιάννης Αρβανιτάκης-τρομπόνι
Τεό Λαζάρου-μπάσο και φωνή
Ηχοληψία: Δημήτρης Μπουρμπούλης
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Τιμές εισιτηρίων :
14€ προπώληση
17€ ταμείο
14€ κάτοχοι κάρτας δημότη
25€ θέσεις επί σκηνής (περιορισμένος αριθμός)
Δωρεάν για τους 50 πρώτους άνεργους δημότες Παπάγου-Χολαργού (με επίδειξη της κάρτας ανεργίας στα σημεία προπώλησης του Δήμου)

Σημεία προπώλησης :

TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα, Τηλ.: 210 7234567

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Αναστάσεως 90, τηλ. 213 2027186-187 Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 08:30 – 14:00

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΑΝΑΟΣ: Μεσογείων 230, Χολαργός Τηλ. 210 6528301 ημέρες και ώρες καταστημάτων

ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ: Οδός Κορυτσάς, 6η Στάση Λεωφορείου Παπάγου, τηλ. 210 65 20 412, την ημέρα της παράστασης από τις 19:00