Το αμυγδαλέλαιο έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και όχι άδικα. Κρύβει οφέλη που επηρεάζουν θετικά όλο το μας σώμα και τον οργανισμό, από το δέρμα και τα μαλλιά μέχρι τα νύχια και τη διατροφή μας.

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα δώρο για το δέρμα. Διατηρεί μια ισορροπία στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματική για το ταλαιπωρημένο δέρμα που υποφέρει από ξηρότητα και κνησμό. Ενδείκνυται μάλιστα και για δέρματα που νοσούν από ψωρίαση και εκζέματα. Εχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει στην επούλωση πληγών.

Η πρωτεΐνη που περιέχει το αμυγδαλέλαιο αποδεικνύεται σωτήρια για τα μαλλιά. Γίνονται πιο υγιή, απαλά και γερά. Το αμυγδαλέλαιο τα ενυδατώνει, ενώ ταυτόχρονα είναι ικανό να ελαττώσει το πρόβλημα της τριχόπτωσης που βασανίζει άντρες και γυναίκες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε φυσικά εφαρμόζοντάς το σαν μάσκα και αφήνοντάς το για δέκα λεπτά στις άκρες των μαλλιών σας. Ειδάλλως, μπορείτε να προμηθευτείτε προϊόντα που το περιέχουν ως βασικό συστατικό.

Τα νύχια είναι το αμέσως επόμενο σημείο του σώματος που δέχεται τα πολλαπλά οφέλη του. Αν προσπαθείτε ανώφελα να αποκτήσετε γερά και ανθεκτικά νύχια που να μην σπάνε και να μη ξεφλουδίζουν, τότε η λύση βρίσκεται στις θεραπείες που περιέχουν αμυγδαλέλαιο. Λίγες σταγόνες στην επιφάνεια των νυχιών σας και ένα απαλό μασάζ θα βελτιώσει σταδιακά τη φυσική κατάσταση των νυχιών σας.

Τα αμύγδαλα ήταν ανέκαθεν ένα από τα απαραίτητα στοιχεία που δεν μπορούσαν να λείπουν από μια υγιή και σταθεροποιημένη διατροφή. Χαμηλά σε λιπαρά και χοληστερίνη βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου. Ταυτόχρονα έχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, καλίου, βιταμίνης D και E.

Ουσιαστικά, το αμυγδαλέλαιο μπορεί να θεωρηθεί ένα εργαλείο πασπαρτού!

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως φυσικό υλικό σε μάσκες, scrubs ακόμη και για να κάνετε μασάζ στο σώμα σας, ενυδατώνοντας παράλληλα το δέρμα σας και διατηρώντας την απαλότητά του.