Τα μαχαιροπίρουνα στο sailing yacht «Seven» ήταν κατασκευασμένα από ατόφιο χρυσάφι. Ο μπάτλερ περνούσε συνέχεια πάνω από το κεντρικό τραπέζι της υπερπολυτελούς θαλαμηγού με σκοπό να «τσεκάρει» αν όλα λειτουργούσαν άψογα. Η Εσθήρ τύλιξε την μεταξένια εσάρπα γύρω από τους ώμους της. Τα πλούσια, μακριά μαλλιά της καθρεφτίζονταν μέσα στα πανάκριβα σερβίτσια τα οποία έφεραν την υπογραφή Gillian Weir. Η παιδική μου φίλη έσκυψε διακριτικά προς το μέρος μου. «Πρόκειται για τα καλύτερα bespoke table ware» ψιθύρισε. «Ο οικοδεσπότης μας φημίζεται για το ακριβό του γούστο, κυρίως όμως για τον θαυμασμό που τρέφει γύρω από τις προσωπικότητες των Αριστοτέλη Ωνάση και Σταύρου Νιάρχου» συνέχισε.
«Τα ολόχρυσα σερβίτσια αποτελούσαν πάντοτε τα απαραίτητα αξεσουάρ στις τραπεζαρίες των θαλαμηγών τους. Αντικείμενα τα οποία έβγαζαν προς τα έξω αυτή την εικόνα λάμψης και πλούτου» επισήμανε. Κοίταξα στην απέναντι πλευρά. Το έργο του Damien Hirst με τα εκατοντάδες διαμάντια να καλύπτουν μια τεράστια νεκροκεφαλή ήταν πραγματικά εκθαμβωτικό. Σκέφθηκα ότι ο άνθρωπος ο οποίος μας είχε προσκαλέσει σε δείπνο σε ένα από τα ωραιότερα ιστιοφόρα (με την υπογραφή Perini Navi) που κυκλοφορούν στις θάλασσες του πλανήτη είχε ξεπεράσει ακόμη και αυτούς τους Ωνάση και Νιάρχο στις interior design επιλογές του. Αργά το βράδυ κατεβήκαμε στην προκυμαία. Το Σεν Τροπέ παραμένει απίστευτα γοητευτικό, όπως και αρκετά άλλα spots της Κυανής Ακτής. Η Villa Madrague της Μπριζίτ Μπαρντό μοιάζει με απόρθητο φρούριο για τους απρόσκλητους. Τρεις ημέρες αργότερα ταξιδεύω με προορισμό τη Σίφνο. Τα yachts ελλήνων εφοπλιστών και επιχειρηματιών τα οποία έχουν αγκυροβολήσει στην περιοχή μοιάζουν να είναι περισσότερα από εκείνα στην προκυμαία του Σεν Τροπέ…

Τα λευκά και μπλε σκάφη πάνω στα τιρκουάζ νερά της Σίφνου…

Τα χειροποίητα Riva τα οποία οδηγούν στο λιμάνι τους επιβάτες των motor yachts θυμίζοντας εικόνες από τις ταινίες του James Bond. Η άλλοτε ταπεινή Σίφνος –ποτέ δεν αποτελούσε κάποιο από τα αγαπημένα μου νησιά, ίσως επειδή αναγκάστηκα λόγω κακοκαιρίας να περάσω τρία μελαγχολικά εικοσιτετράωρα εκεί –είναι πλέον ένα κοσμοπολίτικο νησί. Οι βίλες που έχτισαν γνωστά ονόματα του shipping, ένα πολυτελές, «ιδιαίτερο» ξενοδοχείο το οποίο ανήκει επίσης σε εφοπλιστή, οι επισκέψεις του «θορυβώδους» Ντομινίκ Στρος-Καν σε κατάλευκο mansion ελλήνων φίλων και οι γαμήλιες τελετές με «bohemian» τόνο δημιουργούν το νέο, λαμπερό σκηνικό. Το weekend που διανύουμε στο νησί των Δυτικών Κυκλάδων γίνεται πραγματικός χαμός. Ισχυρά ονόματα της ναυτιλίας και του επιχειρηματικού κόσμου έχουν φθάσει στην περιοχή με τα σκάφη τους. Κάποιοι άλλοι διαμένουν σε ξενοδοχεία ή κατοικίες φίλων τους. Ο γάμος της Αλεσάντρα, κόρης του επιχειρηματία (δραστηριοποιείται στον χώρο του shipping) Μάικλ Τζόλιθ με τον αγαπημένο της Αρη Σωτηρίου, αποτέλεσε πόλο έλξης.

Νύχτες γιορτής μεταξύ Σερίφου και Κιμώλου

Οι εορτασμοί για τους γάμους είναι τριήμεροι. Γεύματα, parties on the beach, ένα πολύτιμο σύννεφο από άσπρες δαντέλες στην περιοχή μεταξύ Σερίφου και Κιμώλου. Προσκλήσεις πριν και μετά τη γαμήλια τελετή, με ένα παραδοσιακό όμως «touch». Οι τριήμεροι γαμήλιοι εορτασμοί είναι πλέον πολύ trendy. Δεν θα αναφερθώ με λεπτομέρειες στους γάμους του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Σορέντο της Ιταλίας. (Εχω ήδη γράψει και δημοσιεύσει αποκλειστικές φωτογραφίες στο Blackstrawberry του in.gr.) Οι καλεσμένοι άλλωστε του ζεύγους Γιάννη και Δήμητρας Κούστα έκαναν πολύ-πολύ γρήγορα γνωστές τις «λεπτομέρειες» της αστραφτερής γιορτής. Ανέβαζαν συνέχεια φωτογραφίες στο Ιnstagram. Επέλεξα λοιπόν να «σταθώ» στις κομψότερες εμφανίσεις της βραδιάς. Ανάμεσα σε αυτές με φορέματα μεγάλων ξένων οίκων (αλλά και αρκετές τουαλέτες υψηλής ραπτικής της Σήλιας Κριθαριώτη) ξεχώρισα τη Ράνα Ζέιν και τη Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη. Συμφωνία σε σκουρόχρωμους τόνους…

Το πάρτι στη Νότια Γαλλία, ο κήπος στην πόλη

Οι δυνατοί άνεμοι του Αιγαίου μεταφέρουν μηνύματα από την Κυανή Ακτή που «εγκατέλειψα» μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Η ελληνολάτρις Ρένα Κιρντάρ, συγγραφέας του βιβλίου «Be my guest», προσκάλεσε φίλους και γνωστούς σε δύο big parties. Προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο «πέταξαν» στο Σεν Τροπέ με τις αριστοκρατικές βίλες και τους τεράστιους πυρσούς δίπλα στις θεαματικές πισίνες. Parties με βάση το λευκό χρώμα και ονειρικές εμφανίσεις κυριών, με την υπέρκομψη Μαρί-Σαντάλ να κλέβει την παράσταση. Μακριές τουαλέτες, μάσκες, κρύσταλλα και φτερά με «φόντο» τις υπέροχες ακτές της Νότιας Γαλλίας. Κάποιοι Ελληνες προσγειώθηκαν με ιδιωτικά αεροπλάνα στην περιοχή.
Γνωστές προσωπικότητες της παροικίας μας στη βρετανική πρωτεύουσα απόλαυσαν παγωμένη συλλεκτική σαμπάνια και χόρεψαν στους ρυθμούς της ορχήστρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η Μπέσσυ Λαιμού έφθασε στο Σεν Τροπέ από το Λονδίνο μαζί με καλές φίλες τής οικοδέσποινας. Η κυρία Λαιμού έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με ένα φόρεμα γεμάτο χειροποίητα κρύσταλλα και παγέτες. Επιστρέφω στην Αθήνα. Ο μικρός, καταπράσινος κήπος του «L’ Abreuvoir» αποτελεί μια πραγματική όαση στην πόλη. Επιχειρηματίες, εικαστικοί αλλά και πολλή νεολαία δειπνούν κάτω από τα δένδρα. Μία από τις προηγούμενες βραδιές ήταν εκεί ο «ακριβοθώρητος» Κώστας Λαλιώτης. Σε άλλο τραπέζι η Φωτεινή Λιβανού, η οποία είχε φθάσει από το Μόντε Κάρλο, και η Ελένη Αρβελέρ.

Τα δείπνα στις κατοικίες του Τέως και των Λιβανών…

Η Φωτεινή Λιβανού «κατηφόρισε» ήδη στο πανέμορφο κτήμα της στο Πόρτο Χέλι. Ενα από τα θεαματικότερα στην περιοχή. Κτήμα με εκπληκτικούς ξενώνες το οποίο έχει φιλοξενήσει παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητες. Την προηγούμενη Παρασκευή η οικογένεια Πεταλά, στενοί συγγενείς της κυρίας Λιβανού, διοργάνωσε στην κατοικία του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου ένα μεγάλο gathering. Ο τέως βασιλιάς και ο Κωνσταντίνος Πεταλάς ήταν συμμαθητές στην περίφημη Αναργύρειο Σχολή. Αυτή εδώ ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για θερμή συνάντηση όλων των παλιών συμμαθητών της περίφημης Σχολής. Πληροφορούμαι ότι στο Πόρτο – Beverly – Χέλι κατέφθασαν περισσότερες από 60 προσωπικότητες. Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, γαλαζοαίματοι. Το βράδυ του Σαββάτου η Φωτεινή Λιβανού παρέθεσε δείπνο για όλους αυτούς στο σπίτι της. Εκεί κοντά βρίσκεται επίσης η εντυπωσιακή κατοικία του εφοπλιστή Γιάννη Χανδρή, ενώ λίγο πιο μακριά αυτή του Ντίνου Γουλανδρή. Στη Μύκονο, τα τρία top models Κέιτ Μος, Τζίτζι Χαντίντ και Εμιλι Ρατακόφσκι ξεσήκωσαν τα πλήθη με την εμφάνισή τους στο επίσημο opening του «Nammos Village». Αναμένω με ανυπομονησία την άφιξη της Κένταλ Τζένερ, η οποία λατρεύει το «Cavo Paradiso», τoν Στιβ Αόκι και τους άλλους διάσημους DJ…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ