• Αναζήτηση
  • Μπιφτέκια κοτόπουλου με πατατοσαλάτα

    Το σουμάκ, ένα μπαχαρικό με έντονο μπορντό χρώμα που συνηθίζεται στην αραβική κουζίνα, θα δώσει μια λεμονάτη γεύση στα μπιφτέκια

    Λαζάρου Λευτέρης

    YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

    Για τα μπιφτέκια

    400 γρ. κιμά κοτόπουλου

    1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο

    1 κολοκυθάκι, τριμμένο

    1 καρότο, τριμμένο

    1 ντομάτα, τριμμένη

    1 αβγό

    αλάτι, πιπέρι

    1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

    1/2 κ.γ. σουμάκ

    1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

    200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο

    100 ml ελαιόλαδο

    Για τη σαλάτα

    800 γρ. πατάτες, σε κύβους 3Χ3 εκ.

    2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, τύπου Κερκύρας

    αλάτι, πιπέρι

    1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια

    2 κ.σ. φρέσκο κρεμ-μυδάκι, ψιλο-κομμένο

    1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Μπιφτέκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσέχουμε το μείγμα να μην είναι σφιχτό, αλλά μαλακό τόσο ώστε να πλάθεται σχεδόν με δυσκολία σε μπιφτέκι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό από τη βρύση. Βάζουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. Πλάθουμε σε μπιφτέκια των περίπου 150 γρ. το καθένα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν.

    Πατατοσαλάτα: Σε κατσαρόλα, σε μπόλικο νερό βράζουμε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν καλά αλλά να μην παραβράσουν. Τις σουρώνουμε πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις αφήνουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια.

     

    Γευσιγνώστης