Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Solo A Star Wars Story» είναι αναμφισβήτητα το πιο φαντασμαγορικό γεγονός του 71ου Φεστιβάλ των Καννών. Οι γαλαξιακές περιπέτειες ενός κύκλου που άνοιξε το 1977 με τον «Πόλεμο των Αστρων» του Τζορτζ Λούκας και δεν έχει κλείσει ακόμη συνεχίζονται. Η ταινία καταπιάνεται με την ιστορία του Χαν Σόλο, του τυχοδιώκτη του Διαστήματος, τον οποίο στον «Πόλεμο των Αστρων» και σε τρεις ακόμη ταινίες υποδύθηκε ο Χάρισον Φορντ, ρόλος που όπως και εκείνος του Ιντιάνα Τζόουνς συνέβαλε ώστε η καριέρα του να εκτοξευθεί σε άλλους γαλαξίες.
Αν και ο Χαν Σόλο πέθανε στην ταινία «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει» το 2015, ο θρύλος του παραμένει ολοζώντανος στην τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο Ρον Χάουαρντ («Κώδικας Ντα Βίντσι», «Ενας υπέροχος άνθρωπος»), εισχωρώντας για πρώτη φορά στο γαλαξιακό σύμπαν του Star Wars. Είνα μάλιστα ο πρώτος κάτοχος Οσκαρ σκηνοθεσίας κινηματογραφιστής που σκηνοθετεί ταινία «Star Wars».
Το «Solo A Star Wars Story» επιστρέφει στο παρελθόν και στα νεανικά χρόνια του Σόλο και καταγράφει όλα τα ριψοκίνδυνα βήματά του που είχαν προηγηθεί προτού τον γνωρίσουμε για πρώτη φορά στην ταινία του Τζορτζ Λούκας το 1977. Βλέπουμε πώς προέκυψε η γνωριμία του με τον «πιθηκόμορφο» Τσουεμπάκα, ο οποίος υπήρξε ο συγκυβερνήτης του, και γευόμαστε τη δράση του στον σκοτεινό και επικίνδυνο υπόκοσμο του Διαστήματος, πολλά χρόνια προτού ο ίδιος αποφασίσει να βάλει τον κυνισμό του στην άκρη (ή σχεδόν στην άκρη) και να συμμετάσχει στην Επανάσταση.
Ο 29χρονος ηθοποιός Ολντεν Εχρενραϊχ υποδύεται τον ρόλο του Χαν Σόλο, ο οποίος διόλου απίθανο να τον μετατρέψει σε μεγάλο αστέρα (στην προσωπική ζωή του είναι μεγάλος φαν του ήρωα). Για την ηλικία του πάντως, η μέχρι τώρα πορεία του Εχρενραϊχ –που υπήρξε προσωπική ανακάλυψη του Στίβεν Σπίλμπεργκ –δεν είναι καθόλου αδιάφορη. Εκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του στο «Τetro» του Φράνσις Κόπολα, υποδύθηκε τον θετό γιο της Κέιτ Μπλάνσετ στη «Θλιμμένη Τζασμίν» του Γούντι Αλεν και συμμετείχε στην ταινία των αδελφών Τζόελ και Ιθαν Κόεν «Χαίρε Καίσαρ!».
Επίσης, ήταν ένας από τους ηθοποιούς που δοκιμάστηκαν για τον ρόλο του Πίτερ Πάρκερ στο «The Amazing Spider-Man» αν και έχασε τελικά τον ρόλο από τον Αντριου Γκάρφιλντ. Στην περίπτωση του Σόλο, ο Εχρενραϊχ ήταν ο πρώτος από τους πολλούς ηθοποιούς που έκαναν δοκιμαστικό.
Στον ρόλο του μέντορα του Χαν Σόλο, του Μπέκετ, βρίσκουμε τον Γούντι Χάρελσον, εφετινό υποψήφιο για το Οσκαρ Β’ ρόλου στην ταινία «Τρεις πινακίδες έξω από το Εμπινγκ στο Μιζούρι». Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του έμπειρου ηθοποιού μέσα στο γαλαξιακό σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων». Στο καστ της ταινίας θα βρούμε επίσης την Εμίλια Κλαρκ, τον Ντόναλντ Γκλόβερ, την Τάντι Νιούτον και τον Πολ Μπέτανι, ενώ ο φινλανδός ηθοποιός Γιούνας Σουοτάμο είναι ο ηθοποιός που κρύβεται πίσω από τη «στολή» του Τσουεμπάκα.
Η ταινία «Solo A Star Wars Story» θα διανεμηθεί στην Ελλάδα την Πέμπτη 24 Μαΐου από τη Feelgood Entertainment.

HeliosPlus